DET VAR TUNGT!

 

I dag hadde jeg min første ordentlige PT-time.

 

Shit jeg er i dårlig form! Jeg kan vel trøste meg med at jeg i alle fall ikke kan bli i dårligere form. Enten blir jeg der jeg er, eller så kan det gå oppover. Jeg satser på det siste. I dag hadde PT’en min satt sammen et program til meg. Målet er jo Barskingen i 2020. PT’en min trur jeg greier å være med i år allerede. Det kan godt hende, men jeg satser ikke på det. 2020 blir bra det.

Norges best bevoktede strikk? Jeg vil ikke at det skal bli borte før trening.

 

Øvelsene jeg fikk i dag var:

1. 500 m roing 2. 10 x dyp frontbøy m/vekt 3. 10 x wallball 4. 10 x push up smalt grep 5. 12 x kettelbellsving med knebøy 6. 10 x horisontal kroppsheving overarmsgrep 7. 10 x sit up m/vekt 8. 10 x v-pass crunch (noe annerledes).

Sånn ser man ut når man nesten dør.

 

Planen er å ta denne økten 3 runder. I dag slapp jeg heldigvis unna med 2. Jeg begynte å bli sliten allerede etter første runde, så runde to var skikkelig tung. I dag passet jeg på å rekke å varme opp før timen begynte, så vi skulle slippe å bruke tid på det. Jeg fikk dermed 45 minutter med nok så effektiv trening i dag. Skal være fornøyd med det. Nå må jeg lade opp til neste teningsøkt.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #styrketrneing #styrke #kardio #øvelser

HVORFOR MÅ DU VÆRE SÅ FORBANNET SLEM?

 

Jeg blir flau på andre sine vegne alt for ofte! 

 

Når noen deler noe, være seg det er en video, et bilde, eller en tekst; må man hive i fra seg stygge kommentarer bare fordi man ikke liker det man ser? Man skulle tru at svaret var et enkelt nei, men for noen er visst ikke det svaret like enkelt, merkelig nok.

En jeg følger på Instagram delte en video fra når han deltok på en konkurranse. Han hadde ikke helt dagen sin den dagen og gjorde et par feil her og der. Ikke noe rart med det. Uansett hvor mye man har trent og forberedt seg i forkant kan man gjøre feil.

Nerver kan spille inn, eller man har rett og slett bare ikke dagen. Man kan ikke alltid være best, enkelt og greit. Men han pynter ikke på sannheten han, så han delte videoen. Og selvsagt måtte noen slenge med leppa! Jeg bare skjønner ikke greia.

Kommentaren var ikke litt hyggelig. Jeg skal ikke gjeng den i sin helhet, men innholdet, kort fortalt, var at han var dritdårlig, møkkdårlig, med eget treningstudio hjemme burde han prestere bedre, i tillegg kunne han ha gjort det ti ganger bedre selv!

Selvfølgelig kunne han gjort det ti ganger bedre selv- alle er verdensmestere bak tastaturet for der trenger man ikke å bevise noe! Jeg gikk inn på profilen hans og den eneste “prestasjonen” han hadde å vise til var å holde en liten fiks med begge hender!

Jeg kunne ikke dy meg så jeg svarte på kommentaren hans. Jeg syns bare det er så inn i helvetes unødvendig å sitte og kaste ut av seg slike stygge kommentarer til andre. Jeg blei flau på han sine vegen- han var tilsynelatende voksen også, pinlig nok!

Bare fordi noen har et eget treningstudio hjemme betyr ikke det er man er god i absolutt alle øvelser av den grunn. Naboene har mer enn én sykkel, men de er ikke kvalifiserte til å sykle Tour de France av den grunn. Jeg bare sier det! Bruk hodet fornuftig.

Hvorfor må du være så forbannet slem? Kan du ikke heller komme med konstruktiv kritikk og oppmuntrende ord til fremtidige treninger og konkurranser? Eller enda bedre; hold kjeft! Slike profiler burde seriøst bli rapportert og utestengt fra sosiale medier!

