NÅR MAN ENDELIG KOMMER SEG UT DØREN.

Petter blei i alle fall fornøyd.

Formen er ikke helt god, så det tok litt tid før jeg kom meg ut døren i dag, men bedre seint enn aldri, har jeg hørt. Og litt frisk luft – det var kaldt i dag – er sjeldent feil. Ikke at det hjalp på skallebanken, men det var godt likevel. Skikkelig høst i dag.

Vi var ikke ute mer enn en time, men det er mer enn greit nok for oss to, spesielt når det er litt kaldere enn man trudde og man hadde kledd seg litt lite. Jeg var litt varm fra før, men det gikk på en måte ganske fort over når jeg kom meg ut.

Etter litt slappings på sofaen med popcorn til frokost og serie på tv fant jeg ork til å preppe litt mat. Jeg har kjøpt den nyeste boken til Ida Gran Jansen og har nå fylt opp den lille fryseren vi har med diverse mat som bare er til å varme opp i ovnen.

Noen ganger er dagene travle og noen ganger bare orker man ikke, og da er det greit å ha ferdig laget mat i frysen som bare er til å hive inn i ovnen. Maten er til og med god. Lasagne, fiskegrateng og makaronigrateng har det blitt til nå. Mer står på planen.

 

 

ELEVELE

 

#foto #hverdag #tur #hund #irskulvehund #høst #sopp

DET ER VANSKELIG Å SITTE PÅ HENDENE SINE HELE TIDEN.

Noen ganger kan jeg faktisk ikke dy meg!

Det verste man kan gjøre, er å være medlem i visse grupper på facebook. Kanskje spesielt hunde- og kattegrupper. På den ene siden har du alle bedreviterne, på den andre siden har du de som nekter for at de har noe som helst ansvar for eventuelle skader dyret ditt gjør på andre sine eiendeler og eiendom. Jeg blir så matt at bulken jeg har i pannen etter alle panneklast bare blir større og større!

Som regel greier jeg utmerket fint å bare lese, eller scrolle videre, men noen ganger greier jeg ikke å ikke si noe. Den største forskjellen på hund og katt er at katter får lov til å gå fritt ute. Det er liksom ingen som bryr seg om hva katter gjør, bortsett fra én og annen nabo som er dritlei kattebæsj i blomsterbedet sitt. Utenom det, så går det som regel smertefritt for seg at katter lever sitt eget liv.

Men så har du noen tilfeller der katten kan komme til å gjøre skade hjemme hos en nabo. For eksempel ved å hoppe inn et åpent vindu og “ta for seg”. Merkelig nok er dette naboen sin egen skyld fordi han valgte å ha vinduet åpent. Ja, ok, så bare fordi at du har katt så skal ikke jeg få lov til å lufte ut av mitt eget hjem, for jeg må jo forstå det at din katt kan finne på å hoppe inn og ødelegge noe?

Hvorfor i alle dager er det slik at folk med katt er så motvillige til å ta ansvar for kattene sine? Det er ikke sånn at katter går inn med viten og vilje for å ødelegge, men det betyr heller ikke at hvis det skulle vise seg at katten din har vært uheldig. så er du fritatt for ansvar. Jeg blir så inn i hampen irritert over slike holdninger! Selv om du vil ha katt, så betyr ikke det at naboen din vil ha katt, så ta i det minste hensyn!

Panneklask!

 

 

ELEVELE

 

#meninger #hverdag #katteeier #orkerikke

MENS VERDEN FREMDELES SOVER.

De beste turen er uten tvil de der man kan nyte stillheten.

Vi var litt seint ute i dag, men mye tidligere enn de fleste andre likevel. Vi kom oss ikke ut før 07.30, men det er i grunn tidlig nok når man er trøtt som fy.

Rart at jeg var trøtt i grunn for jeg la meg før kl. 22 i går. Helt innafor på en fredag etter en lang arbeidsuke. I tillegg er jeg hjemme aleine, null kommentarer på klokken.

Men turen tidlig lørdag morgen er liksom den første fine turen hele uken. Den fineste tiden å gå på er nemlig når resten av verden sover. Stille og deilig i skogen.

Vi er i og for seg på tur enda tidligere i ukedagene, men da har jeg dessverre tidskjema, så det er ikke direkte en fin tur, for å si det på den måten. Helt ok.

I morgen skal vi på tur med de små vennene våre og det gleder vi oss til. Det blir litt seinere enn jeg pleier å gå, men satser på alle andre sover lenge i morgen.

