SISTE DAG MED FRIHET.

 

Fint vær og siste dag før båndtvang må nytes. Vi fikk besøk av Lucy og Gullik. 

 

Når Lucy og Gullik skulle på Haldentur måtte vi så klart bli med på tur. Jeg foreslo Abbortjern siden hundene der kan gå fritt hele veien og bade hvis de vil, i tillegg til at det er fint der. Ikke er det så sykt langt å gå heller, så jeg overlever.

Lucy mistet ballen sin ut i vannet, langt nok ut til at ingen fikk tak i den. Hu var så lei seg og gråt. Vi prøvde hardt å overtale tre Ulvehunder, som bare kunne ha vasset ut, til å hente den, men det gikk de ikke med på. Lucy måtte gjøre jobben selv.

Hu fikk tak i ballen på tredje forsøk og var superfornøyd. Flinkeste super-Lucy. De tre andre blei så klart også ivrige når Lucy endelig fikk ballen på land igjen, selv om de ikke var interesserte i ballen fra før, men Lucy ville ha den for seg selv.

Det fortjente hu også, etter at hu selv hoppet ut i vannet tre ganger for å hente den inn igjen. Jeg bare digger den hunden altså- hu er så søt! Det blei en fin tur med koselig selskap. En fin lite gjeng på tur. Nå ligger vi rett ut alle sammen her.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #hund #irskulvehund #tur #skogstur #vår

MORGENTUR MED MORGENTRØTTE TROLL.

 

Vi er ikke alltid like våkne på morgenturen.

 

I natt våknet jeg klokken to av at jeg holdt på å tisse på meg. Jeg var så sykt tørst i går kveld, så jeg drakk sikkert 1 liter vann rett før jeg la meg. Da må man opp å tisse på natten da. Jeg våknet på nytt klokken seks av at jeg måtte tisse igjen. Orket ikke stå opp da, men etter å ha ligget våken siden klokken seks sto jeg opp klokken syv. Da tok vi like gjerne morgentur.

Vi gikk over golfbanen så de kunne få løpe litt. Viktig å strekke på beina og vi får passe på mens vi kan- fra mandag av er det båndtvang! Ikke at vi overholder den slavisk, det veit alle, men vi er påpasselige på hvor vi bryter båndtvangen. Midt på golfbanen er ikke det verste stedet, så det er vel bare til å håpe på at de ikke har råd til vedlikehold i år heller.

Det var ikke akkurat mye fart på de. En smule morgentrøtte. Det var i og for seg jeg også, så for min del var det greit de ikke var fulle i fart så jeg slapp å måtte se alle veier for å vite hvor de var. Noen ganger er det veldig greit med en rolig morgentur. Vi møtte på en jogger, som så ut til å skulle legge på sprang andre vei når han så oss. Han greide tilslutt å si hei.

Etter turen var det bare til å legge seg til å sove igjen, syns Petter og Ellinor. Jeg fant ut at jeg skulle bare Cupid, så han er nybadet og fin. Han syns det var en smule unødvendig, så han gikk å la seg under teppet sitt i sofaen så fort han var ferdig. Nå skal jeg snart sette igjen med å dampe sofaen og rydde og vaske litt her og der. Det trengs innimellom det også.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #morgentur #hund #irskulvehund #tur

JAG ÄR INTE DÖD ÄN, DET BARA LUKTAR SÅ.

 

Jeg er sikker på at PT’en min prøver å ta livet av meg! 

 

Jeg har gruer meg bittelitt til denne PT-timen fordi jeg ikke har fått trent skikkelig siden torsdag i forrige uke. Jeg kan ikke huske om jeg kan kalle den dagen for en “skikkelig” treningsøkt heller. Jeg var jo på spa på fredagen, lå rett ut hele helgen så jeg ikke fikk trent min tredje økt den uken, og hadde en skikkelig dårlig økt nå på tirsdagen. Da er man ikke helt i form.