 

♠ ELEVELE ♠

 

#personlog #meninger #sosialemedier #slem

JEG HAR ET MÅL!

 

Dette skal jeg greie! 

 

Jeg har trent i dag. Helt frivillig! Jeg har pt-time på torsdag, så jeg tenke det var lurt å trene litt frem til det. Jeg tar ikke akkurat av på disse treningstimene mine. Jeg trente kun i 30 minutter i dag også, hvor av 10 minutter gikk til uttøying. Jeg tøyer seriøst ut etter hver eneste øvelse. Jeg er så lite bevegelig og stiv og støl i musklene fra før av, så jeg trur det er veldig lurt av meg.

I dag varmet jeg igjen opp på romaskinen. Merkelig nok liker jeg den maskinen. Jeg tok 5 minutter på den maskinen, greide 950 meter på den tiden, og så tok jeg 10 minutter rask gange på tredemøllen, etter at jeg hadde tøyet ut. Og så tøyet jeg så klart ut etter den raske gangen også. Etter det tok jeg de samme øvelsene som sist. Jeg veit fortsatt ikke hva de heter, men.

Du finner de på Instagram. Kristoffer; apekatten_doffen, Martin; m.ostby, men ikke Rino, for han har ikke instagram.

 

Jeg har et mål med denne treningen. Skal jeg i det hele tatt få ræva i gir til å trene, må jeg ha et mål med det, ellers kommer jeg til å gi opp etter alt for kort tid. Målet er å gjennmføre Barskingen 2020. Ja, jeg trenger så lang tid. Egentlig hadde Kristoffer og noen andre bestemt at jeg skulle gjennomføre Barskingen i år, men det blir alt for kort tid for meg til å trene meg opp.

Barskingen er i mai, men siden jeg ikke kom i gang med treningen allerede i fjor får det bli 2020. Uansett er jeg i så dårlig form at jeg tenker det er mest realistisk å si 2020 uansett. Da har jeg 1.5 år på meg til å trene både kondis og styrke. Man trenger begge deler i Barskingen, for å si det sånn. Jeg skal i alle fall stå på og trene minimum 3 ganger i uken, om det så kun er 30 minutter.

Jeg har som sagt pt-time på torsdag, og da har jeg ikke flere gratis timer. For at jeg i det hele tatt skal greie å følge opp denne treningen er jeg nødt til å ha noen som følger meg opp. Jeg har derfor bestemt at jeg skal ha en pt-time sånn ca. hver 6 uke. Da har jeg et lite press på meg til å faktisk bli bedre og bedre siden noen da følger med på meg. Kan ikke sluntre unna da, nei.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #mål #pt #styrke #kondisjon #kardio

EN LITEN KVELDSTUR PÅ FESTNINGEN.

 

Jeg elsker å gå tur på festningen! 

 

I dag tok Petter og jeg turen sammen med ei kollega og hunden Ronaldo. Ellinor var hjemme. Det nærmer seg løpetid og oppførselen er der etter, så i dag fikk hu pent bli hjemme. Siden Ronaldo er en hannhund tenker jeg det får bli Petter på neste tur også, så vi ikke stresser han opp mer enn nødvendig. Det er ikke bare bare for hannhunder å være rundt løpetid.

Vi gikk litt rundt oppe på festningen. Det har kommet mye snø siden i går så det var helt sykt tungt å gå. Jeg gikk det å peste som ei strandet blåhval jeg liksom, sliten som fy. Det er seriøst tungt å gå i snø! Glatt var det også mange plasser, men vi holdt oss på beina hele veien. Flaks! Nå skal jeg mekke litt hjemmeside før jeg finner sengen. Må lade opp til trening i morgen.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #hund #irskulvehund #fredrikstenfestning

GAMMEL, MEN IKKE GLEMT.

 

Hvilken historie kan denne fortelle?

