LOKALT, ELLER NETTBUTIKK?

 

Handler du på nett går butikkene i gågaten konkurs- så enkelt er det. 

 

Mange lokale butikker går konkurs. For å holde en butikk ved live er man avhengig av kunder. Kunder som handler. Butikken har husleie og strømleie de må få dekket inn, i tillegg til lønn, varekostnader og alt det som naturlig følger med. Husleien til en butikk er mye dyrere enn å leie et lager hvor man bare stabler inn varene- det er tross alt ingen som skal se på varene. Der har du enkel matematikk på hvorfor nettbutikker gjerne er litt billigere enn lokalbutikken. 

Når en butikk i gågaten går konkurs ser man den ene etter den andre kommentaren om hvor trist dette er. Og det er trist. En gågate uten butikker er ikke mye kjekt. Én av få dyrebutikker her i byen hadde konkurssalg i begynnelsen av oktober. En dyrebutikk som forøvrig ligger på det eneste senteret vi har igjen. Ikke at vi trenger mer enn et senter, jeg syns bare det er teit at senteret ligger “langt” vekk i fra gågaten, i motsetning til senteret som nå skal bli leiligheter. 

Jeg spurte ei som kommenterte om hvor trist det var at dyrebutikken hadde gått konkurs om hvor hu handlet utstyr til sine dyr. Svaret var at hu handlet alt på nett, men hu syns det var så koselig å gå inn på dyrebutikken bare for å se på ting. Ok, så vedkommende er én av mange folk som er grunnen til at butikken faktisk gikk konkurs. Skjønner ikke folk dette, at butikkene er avhengig av betalende kunder for å overleve? Det er logisk. Man overlever ikke på folk som ser på.

Jeg også handler en del på nett, det er jeg den første til å innrømme, men det er stort sett fordi de ikke har de tingene jeg skal ha på butikken. Fóret jeg bruker på Petter f.eks, selger de ikke på noen butikker i nærheten. XXL har det fóret, men da må jeg altså over til Sverige, og det blir jo feil det også, på en måte. Ellers prøver jeg så langt det lar seg gjære å handle lokalt. Jeg syns det er verdt å betale de få kronene det koster ekstra, hvis det kan holde lokalbutikken i live. 

Og det er mange fordeler med å handle lokalt, selv om det kanskje koster litt ekstra. Lokalbutikker støtter aktiviteter gjennom sponsing og samarbeid med lokale lag og organisasjoner, lokalbutikker gir arbeidsplasser til folk i nærmiljøet, og det skal nevnes at det er mye mer miljøvennlig enn å handle på nett. Det er mange flere fordeler enn dette, jeg nevner ikke alt. Jeg vil bare oppfordre til å handle mer lokalt, slik at butikkene i gågaten har en sjanse til å overleve. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

________________________________________________________________

#personlig #lokalbutikk #konkurs #gågate #butikker #netthandel

________________________________________________________________

HELT ÆRLIG, ER DU SÅ DUM?

 

Jeg blir seriøst mørkredd i dagslys! 

 

Jeg gidder ikke å skifte dekk på bilen jeg, så jeg ringer heller politiet og spør om det er greit at jeg kjører på sommerdekk, mens snøen laver ned og allerede har lagt seg som et tykt teppe på veien. Nei, veit du hva, det gjør jeg ikke, for så jævlig dum er jeg faktisk ikke! At det i det hele tatt finnes så dumme mennesker her i landet gjør meg seriøst mørkredd i dagslys! Det burde finnes grenser for hvor ekstremt egoistisk det skal være mulig å være. Jeg blir forbannet! 

Dette gjør faktisk folk. I stedet for å bare få på vinterdekkene før snøen kommer, og kjøreforholdene blir vanskelige, så ringer folk til politiet for å spørre om lov til å kjøre på sommerdekk. Helt ærlig, hvor dum er du? Det er vanskelig nok å kjøre på vinterdekk, så hvorfor i alle dager skal politiet gi deg tillatelse til å kjøre på sommerdekk? Hvorfor? Trur du helt seriøst at du er en perfekt sjåfør? Skjønner du ikke at du  ikke bare setter ditt eget liv i fare, men også alle andre sitt? 

Er du helt seriøst så egoistisk at du syns det er greit å kjøre på sommerdekk på vinterføre? Skjønner du ikke hvorfor vi har sommerdekk på sommeren, og vinterdekk på vinteren? Jeg kunne ha kommet med tusen spørsmål til, men jeg skal la være, for de menneskene som i utgangspunktet skal svare på dette kommer ikke til å skjønne en dritt likevel. Sorry, men dere som ringer til politiet og spør om tillatelse til å kjøre på sommerdekk på vinterføre burde ta dere sammen! 

