JEG LIKER DET IKKE!

 

Jeg må faktisk klage litt! 

 

Blogg.no har, som sikkert alle har fått med seg nå, endret hele forsiden sin, og det var jeg veldig spent på. Jeg liker det ikke! Jeg er for forandringer, så lenge det er til det bedre. Det vil jeg påstå at det ikke er. Sist de gjorde en forandring blei det mye bedre enn det de hadde. Sist gjorde de det så fint med “reklame” for toppbloggerne på toppen, man fikk opp et bilde av innlegget når man holdt markøren over navnet, og man fant alle andre bloggerne i bunnen. Oversiktlig.

Nå er det ikke lenger plass til oss på bunnlisten. Hele forsiden er nesten en kopi av Side2, med kun fokus på toppbloggerne, kanskje noen mindre toppbloggere en sjeldent gang inniblant toppbloggerne, men det er de samme som går igjen og igjen. Jeg leser ikke alle toppbloggerne og syns det var så kjekt med det forrige oppsettet der alle blei postet på forsiden, og man da lettere kunne finne interessante innlegg å lese. Nå er det klin umulig. Jeg liker det ikke. 

Jeg kan skjønne at de har tatt bort det bildet som kom opp når man holdt markøren over navnet på de på topplisten, for da så man med en gang om de hadde lagt ut et nytt innlegg, eller om det var det samme som i går. Jeg tipper toppbloggerne har mistet en del klikk pga dette, og at det er derfor de har fjernet det? Jeg trykker meg i alle fall ikke inn på en blogg når jeg ser at det siste innlegget som er postet er det jeg leste i går. Nå finner jeg ikke nye bloggere heller. 

Nei, jeg liker altså ikke den nye forsiden til blogg.no og tar meg friheten til å dedikere et helt, til og med litt langt, innlegg for å klage på det. Det er helt greit at toppbloggerne får mest oppmerksomhet, det et tross alt de blogg.no lever på, men jeg likte når det likevel var plass til alle. Det er det ikke nå. Jeg følger mine faste som jeg alltid gjør, men jeg liker også å lese andre blogger og finne inspirasjon der. Det gjør jeg ikke så mye hos toppbloggerne altså. Ikke litt en gang. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

______________________________________________________

#personlig #meninger #klage #misfornøyd #forandring

______________________________________________________

HEI, HER ER JEG.

 

Håper på en litt rolig dag i morgen. 

 

I dag er det jeg som har holdt kurs, fra 8-11. Det var litt tidlig å få i gang hjernen kjente jeg. Kurset gikk ikke helt som planlagt, men det gikk greit likevel. Jeg fikk sagt det jeg skulle si. Jeg holder kurs i hvordan enhetene ute i kommunen skal behandle fakturaene som kommer inn, og da fokuserer jeg veldig mye på at de skal forstå hvorfor det er viktig å behandle fakturaene i tide i forhold til mva. Jeg liker veldig godt å jobbe med mva, det er alltid noe nytt å lære. 


Hei, her er jeg. 

Jeg blei sittende å jobbe litt lenger i dag også, så jeg har ikke rukket så mye mer enn å spise. Kristoffer skulle på trening i dag, så vi har spist hver for oss. I dag byttet jeg ut kyllingwieneren med toast. Orker ikke å lage middag til meg selv. Hundene må vel få en liten tur litt seinere i kveld. Cupid har funnet seg plass under teppet i sofaen i dag. Jeg satte meg nesten på ha, fordi jeg ikke fikk med meg at han lå der. Han har aldri ligget der før, så jeg tenkte ikke tanken. 

Han var kjapt framme med å si at han var der og krevde litt kos i tillegg. Da må man kose da. Han fant veien tilbake under teppet igjen ganske så kjapt. Petter og Ellinor ligger rett ut og sover, så jeg skal nyte sofaslitingen en stund til. I morgen håper jeg på en litt rolig arbeidsdag. Det er alltid mye å gjøre på jobb, og litt hektisk, men det er helt greit. Disse kursene kommer bare i tillegg og det stjeler så klart litt tid fra alt det andre jeg må gjøre. Men i morgen blir det bra.

 

♠ELEVELE ♠

 

___________________________________________

#hverdag #hektisk #kurs #sliten #jobb #katt

___________________________________________

MVA-KURS HELE DAGEN.

 

Mye informasjon på kort tid. 