 

Jeg liker slike gamle bygninger. Dette var vel en låve i sin tid, nå er den nok ikke brukbar til så veldig mye mer enn å se gammel og forlatt ut. Selv om den er gammel så er den nok ikke glemt, for det er stadig folk på hytten hvor denne står. Tviler vel på at de kommer til å fikse den, og det er jo litt synd. Fin er den uansett, slik den står nå, så får man se hvor lenge den overlever.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #gammel #låve

KALDT, MEN DEILIG.

 

Noen ganger bare fryser man uansett. 

 

I dag heiv jeg hundene i bilen kvart over åtte på morgenen for å kjøre hjem til tanten min for å gå tur med henne. Det var kaldt som fy i dag, minus 5.5 og med sur vind, men det var deilig å gå tur likevel. Rart det der, hvor deilig det er å gå tur bare man kommer seg ut, uansett hvordan været er. Hadde jeg skulle gå aleine hadde jeg sikkert snudd i døren. I dag gikk vi ei mil, igjen.

Petter og Ellinor koste seg på tur.

 

Når jeg kom hjem fra tur var jeg så kald og hadde så vondt i kroppen, mest stølhet etter treningen i går, at jeg måtte ta meg et bad for å tine. Jeg hater å bade i badekar, men jeg måtte. Og så var det å dra på hockeykamp. Det er sykt jævlig irriterende å tape fordi dommerne, 3 stk altså, suger! De dømte som om de var kjøpt og betalt. Håper de får klager på seg og straff der etter!

Det hadde vært helt ok å tape i dag, for bortelaget er et utrolig bra lag, og vi spilte utrolig bra selv. Ingenting å si på det. Men når bortelaget gang på gang går til angrep på hjemmelaget med knyttneven, hjemmelaget forsvarer seg og så er det kun hjemmelaget som får utvisning, etter utvisning, da er det ikke greit altså! I tillegg var alle tre dommerne blinde for et soleklart mål!

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #tur #hund #irskulvehund #hockey

HJEMMESIDEN ER OPPDATERT.

 

Samler alt på et sted, på en måte. 

 

Som noen kanskje allerede veit så mekket jeg meg selv en slags hjemmeside langt utenfor bloggverden når alle disse forandringene på bloggen kom i desember, eller når det var. Jeg trengte bare et fristed fra alt kaos og mas. Et slags fristed.

Hovedfokuset på hjemmesiden er foto. Jeg har en blogg der også, som er preget av foto. Et enkelt og greit innlegg innomellom, med et bilde. Bildene jeg deler der er på en måte de bildene jeg er mest fornøyd med, av ulike grunner. Ta gjerne en titt.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #hjemmeside #foto

STILLHET.

 

Den eneste lyden jeg hører er snorkingen fra dyrene.

 

Jeg nyter stillheten. Kristoffer er i Sverige, et eller annet sted, og konkurrerer i hinderløype, så jeg er hjemme aleine med dyrene i dag. Deilig. Jeg skal egentlig på jentekveld i kveld, men jeg orker rett og slett ikke. Jeg er sliten så jeg velger heller å være hjemme og slappe av, slik at jeg orker morgendagen. Jeg orket ikke en gang å dra på hockeykamp i dag. Det får bli i morgen.

Jeg har ikke en eneste lyd på nå. Tv’en står på, men lyden er skrudd av. Jeg liker lyset fra tv’en, derfor står den på. Den eneste lyden jeg hører er snorkingen fra dyrene. En deilig lyd! Ja, og så lyden fra tastaturet da, jeg overlever den. Jeg vurderer å finne en film, eller serie på Netflix snart. Jeg har lyst til å se Ted Bundy på Netflix, men veit ikke om hjernen orker å henge med.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #sliten #stillhet

FOR MEG ER UTTØYING DET VIKTIGSTE.

 

Noen dager kan jeg imponere litt. 

