HVERDAG- JEG LEVER JEG ALTSÅ.

 

For noen dager!

 

Jeg har vært litt, eller mye, fraværende og det er rett og slett fordi jeg har vært i Lindesnes og hentet resten av flyttelasset mitt hjem til Halden. Vi reiste ned på onsdag og tilbake på fredag. Nå er stuen her hjemme i Halden stappfull av hele flyttelasset mitt, så jeg må prøve å organisere litt slik at man får tilbake plassen. Jeg greier ikke en gang å tenke i det rotet som er nå. 

Petter har vært hos faren min siden onsdag, så han er helt slutt nå og ligger som et slakt i den nye sengen sin. Da får jeg i alle fall tid til å rydde litt nå mens Doffen dro på hovkeykamp. Jeg hadde lyst til å se på hockey jeg også, men jeg blir heller hjemme og prøver å få tilbake stuen. Mulig jeg trenger et par dager og at jeg derfor ikke er så aktiv her inne med det første. Vi får se. 

 

Har du hatt en fin romjul? 

 

______________________

#hverdag #livstegn #flytting

______________________

HVERDAG- JEG HAR FÅTT VERDENS BESTE JULEGAVE!

 

Når man blir så glad at man bare har lyst til å gråte! 

 

Kristoffer hadde spart ene gaven min helt til slutt. Plutselig bare kom han med enda en gave, etter at alle andre hadde åpnet sine gaver. Man blir jo ekstra nysgjerrig når en gave plutselig blir hentet fra et annet rom. Jeg begynte å dra i pakketråden og fikk beskjed om å være forsiktig. Åja. Jeg begynte derfor å bare plukke av teipen én og én, veldig forsiktig. 

Jeg tittet inn på ene siden jeg fikk åpnet og det eneste jeg kunne lese var “lett vekt”. Tankene begynte så klart å ta helt av og jeg skjønte svært lite. Lett vekt? Hva prøver han å si? Hva i alle dager er dette? Jeg pakker den helt opp og skjønner svært lite når jag leser “sammenleggbar søppelbøtte til bil”. Ehh, hva prøver du å si? 

Bilen min er nok så ryddig siden jeg har en søppelpose stående på gulvet. Tankene blir bare flere og flere og jeg prøver febrilsk å tenke etter om dette er en slags spøk, noe vi har tullet om tidligere som jeg har glemt bort. Hva i alle dager skal jeg med en sammenleggbar søppelbøtte? Er den til kjøkkenet? Jeg får beskjed om å snu pakken. Der står det en lapp med “God jul og god tur”.

God jul og god tur? Jeg skal ikke på noen tur? Og hvor i alle dager skal jeg på tur med en sammenleggbar søppelbøtte? Tankene jobbet på spreng, men jeg skjønte absolutt ingenting. Skal han sende meg på telttur langt inn i skauen med en sammenleggbar søppelbøtte, eller hva da? Jeg skal jo ikke på noen tur jeg, liksom. Jeg fikk beskjed om å brette ut arket. 

Jeg blir møtt av et bilde av Ed Sheeran og tankene flyr igjen. Hvorfor får jeg et bilde av Ed Sheeran, og i et lite sekund blei jeg litt irritert også, fordi han hadde brettet den på midten slik at jeg ikke en gang kunne ramme den inn. Hvorfor får jeg et “ødelagt” bilde av Ed Sheeran? Og hva er Ullevi? Jeg skjønte fremdeles ingenting. Hjernen jobbet på spreng, men den bare funket ikke. 

Jeg prøver å spørre hva det var. Om hvorfor jeg får en sammenleggbar søppelbøtte, sammen med “god tur” og et bilde av Ed Sherran med teksten “Ullevi” og en dato, skrevet på svensk. Jeg holdt på å dø når Kristoffer sa at jeg hadde fått en billett til konserten Ed Sheeran skal ha på Ullevi i Göteborg til sommeren. Tårene presset på, men alle så på meg så jeg holdt igjen!

Flere tanker kom og når Kristoffer svarte moren sin på et spørsmål jeg ikke fikk med meg, men svaret var at det kun er jeg som skal dit og ikke han, blei jeg megastesset. Jeg som såvidt kan reise til Nordby aleine uten å bli borte, kan jo absolutt ikke reise til Göteborg aleine, og i alle fall ikke på en konsert! Han roet meg fort ned med at Mona, tanten min, også hadde fått en billett.