Jeg har ellers vært i bursdag i dag og jeg har hatt noen timer i kjelleren for å se The Walking Dead. Petter ville ikke bli med meg ned i kjelleren, så han fikk bare bli igjen oppe. Nå har jeg flyttet meg opp igjen for det jeg skal se på nå har jeg tilgang på i stuen, så da holder jeg heller Petter med selskap, i stedet for at vi skal sitte aleine i hver vår etasje. Det er jo bare barnslig når vi heller kan være i samme rom.

 

 

ELEVELE

 

#hverdag #hund #morgentur #skog #liveterbestute

ENDELIG GJORT, FOR DENNE GANG.

Fordi man må, ikke fordi man vil, tydeligvis.

I går var dagen da både hund og katt måtte bades. Det var på tide, for å si det sånn. I går var også dagen da begge helst hadde sett at de slapp. Herlighet, jeg ler av disse to. Petter går fint opp i badekaret helt på egenhånd, men ut i fra blikket var det helt tydelig at han helst hadde sluppet den dusjen.

Men er man møkkete som fy, så må man også bade, sånn er det med den saken. Og i morgen, altså onsdag, skal vi til behandling igjen og da syns jeg det var greit at behandleren slapp å ta på en møkkete hund. Det var nesten så pelse sto av seg selv liksom, bare for å overdrive litt. Ikke luktet han godt heller.

Cupid vil helst ikke bade i det hele tatt, noen gang, men han er veldig flink han også og blir i badekaret til jeg løfter han ut. Ikke for det, hadde jeg snudd ryggen til, eller faktisk gått ut av rommet hadde han ikke nølt et sekund med å hoppe ut. Nå er de passe reine begge to, men det varer nok ikke lenge.

 

 

ELEVELE

 

#hverdag #hund #katt

HELGENS GLEDER.

Det skjer ting! 

I går var jeg på Mary Kay seminar hele dagen og awardsnight hele kvelden. Egentlig er seminaret i Göteborg, men pga corona har det vært digitalt i to år nå. Vi håper veldig på at vi neste år kan treffes alle sammen i Göteborg. Det er det som er så fint med Mary Kay – vi er kollegaer alle sammen og heier på hverandre selv om vi ikke kjenner hverandre. Det er helt spesielt!

I dag har jeg vært ganske så slapp, etter en lang dag i går, men Petter og jeg tok en liten skogstur med naboen tidligere i dag, og da fant jeg så klart en fin sopp jeg måtte ta bilde av. Resultatet så du over her. Og nei, det er ikke pelsen til Petter på soppen, det kommer i fra noen andre, men jeg rydder sjeldent på bildene, så pelsen fikk bli liggende. Den hørte jo på en måte til.

Ellers har jeg faktisk jobbet litt i kveld og jeg byttet gardiner i full fart tidligere i sta, så jeg har ikke bare ligget på latsiden. Men nå skal jeg hive meg i dusjen og så skal jeg ta litt ansiktsmaske før jeg skal finne sengen etter hvert. Jeg liker å få med meg en episode av The Good Doctor i sengen før jeg sovner, så jeg må få rumpen i gir så ikke det blir for seint for meg. Kremt.

 

 

ELEVELE

 

#hverdag #helg #livet

 

NOEN NYTER SOLEN MER ENN ANDRE.

Whinter is coming! 

Det er fortsatt grusomt kaldt om morgenen og kveldene, men dagene har vært veldig fine her, med alt fra 20-25 grader. Noen dager syns jeg det har vært litt for varmt, fordi jeg har kledd meg etter temperaturen om morgenen. Jeg går jo et stykke om morgenen, så jeg kan jo ikke fryse, da må jeg heller risikere å bli varm på dagen. Cupid derimot, han nyter varmen- desto varmere, desto bedre.

I dag, som alle andre dager det er sol, forsvinner han ut døren med en gang jeg åpner den. Her skal det soles og rulles i sand og jord. Jeg trur han han som mål å bli så møkkete over hode mulig. I alle fall ser det slik ut, for møkkete som fy er han. Det er ikke så sykt lenge siden han fikk et bad, men det skal ikke så mye til før han er skitten igjen. Lille rampegutten som garantert gjør det med vilje.

Petter burde i grunn få seg et bad han også. Vi skal til behandling neste uke og han må faktisk få seg et bad før det. Jeg har ikke samvittighet til noe annet. Stakkars behandler som skal ta på han liksom. Han er heldigvis en enkel hund å bade, det tar bare litt tid siden han er så stor og har så mye pels. Det går mye raskere mer Cupid, kam du si. Jeg må bade de hver for seg da, er ikke plass til begge samtidig.

 

 

ELEVELE

 

#hverdag #hund #katt #sommer