 

I dag slo jeg til med 3.5 timer jobbing før jeg tok en halvtime på treningssenteret. En halvtime høres kanskje ikke så mye ut, men for meg som ligger i bunnen av å i det hele tatt ha noe som kan kalles “form” så er det en god begynnelse det altså! Jeg tok 5 minutter oppvarming på romaskinen. Jeg greide nesten 1000 meter! Jeg var sliten allerede etter oppvarmingen. Kremter litt.

Tøyer ut etter oppvarmingen.

 

Etter oppvarmingen tøyet jeg ut armer og bein. For meg med en muskelsykdom, så er uttøying det viktigste. Å styrke musklene er så klart veldig viktig det også, men uttøying er helt nødvendig. Jeg må egentlig tøye ut etter vanlige gåturer også, men det er jeg ikke så flink til. Etter oppvarmingen trente jeg litt vekter. Jeg veit ikke hva øvelsene heter. Det burde jeg kanskje lære?

Kristoffer har i alle fall lært meg at disse heter kettelbells.

 

Jeg tok 2 forskjellige øvelser med 10 repetisjoner annen hver gang, tre runder. Nå kommer sikkert Kristoffer til å dra seg i håret fordi jeg helt sikkert sier feil på repitisjoner og runder, men jeg lot i alle fall være å bruke ordet “sett”. Jeg veit ikke hva som er hva så må vel lære meg det også, før, eller siden. Etter det tøyet jeg ut. Armer, bein og rygg. Jeg fikk litt vondt i ryggen nemlig.

Tacosalat med en dæsj rømme.

 

Jeg avsluttet med 5 minutter på tredemøllen. Jeg var seriøst så sliten at jeg ikke orket mer enn 5 minutter. Jeg prøvde å jogge litt også, men det klarte jeg bare i 1.5 minutter før jeg trudde jeg skulle dø på ordentlig. Og så tøyet jeg så klart ut litt etter det også før jeg dro hjem. Jeg har akkurat spist en liten tacosalat fra restene i går. Nå skal jeg drikke en Red Bull- det er lørdag!

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #uttøying #styrketrening #kondisjon #kardio

JEG OVERLEVDE MIN FØRSTE PT-TIME.

 

Dette kan jo bli spennende! 

 

Jeg meldte meg inn på treningssenteret på mandag, og i dag hadde jeg min første PT-time. I tilbudet vi fikk får vi to gratistimer med PT, og det er jo kjekt. I dag gikk timen, som visstnok varer i 25 minutter, ut på å kartlegge litt. Først pratet vi litt og så viste hu meg noen greie øvelser og sjekket fysikken min litt. Den er ikke akkurat noe å skryte av på mange områder. Men, det kan vel forhåpentligvis bare bli bedre. Blir den verre bør jeg vel ta hintet med å pensjonere meg for godt. Kremt. Så ille er det ikke altså.

Etter at PT-timen var ferdig tok jeg en liten runde på tredemølla. Hu måtte lære meg hvordan den funket før timen var ferdig da, for jeg veit jo ikke hvordan slike ting fungerer. Alt for mange knapper for min hjerne. Jeg ender som regel med å trykke på alt, og det er sjeldent et sjakktrekk, for å si det sånn. Jeg klarte meg relativt bra i dag da, så jeg fikk gått litt i raskt tempo med motbakke. Det var mye mer slitsomt enn jeg hadde trudd faktisk. Jeg går jo mye med hundene, men det her var ikke helt det samme.

Når jeg kom hjem fikk jeg servert hjemmelaget søtpotetsuppe med bacon og nanbrød. Kjempegodt! Vi kjøpte en slik suppe på Rema 1000 en gang. Dette “Under 100-lappen” merket, og den var kjempegod. Vi tilsatte kylling, gulerøtter og vårløk. Nå var Kristoffer flink og lagde en hjemmelagd og det slår jo sjeldent feil. Den var så god så vi forspiste oss begge to. Er man sulten, så er man sulten. Nå er jeg absolutt ikke sulten. Mett og sliten. Jeg har i alle fall overlevd min første treningsøkt siden april i fjor.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #pt