 

♠ ELEVELE ♠

 

________________________________________________________________________________________________

#personlig #vinterføre #vinterdekk #kjøreforhold #dummemennesker #tadegsammen #erdetmulig

________________________________________________________________________________________________

JEG HAR LAGT MEG UNDER KNIVEN.

 

Jeg blir så lett påvirket av andre. 

 

Jeg blir så lett påvirket, som så mange andre, så nå har også jeg lagt meg under kniven. Resultatet blei helt perfekt! 

 

♠ ELEVELE ♠

 

_________________________________________________________

#typiskelin #humor #lagtmegunderkniven #lettpåvirkelig

_________________________________________________________

KUNNE IKKE VENTE LIKEVEL.

 

Den satans vinteren altså! 

 

Været slår om fortere enn man rekker å se ut fra vinduet med 20 sekunders mellomrom. Vi så på værmeldingen i går og kom frem til at vi like gjerne kunne vente med å bytte til vinterdekk til neste helg. Det var ikke meldt under 7 grader liksom. Men i dag blei det plutselig dritkaldt likevel, det snør innimellom og det er meldt sludd fra i kveld til langt ut på formiddagen i morgen. Da må vinterdekkene på da! Kristoffer er snill å tar begge bilene, så jeg slipper å gjøre så mye. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

___________________________

#hverdag #vinter #vær #bil

___________________________

DET STÅR NOEN ENNÅ.

 

Vi gjorde et nytt forsøk på en høsttur i skogen. 

 

I dag var det null snø å få på turen. Det lå litt igjen på bakken fra i går, men det var kun noe flekker her og der, så minnet mer om frost, enn snø. Det overlever vi. Vi gikk på samme plassen som i går, men en litt annen runde. 


1. De er ikke bare lette å finne alltid, men jeg så den jeg. 


2. Han er ikke like lett å se alltid han her heller. 


3. Skogstroll. 


4. Skogens konge, trur han. 


5. Mulig noen har prøvd å spise på denne. 


6. Minner om treverk. 


7. Enda en sopp so prøver å gjemme seg. 


8. Det er ikke all sopp som er like fin å se på, syns jeg. 

Det er stort sett bare den kjedelige soppen som er igjen i skogen, og mange av de er preget av vær og vind og dyr. Men noen har litt sjarm likevel, så de får bli tatt bilde av likevel. Vi måtte klatre høyt og lavt for å finne alle disse soppene.


9. Hu er litt rar innimellom, hu Ellinor. 


10. Rare greier. 


11. Mulig denne ikke lever så lenge til. 


12. Liten og stor. 


13. Disse minner litt om disse sandkakene, syns jeg. 


14. Det var en gang en sopp. 


15. Ellinor er klar for hjemturen. 


16. Helt tilfeldig fant vi denne i nærheten av bilen. 

Vi fikk en fin tur i flott høstvær i dag. Jeg gikk ca. 4.600 skritt. Ellinor gikk sikkert 10.000 skritt mens Petter mest sannsynlig gikk 1.000.000 skritt. Han står ikke mye i ro han der og var høyt og lavt hele turen. Deilig å være fri hund. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

__________________________________________________

#foto #sopp #høst #skogstur #hund #irskulvehund

__________________________________________________

FRA HØST TIL SNØSTORM!

 

Det er liksom ikke greit, i det hele tatt! 

 

Det var sol og fint ute så vi gledet oss til tur i skogen, hundene og jeg. Litt overskyet var det, men solen tittet frem ofte. Det skulle bli en fin høsttur. Trudde vi! Vi kom ikke mer enn noen få hundremeter opp i skogen før det begynte å snø.


1. Jeg vil ha høst. Ikke vinter!


2. Fine farger. 


3. Fine Ellinor poserer. 


4. Ellinor tar seg en hvil. 


5. Petter har ikke ro i kroppen til å stå i ro. 


6. Sitter på kommando. Det varte ikke lenge. 

Snø! I oktober. Det er ikke greit, i det hele tatt! Jeg trudde først det var støv fra trærne, etter at Ellinor krasjet litt, men det var visst snø. Altså, jeg blir deprimert. Det blei heldigvis opphold en stund, så vi fikk litt høstfølelse. Litt bare. 