Jeg har jo mast om den konserten i evig lang tid og vært så lei meg for at billettene blei utsolgt midt foran fleisen på meg. Jeg har seriøst sutret over det siden i sommer. Kristoffer fant bare tilfeldigvis ut at de hadde satt opp en ekstra konsert med Ed Sheeran de dagene, og at det var billetter igjen. Han og kjøpte derfor en billett til meg og Magnus kjøpte en billett til Mona. 

 

HERRE JEMENIN, JEG HAR FÅTT VERDENS BESTE JULEGAVE! JEG SKAL PÅ ED SHEERAN KONSERT! LYKKE ♥

 

_____________________________

#hverdag #lykke #edsheerankonsert

_____________________________

HVERDAG- ÅRETS JULEBILDE.

 

Julebilde 2017. 

 

Jeg og alle mine ideer. Jeg trenger kanskje ikke så i at jeg måtte bytte sokker før vi gikk ut døren? Men se på den fine genseren jeg fikk av Kristoffer forrige helg! Han som er så negativ til alt det jeg liker, hadde helt frivillig gått inn på en butikk, sett en genser som passet perfekt til meg, som han selv sa, og så kjøpt den til meg. Verden beste han der altså! Den blei på hele julekvelden. 

 

Hadde du en fin julefeiring i går?

 

________________

#hverdag #julebilde 

________________

HVERDAG- METT SOM BARE DET.

 

Når maten er så god at man blir lei seg for å ikke orke å spise opp. Da er det godt da!

 

I dag gikk Kristoffer og jeg rett og slett ut å spiste mat. Vi skulle egentlig på Grensen og spise burger, men vi kom til stengte dører. Så da gikk vi bare videre da. Vi skulle egentlig på Flamenco, men vi så plutselig at det Italienske stedet vi prøvde å få plass på sist, når vi i stedet endte opp på Grensen, var åpent så vi gikk heller dit. Jeg er jo pastaelsker til tusen, så veldig greit for meg. 

Mens vi ventet på maten sa Kristoffer at han hadde hørt fra andre at det var veldig dyrt der. Prismessig syns vi det virket veldig rart, da det faktisk var billigere enn en hamburgertallerken hvor som helst. Vi var spente på størrelsen på porsjonene. De var så absolutt ikke små, så med mindre de har gjort noe med prisen fra tidligere kan jeg ikke skjønne at folk syns det er dyrt der. 


Kristoffer valgte en sopprett, mens jeg så klart gikk for en kyllingrett. Sykt mye mat for pengene! 

Og maten var så sinnssykt god at jeg blei lei meg for å ikke orke å spise opp! Jeg ville bare spise og spise, men tilslutt måtte jeg bare kaste vekk bestikket, ellers hadde det gått galt, for å si det på den måten. Dette er helt klart et sted som kan anbefales på det sterkeste. Veldig god mat, man blir mett og det var hyggelige ansatte i et veldig koselig lokale. 

På vei tilbake til bilen hadde Grensen plutselig åpnet. Vel, vi var mette og fornøyde vi, så da fikk det bare være. Jeg er jo burgerelsker også jeg, men greit å kunne spise noe annet innimellom også, og pasta slår sjeldent feil hos meg. Nå er vi mette som bare det og kan slappe av resten av kvelden og gjøre ingenting. Akkurat nå føles det som at jeg er for mett for julemat i morgen. 

 

Har du begynt julematspisingen?

 

______________________________

#hverdag #utested #spisested #pasta 

______________________________

HVERDAG- JEG TRENGER Å FÅ MEG EN RUTINE.

 

Det er ikke bare lett når man ikke gjør noen ting. 

 

I dag sto jeg opp alt for seint, som vanlig. Jeg som ellers står opp seinest kvart over syv i helgene, og enda tidligere når jeg skal på jobb i ukedagene trenger virkelig å få i gang en ordentlig rutine snart. Jeg har vært mye sliten i det siste, da det har vært mye som har skjedd, og da blir det en del soving til alle døgnets tider. Nå håper jeg det snart kan snu. Jeg trenger å få meg en rutine! 