 

I dag har jeg vært på MVA-kurs hele dagen. Herre jemenin. Moms er ikke bare moms, det er masse lover og regler med tilhørende unntak og maks forvirring. Det er moms kort oppsummert altså. Men det er også veldig gøy og spennende! Dagen har gått kjempefort, og jeg har lært mye nytt. Jeg har også fått hundre nye spørsmål, så jeg håper kollegene mine er opplagte til å svare på de de neste dagene. Kremt. Nå skal jeg dø litt på sofaen. Jeg er sliten i kropp og hode. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

___________________________________

#hverdag #jobb #mva #kurs #moms

___________________________________

JEG VEIT HVORDAN BIND FUNGERER, ALTSÅ.

 

Kanskje jeg bør slutte med hudpleie? 

 

Jeg går på p-piller, så det skjer bare én, maks to ganger i året at jeg har mensen. Kun for å sjekke at systemet fungerer. Jeg hater nemlig å ha mensen, så det unngår jeg så mye som mulig. Sist gang jeg hadde det, i sommer, da ved et “uhell” fordi jeg glemte pillen flere dager på rad, så måtte jeg løpe ned på apoteket, som er det nærmeste stedet fra jobb at de selger slike artikler, for å kjøpe en pakke med bind. Jeg finner ikke ting i hyllene selv og må spørre om hjelp. 

Hu som jobbet der, som jeg altså måtte spørre om hjelp til å finne riktig hylle, begynte å fortelle om forskjellen på de ulike typene. Hvorfor noen hadde vinger og andre ikke, og hvorfor noen var tykkere enn andre og når man burde bruke hvilken. Hu begynte også å fortelle om truseinnlegg. Jeg blei bare stående å høre på henne, for det var tydelig at hu trudde det var første gang jeg hadde fått mensen. Kanskje jeg bør slutte med hudpleien slik at jeg får litt flere rynker? 

 

♠ ELEVELE ♠

 

__________________________________________________________

#typiskelin #humor #ung #gammel #jente #kropp #mensen

__________________________________________________________

MANDAG.

 

Kaldt som fy. 

 

Det er ikke bare jeg som “furter” over at det er kaldt. Cupid furter litt han også. Ikke på ordentlig da. Han veit å finne de varmeste plassene her hjemme. Syns han det er litt ekstra kaldt går han bare inn på badet på varmekablene å legger seg. Luring han der. Pus også pleier å legge seg på badet. De fleste katter, uansett pelsmengde, liker det vel når det er ekstra varmt. Jeg skal snart på tur med hundene og gruer meg litt, for det er så sykt kaldt ute i dag. Kaldt som fy!

 

♠ ELEVELE ♠

 

_______________________________

#hverdag #mandag #kaldt #katt 

_______________________________

SÅNN GÅR DET.

 

Alt skjer samtidig. 

 

På fredag var det bare til å stresse seg hjem etter jobb for å rekke julebordet klokken syv. Noen av oss skulle møtes litt tidligere for en drink, eller to. Jeg var ikke hjemme før halv fire på morgenen. Opps. Men jeg var i fin form på lørdagen, bortsett fra at jeg fortsatt var full når jeg våknet klokken ni. Et par timer ekstra på øyet gjorde susen. heldigvis, for jeg skulle på julebord klokken seks på lørdagen også. Da holdt jeg ut til klokken tolv. Sånn gikk helgen liksom. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

_________________________

#hverdag #helg #julebord 

_________________________

NU ÄR DET NATTEN.

 

Jeg skal finne sengen! 

 

Det er helt innafor å finne sengen snart kjenner jeg. Kristoffer er fortsatt ikke hjemme fra trening, men da kan jeg i alle fall sovne til tv’en med god samvittighet. Trøtt er jeg også. Jeg har vasket to klesvask, jeg må bare huske å henge opp den siste før jeg legger meg, støvsugd, vasket gulv, børstet hunder og vasket badet. Jeg burde ha brettet klær, men et sted får grensen gå for hvor “flink” jeg skal være. Det får pent bare vente til en annen dag, for nå er jeg faktisk trøtt i trynet.

 

♠ ELEVELE ♠

 

___________________________________

#hverdag #natten #trøtt #husarbeid

___________________________________

JEG SKAL BARE.

 

Man har alltid en unnskyldning for å utsette ting. 

 

Jeg er litt usikker på hvorfor det ikke kom noen ord i fra meg på tirsdag, men i går husker jeg at jeg var på hockey, så da hadde jeg i alle fall en unnskyldning til å ikke skrive noe. Jeg hadde ikke tid etter at jeg blei en time “forsinket” fra jobb og nesten måtte snu i døren for å rekke hockeyen. Jeg hadde faktisk helt glemt at det var hockey og hadde avtalt styremøte med hundeklubben midt i hockeykampen. Heldigvis tok vi det på telefonen. Jeg gikk kun glipp av to mål! 