7. Fjellhunder på tur. 


8. Så kom snøen, igjen.


9. Soppen snør snart ned. 


10. Speider etter Ellinor. 

Men det tok ikke lange stunden før det begynte å snø igjen. Og det nok så mye! Et lite øyeblikk, mens vi var en bit utenfor stien og midt på en åpen plass føltes det mer ut som snøstorm. Det snødde ganske mye og det begynte å blåse. 


11. Snøen tar seg opp. 


12. Ellinor sitter å poserer så fint, helt til Petter kommer og forstyrrer. 


13. Lille raringen min. 


14. Han er en liten blidfis, det skal han ha. 


15. Ellinor begynner å bli sliten etter masse løping. 


16. Snø, vind og kaldt. På tide å komme seg hjem!

Heldigvis var vi ikke langt unna bilen. Vi gikk litt utenfor stien, men det er heldigvis vanskelig, selv for meg å gå seg vill her, for man hører veien uansett hvor man går. Vi var på tur i nøyaktig en time. Da var vi i grunn litt slitne alle tre. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

__________________________________________________________________________________

#foto #høst #snø #tur #jævalvinter #hund #irskulvehund #skogstur #livetmedhund

__________________________________________________________________________________

SOSIALT.

 

Klar for litt stand up. 

 

I kveld er Kristoffer og jeg bedt med på stand up av broren hans og kjæresten. Det blir koselig. I tillegg har hu bursdag i dag, så det blir ekstra koselig å få feiret skikkelig sammen med de. Vi skal på Dag Sørås. Jeg var på Dag Sørår for mange år siden, når han enda var nok så fersk i gamet. Han har nok blitt mye bedre siden den gang, så jeg gleder meg veldig. Han har nok så spesiell humor, og det kan man jo like. Hundene og jeg skal snart i skogen. Det må til det også. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

___________________________________

#hverdag #sosialt #standup #lørdag 

___________________________________

FREDAG.

 

Jeg prøver noe nytt. 

 


Prøver noe nytt- å være hyggelig på en fredag. Da må jeg holde munn da. 

Fredag betyr som vanlig at Elin er drittrøtt og dritsulten. Sånn er det alltid. Trøtt etter en lang uke på jobb, men hvorfor jeg alltid er så sykt sulten på fredager veit jeg ikke. Det er ikke sånn at jeg ikke spiser som vanlig på torsdager, eller tidligere på dagen på fredager, men ekstra sulten er jeg alltid. Og da blir man hissig da. Så sulten at man kunne ha kverket noen. Jeg er sjeldent hyggelig før mat på fredager. Kanskje det er derfor Kristoffer løper ut døren nå? Neida. 

Han skal trene litt bare, før det blir taco litt seinere i kveld. Jeg skal være smart å spise en brødskive nå snart, slik at jeg overlever til det, så slipper jeg å klikke i vinkel underveis her. Ellers satser jeg på en tidlig kveld slik at jeg er opplagt i morgen. Da har jeg flere ting på tapeten. Som å spise godteri. Det er tross alt Halloween-helg nå og da kan jeg endelig spise 2 kilo med vingummi. Hurra! Jeg har ikke rørt en eneste godis siden begynnelsen av april. Gjett om jeg skal frotse. 

 

♠ ELEVELE ♠

 

____________________________________________

#hverdag #helg #fredag #halloween #godteri

____________________________________________

DATENIGHT.

 

Det må til innimellom det også. 

 


Irriterende hvor bra bildet er på mobilen i forhold til på pc’en. 

 

Det er ikke hver dag vi har så mye tid til overs til hverandre. Det er mye overtidsjobbing for Kristoffer, eller så trener han. Jeg ligger som regel å sover. Kremt. Men i kveld skal vi på date og det blir koselig. Vi skal først på Grensen Burger for å spise… wait for it… burger. Shit i dag har jeg humor altså. Etter det skal vi på kino og se Venom. Og selv om jeg rett før har trykt i meg en burger skal jeg love deg at jeg skal ha popcorn også! Kanskje jeg velger medium i stedet for stor. 

Jeg har nettopp kommet inn fra en tur med hundene, så de er klare for å sove noen timer nå, så da er det innafor å ta en datenight i kveld. Siden de er hjemme mens vi er på jobb liker jeg å gjøre minst mulig på kveldene i ukedagene slik at de ikke skal være så mye aleine, men noen ganger må man ut en liten tur uansett. Så lenge de har fått tur og mat, og det ikke er snakk om en ekstra arbeidsdag, så får det være greit. Jeg er dritsulten, så jeg er klar for burger snart.  

 

♠ ELEVELE ♠

 

________________________________________________

#hverdag #datenight #date #kjærstetid #sammen

________________________________________________