PREIKESTOLEN.

Det var bursdagen sin det!

En 8 timers biltur for denne fjelltoppen er helt innafor det! Jeg bestilte turen for en tid tilbake. Når man likevel hadde noen fridager og sleve bursdagen min var en sånn inneklemt dag, så tok vi like så godt skikkelig langhelg og dro på tur. Jeg trur det er sånn ca 16 år siden sist jeg var der og jeg skal love deg det har skjedd mye siden den gang. Det var jo bygget nesten en hel “landsby” der nå. Hotell, Café, hytter og camping. Vi, eller jeg, siden det var min bursdag så bestemte jeg at det blei camping nede på Hikers Camp, hvor de har slike “tønner” man sover i. Siden vi hadde med oss hund var det litt begrenset hvor vi fikk sove, så da passet det bra at det var lov me hund på et par av disse tønnene. Det var mer enn nok plass til 2 mennesker og 2 hunder. Hadde vi vært flinke med bagasjen hadde vi hatt plass til 5 hunder til! Herlighet, vi må lære oss å pakke “lett”. Jeg er jo så redd for å fryse så jeg tar jo med klær for 2 uker til en 2 dagers tur. Kristoffer er ikke noe bedre.

Det var ikke akkurat høysesong nå, men mer enn nok folk på tur likevel. Det var et par steder langs veien opp at vi måtte gå litt i kø. Og med 2 hunder føler jeg liksom at vi må ta litt mer hensyn og ikke bare presse oss frem og forbi. Det gikk veldig fint, folk er flinke til å vise hensyn alle veier. Noen er raskere til fots enn andre og da er det greit å slippe de forbi. Jeg hadde misforstått turen litt og var forberedt på at turen hadde 500 høydemeter fordelt på 8 km. Sannheten var at turen “kun” er 4 km, og 8 km tur/retur. Altså var den brått en del brattere. Jeg gikk der jo for ca. 16 år siden så jeg husker det var tungt, men helt overkommelig, så jeg blei ikke skremt når Kristoffer sa at det var 4 km opp. Og for å være i så dårlig form som jeg er nå- med null trening på 3 måneder og bein som hovner opp og er smertefulle selv på de korteste turene med hundene- så er jeg imponert over meg selv at det gikk så bra. Jørpeland og Stavanger i sin helhet hørte sikkert at jeg pustet, men.

Men vi kom oss på toppen og vi kom oss ned igjen. Hundene hadde null problemer med å henge på. Det er masse rennende vann langs turen så de fikk drikkepause så ofte de ville og jeg hadde med vann til de i sekken, samt en halv kilo med vom de delte på toppen for å fylle på med litt energi til turen ned igjen. Det var vel ca. 15 grader og for det meste overskyet den dagen, så det var perfekt turvær. Vi gadd ikke ta bilde ute på selve tuppen da vi ikke gadd å stå i kø. Det har nemlig blitt køsystem der oppe. Sist jeg var der myldret det av folk ute på hele Preikestolen, mens nå holder folk litt mer avstand og de står i kø for å ta bilde ute på tuppen. Det går fort og radig, men ikke noe vi følte behov for. Sist jeg var der hang jeg jo med hodet på utsiden kanten og tok selfie – det var da digitalkameraet hadde blitt poppis. Det var en flott tur og helt perfekt måte å tilbringe bursdagen sin på. Jeg trur vi må ta flere sliter turer, men kanskje noen litt nærmere neste gang.

 

ELEVELE

 

 

#preikestolen #natur #fjelltur #camping #liveterbestute

ET SPEEDMONSTER VED NAVN JUSSI-PUSSI.

Ting skjer og da flyr dagene.

Altså, er han ikke noe av det vakreste dere har sett? En sånn sjarmerende og snill liten fis. Egentlig bare låner jeg han litt, men jeg må si jeg vurderer veldig hardt å ikke levere han tilbake. Ha ha. Eieren er klar over det, og alle som kjenner meg veit at det er faren ved å la meg “låne” hunder. Frøken Knut liker han veldig godt også, selv om hu så klart må opprettholde imaget sitt som Diva-Bitch, men når hu trur ingen ser er hu superfan av han. Frøken Knut liker ikke så godt å være aleine, samtidig som hu helt ikke vil dele oppmerksomheten med noen. Men det går strålende, de leker, spiser og sover sammen.

Han er et speedmonster. Frøken Knut har null sjanse til å holde følge med han. Det greier i og for seg ikke jeg heller. Jeg trur jeg har hatt han i et par uker nå og det går veldig fint. Han har funnet seg godt til rette, men må så klart teste noen grenser innimellom. I går lærte han av Frøken Knut å jage nabokattene ut av hagen. Heldigvis er han helt super på innkalling, så katten kom seg trygt unna, selv om jeg tviler på vi ser den her igjen på evig lenge. Like greit, for nå er det så sykt mye kattedritt overalt på tomten vår, så seg håper i grunn de kan holde seg unna. Det er liksom ikke bare én katt som driter her – det er alt og alle!

Jeg tørket støv av kameraer mitt i går, som dere kanskje ser av bildene. Det tok meg nesten 45 minutter å få bildene over fra kameraet til pc’en. Jeg er ikke helt vant med mine nye Mac enda, men jeg har i alle fall greid å få over bildene, redigert de litt og så delt de her. Satser på jeg bruker en brøk del av den tiden neste gang. Jeg kjenner det er alt for lenge siden jeg brukte kameraet så det skal jeg gjøre en endring på nå. Selv om mobilkameraet mitt er i en egen klasse for seg selv er det noe eget med det å faktisk holde et speilrefleks i hendene. Jeg var sliten i går så jeg la ikke så mye i bildene, men jeg er i gang!

 

ELEVELE

 

 

#hund #foto #hverdag #livet #bilder

DAGENE BARE FLYR!

Noen dager pause her og der må man regne med. Det er tross alt meg.

jeg var så aktiv her inne, så jeg trengte rett og slett en pause. Neida! Jeg var bare en smule opptatt. Jeg var hundevakt i Sverige i helgen og der er det ikke mye internett, bare mye hundekos. Det er i grunn veldig avslappende å være på ei lita hytte ute i skogen og bare tusle rundt sammen med hundene. Frøken Knut måtte bli hjemme, men jeg var gjennom og gikk en 4 timers tur med henne på lørdagen. Vi blei introdusert for noe nytt, geocaching, og det var gøy! Merkelig hvor stor mestringsfølelse man fikk av å finne en gjemt boks liksom. Men artig var det, så appen er plass og venter på å bli brukt.

Første halvdel av turen hadde vi drittvær, for å si det mildt. Folk sa det bare skulle komme noen dråper, men det der var ikke bare noen dråper altså! Jeg var kald og bløt helt inn til trusa faktisk, for jeg hadd kledd meg bare til “noen dråper”. Solen tittet heldigvis frem etter hvert, så man fikk tørket litt underveis. Og brått var det ikke like kaldt lenger og humøret blei bedre. Nå skal jeg snart avgårde til Fredrikstad, så jeg må hoppe i dusjen. Jeg har hatt hjemmekontor i dag, så det er såvidt jeg har kommet meg ut av pysjen. Det er innafor når man sitter hjemme i sin egen stue. Travle dager innimellom, men sånn er det.

 

ELEVELE

 

#hverdag #tur #hund