Jeg husker heller aldri fra gang til gang hva vi skal gjøre under timen, så jeg greier ikke helt å forberede hjernen heller, på annet enn at jeg sikkert kommer til å stryke med. I dag trudde jeg faktisk at jeg skulle dø! Hu tok meg igjennom noen nye styrkeøvelser og de var tunge så inn i helvete. Seriøst, jeg trudde flere ganger at jeg skulle miste både 10 og 20 kg i hodet.

Jeg er jo så redd for å slå meg, eller å få ting i hodet- jeg kan ikke bli dummere enn det jeg er- så jeg får jo en smule noia og da går det nesten galt da. Det gikk bra altså. Jag är inte död än, det bara luktar så- jeg husker ikke siste jeg svettet så sykt mye. Det var en tung treningsøkt. Helt sikkert kjempebra og effektiv, så jeg får være fornøyd med det, at jeg gjennomførte.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #styrke #pt

VÅRTUR.

 

Det er ikke vår før man har sett Tussilago. Nå er det vår! 

 

Tur på festningen må man ha. Ronaldo og kollegen min var også på plass. Jeg hadde en skikkelig teit dag i dag, for å si det sånn. En smule forsinket hjem fra jobb. Skal handle på veien, men oppdager på vei ut fra jobb at jeg har glemt lommeboken hjemme. Tenker ok, jeg har flere kort, jeg bare overfører. Kommer til butikken og har glemt mobilen på jobb!

Man kan bli oppgitt for mindre. Jeg skulle møte kollegen min og Ronaldo på festningen halv seks. Var hjemme fra jobb fem på fem. Jeg rakk ikke mer enn å snu i døren, for jeg måtte ned på jobben og hente mobilen min. Jeg hadde greid meg fint uten mobilen, men det er vekkerklokken min. Jeg skal holde kurs klokken åtte i morgen tidlig så det er ikke dagen for å forsove seg.

Vi rakk i alle fall å komme oss til festningen tidsnok, etter hva vi avtalte. Flaks er vel det. Nå trur jeg vi har gått alle stier som går an å gå på festningen, bortsett fra mördarbacken. Jeg unngår med vilje å foreslå at vi skal gå der. I dag var det tungt å gå. Jeg var helt andpusten etter ti minutter på tur. Det fikk meg til å grue meg til trening i morgen. Jeg har PT på torsdag.

Mot slutten av turen fant vi det lille, store vårtegnet. Jeg har googlet, som vanlig, og husker nå at den hetet hestehov. Da er det vår altså! Jeg har lett i flere uker etter den, men først i dag fant jeg den. Hurra. Koselig tur på festningen, som vanlig, og vi er slitne begge to her nå. Neste gang får muligens Ellinor bli med også. Jeg fikk også handlet på vei hjem.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #tur #fredrikstenfestning #hund #vår #solnedgang

EN KORT SKOGSTUR.

 

Kort, eller ei, deilig var det! 

 

I dag bare måtte vi en tur i skogen. Været var nok finere i går, hva sol angår, men det blåste i alle fall ikke storm i dag, selv om man merket vinden godt når den først tok tak. Vi gikk en tur til Abbortjern. Jeg prøvde å vri hodet for å komme på en annen tur vi kunne ta, men jeg kom ikke på noen steder vi kunne dra for å løpe fritt uten å risikere å møte på masse folk.

Vi hadde vel vært ute på øyen i 10 minutter når det kom en mann med hund. Typisk! Da var et bare til å ta hundene i bånd igjen og sette snuten hjemover. Han blei bare stående på toppen av fjellet og kikke med kikkerten sin, men vi gikk like så gjerne hjemover. Det var umulig å komme seg ut på øyen uten å bli bløt på beina, så jeg var uansett kald. Sånn kan det gå.

Når vi kom hjem igjen fikk Ellinor et møte med børsten, mens Petter fikk et møte med både børste og nappekondomer. Det er på tide å bli ferdig med den nappingen nå. Ikke at jeg orket så mye i sta. Kun toppen av ryggen og litt nedover sidene. Sidene er verst syns jeg for han har så sykt mye pels der. Eller bare mye kropp. Nå er vi slitne og slapper av.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #tur #hund #irskulvehund #skogstur #skog

JEG LEVER, DET ER BARE DET AT.