I dag tar jeg meg tid, selv om jeg egentlig ikke har tid. Cupid har fått seg et bad. Han har fått litt sånn stressmage, og hadde griset litt på seg selv, så han trengte et lite bad, for å si det sånn. Han var ikke hundre prosent enig, men han er heldigvis vant til å bade, så det gikk smertefritt for seg. Pus slipper å bade, og det trur jeg hu er glad for. Nå venter jeg bare på at Kristoffer skal dra på trening slik at jeg kan støvsuge og vaske gulv. Det trengs det også nå, mildt sagt. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

__________________________

#hverdag #katt #tidengår

__________________________

DETTE ER CUPID.

 

Jeg har kjørt helt feil taktikk!

 

I går var jeg i Lier og hentet Cupid. Jeg har vært i kontakt med oppdretteren i et par uker, mens jeg har brukt alle knep, både snille og ikke fult så snille, for å overtale Kristoffer til at jeg må få hente han hjem. Kristoffer er ikke like glad i dyr som meg. Han liker dyr, men forskjellen på han og meg er at han klarer seg utmerket uten dyr, og syns det er mer enn nok med én hund og én katt. Jeg greier meg ikke uten dyr i det hele tatt og vil helst ha 3 katter og 193 hunder, minst. 

Kristoffer kan i alle fall ikke lyve og si han ikke er litt fornøyd med å ha fått Cupid i hus, for han styrer og steller med den katten så man skulle tru det var han sin. Han gikk for å si god morgen til katten nesten før han i det hele tatt sa et ord til meg liksom. Og han henter Cupid for å ligge å kose med han på brystet. Så, jeg er ganske sikker på at jeg er tilgitt for å ha hentet han hjem, litt mot Kristoffer sin vilje. Han er jo så søt, så det er umulig å ikke bli sjarmert av Cupid. 

Cupid blir 5 år gammel i begynnelsen av desember, og er av rasen Elf. Jeg er ikke så god på alle disse rasene, men Elf er altså en blanding av Sphynx og American Curl Cat, og blei avlet frem for å få en mer robust utgave av Sphynx. Elf kjennetegnes på alveørene. Cupid er autorisert terapikatt, og har hovedsakelig jobbet med mennesker med autisme. Det er ganske fantastisk, så jeg håper i grunn vi kan fortsette med den jobben her. Jeg må sjekke det ut nærmere.

Cupid har bodd hos oppdretteren siden han var 12 uker gammel, importert fra England. Han var det første Elf-katten i Norge, og faren hans var den første Elf-katten i England. Han har vært avlskatten til oppretteren, men blei kastrert i august i år. Eneste grunnen til at oppdretteren valgte å finne et nytt hjem til han er fordi Cupid og den nye avlshannen absolutt ikke går sammen, og det lager uro i flokken. Det er altså med tungt hjerte at denne avgjørelsen blei tatt.

Jeg var i grunn ikke på utkikk etter ny nakenkatt nå, men noen ganger bare faller ting seg sånn. Jeg har sagt fra dag én etter Leon at jeg skal ha en ny nakenkatt en gang i fremtiden, men at det skulle være gjennom en seriøs oppdretter som jeg kan holde kontakten med. Leon var, som mange veit, veldig syk og etter 3 år og utallige veterinærbesøk på 5 forskjellige veterinærkontor måtte jeg bare gi opp. Han var så syk at det ødela hele gleden ved å ha katt. 

Cupid er heldigvis frisk, på alle mulige måter, så det er i alle fall en veldig god begynnelse. Han er nysgjerrig, leken og supersøt. Han syns fortsatt Petter og Ellinor er litt skumle. Han er borte å snuser på de når de ligger å sover, men han er ikke helt komfortabel når de står, eller går. Han syns nok de er litt store. Men han er allerede mye tøffere i dag, så jeg regner med de er bestevenner om et par dager. Pus syns overraskende nok at det er veldig greit med Cupid i hus.

Enn så lenge liker Cupid Kristoffer mer enn meg, og det er litt kjipt da. Jeg har kjørt helt feil taktikk tydeligvis. Der jeg har latt Cupid være i fred, og bare ventet på at han skal komme til meg når han er klar, har Kristoffer bare vært borte og hentet han og lagt han på brystet for å kose. Nå vil han jo bare ligge hos Kristoffer og snur seg vekk så fort jeg kommer. Lille tullingen. I dag kom han helt frivillig til meg da, så jeg tipper jeg snart er favoritten altså. Han er jo mest min. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

___________________________________________________________________

#hundogkatt #katt #nakenkatt #elf #spynx #americancurlcat #cupid 

___________________________________________________________________