 

Dagene går og jeg er sliten.

 

Det blei visst stille noen dager nå. Jeg har hatt litt mye å gjøre på kveldene de siste dagene, så da blir det lite livstegn da. I går var jeg på spa, på The Well, og der er det ikke lov med telefon, så da blei det liksom ikke livstegn på snap heller. Jeg har sett nok pupp og pung for flere år fremover. Kanskje derfor det er forbudt med telefon der? Greit for meg, uansett grunn.

Full arbeidsdag i går, for så å dra rett på spa etter jobb har slått meg helt ut i dag. Jeg sto opp nok så tidlig, mest fordi jeg holdt på å tisse i pysjen, men greide ikke å holde meg våken mer enn et par timer på sofaen før jeg sov i nesten 7 timer. Sånn kan det gå. Jeg lever, det er bare det er at jeg er fryktelig sliten. Satser på jeg er litt mer våken i morgen igjen.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #spa #sliten

IKKE ALLTID LIKE BRA.

 

Blåhval på land. 

 

Han hadde sklidd rett inn i en Rockyfilm han her. Cat in the Hood.

I dag måtte jeg trene. Har ikke trent siden søndag. Den treningen vil jeg kalle oppvarming +. I dag hadde jeg vel i grunn oppvarming + igjen. Ikke veldig effektiv trening med andre ord. Men, jeg var der og jeg beveget meg, så det får være bra nok. Jeg var så sliten i dag så jeg orker ikke å ta helt av. Litt rask gange og litt småløping. Hørtes ut som en blåhval på land.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #kondisjon

PETTER, EN LITEN KAMUFLASJEFIS.

 

Petter er en artig skrue. 

 

Vi tok en liten runde på golfbanen, og satser på en gåtur i kveld. Ellinor går i bånd da hu er i de dagene etter parring at ting skal feste seg, så vi holder oss i ro. Her tar vi ingen sjanser. Petter tok seg en liten løpetur. Med alt det gule gresset som er nå er han nok så kamuflert hvis man ikke følger med. Det hender jeg roper på han selv om han står rett ved siden av.

 

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hundogkatt #hund #irskulvehund #kamuflasje

MÅNEN OVER FESTNINGEN.

 

Tur på festningen er aldri feil. 

 

I dag var det igjen tur, eller tut som vi helst sier, på festningen med ei kollega og Ronaldo. Jeg burde ha tatt et bilde av Ronaldo når det var lyst og man faktisk så han. Det får bli neste gang. Veldig kjekt å gå tur i dagslys altså, på kvelden.

Månen sto fint over festningen i dag. Hadde jeg vært smart hadde jeg tatt med meg speilrefleksen, men så langt tenkte jeg ikke. Månen blir liksom så liten på slike bilder med mobilen. Uansett var månen der, så vi fikk se den, det er det viktigste.

Flaks det var lyst i dag, for vi gikk kun å snakket om Truecrime- og skrekkpodden, og da aller helst om Raken! Hvis du ikke har hørt om Raken, så anbefaler jeg det. Da helst når solen står høyt på himmelen og du ikke skal sove aleine på evigheter.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#foto #festningen #måne #tur

LIVET HVER DAG.

 

Det er mye man skal huske på og følge med på. 

 

Når man glemmer å blåse ut lysene.

Rutiner er bra, da husker man lettere hva man skal gjøre. Men så er det disse tingene man bare gjør innimellom, eller i perioder, slik som å tenne lys. Fryktelig dumt å glemme å blåse ut lysene. På bilder over var vi heldigvis våkne, vi hadde til og med besøk, men oppslukte i kortspill glemte vi helt å følge med. Det gikk bra. Men så kommer disse tingene man gjør hver dag, f.eks på jobb, som man kan inn og ut, men plutselig glemmer man hvordan man gjør det. Rart fenomen.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #livet #rutiner #dagligdags