Jeg håper veldig på positivt svar på jobbfronten rett over nyåret. Da får man jo automatisk en god rutine med en gang. Da må man nemlig stå opp på morgenen. Jeg liker når jeg kan begynne dagen tidlig slik at man faktisk får noe ut av hele dagen. I dag dro jeg i butikken kvart på tre, i pysjen. Jessda. Jeg orker ikke en gang å skifte til ordentlige klær bare for å dra i butikken. 


Fornærmet som fy etter at han har fått årets juleskrubb. Skal man bort så må man være litt fin.

Jeg har i alle fall fått gitt Petter en skikkelig juleskrubb. I følge han er det tortur å måtte gjennom børsting, napping, kloklipp, tannpuss, ørerens og bading på samme dag. Nå er han styggelig fornærmet på meg etter at han måtte ligge til tørk på rommet sitt mens jeg vasket gulvene og skulle la det tørke før han fikk slippe ut igjen. Han er så fornærmet at han ikke en gang tar i mot godbiter. 

En skrulle han der. Nå er han glad igjen, som har fått slippe ut fra rommet og kan ligge til tørk foran vedovnen. Guttetassen som i utgangspunktet ikke liker varme har nærmest flyttet inn i vedovnen de siste månedene. Lille raringen. Om ikke lenge blir det taco med naboen. Doffen har jeg dumpet på ishallen sammen med noen kompiser. Jeg blir vel å hente han i natt, en eller annen gang. 

 

Har du en god rutine hver dag? 

 

_____________________________

#hverdag #rutine #hund #fornærmet

_____________________________

KRONISK SYK- JEG HAR FLYTTET.

 

Alle disse valgene man må ta. 

 

Jeg har tenkt på det i mange år. Jeg pakket tingene mine og flyttet fra Halden til Lindesnes for 7 år siden. Planen var i utgangspunktet at jeg bare skulle være borte i et par år, bare for å komme meg bort litt og prøve noe nytt. Når man har vært stuck i livet ganske lenge, er det deilig med en forandring, og man må uten tvil passe på mens man kan. Jeg kunne, og jeg gjorde det. 

Jeg fikk fort jobb, selv om det først bare var et vikariat som varte i 4 år. I løpet av de 4 årene sa jeg både opp jobb og leilighet for at jeg skulle flytte tilbake til Halden, men jeg ombestemte meg nesten like fort. Huseieren hadde til og med visning på leiligheten og alt, men når jeg sa jeg ville bli likevel, og hu ikke hadde funnet noen ny leieboer som var “bra” nok var det bare til å bli. 

Jeg blei også værende på vikariatjobben min. Etter de 4 årene fikk jeg endelig fast jobb et annet sted, og jeg blei bare boende og hadde vel egentlig lagt i fra meg tanken på å flytte med det første. Men så skjedde det ting. Helsen. Jeg gikk på en skikkelig smell og ting blei i grunn veldig vanskelig. Jeg lå mye hjemme og var syk i lange perioder, og da begynner så klart tankene å fly. 

Jeg hadde hatt flytting i tankene i flere år, men fikk meg likevel ikke til å gjennomføre det. Jeg trivdes så utrolig godt nede i Lindesnes. Stillheten og det å bare gjøre ting jeg selv ønsket uten at noen andre skulle bry seg, eller ha en mening om det. Det er utrolig befriende å bo et sted der ingen kjenner ens fortid. Man kan være seg selv om la folk bli kjent med den man er og vil være.

Men jeg kom til et punkt der jeg bestemte meg for at jeg faktisk skulle flytte. Helsen gjorde det vanskelig, både hjemme og på jobb. Folk på Østlandet var så klart bekymret for meg, som alltid var syk og aleine. Forståelig nok. Folk vil veldig gjerne stille opp, men det er ikke så lett når man bor en liten evighet i fra alle. Valget om å faktisk skulle flytte tilbake til Halden blei enklere etter hvert. 

Etter at jeg hadde bestemt meg for å faktisk flytte tilbake til Halden igjen, selv om jeg ikke helt visste når det kunne skje pga helsen og jobben, traff jeg også Kristoffer. Jeg har vært en del i Halden i perioder det siste 1.5 årene etter at jeg bestemte meg for å flytte, så ting lå til rette for at det faktisk kunne bli noe, uten at det ødela mine, eller han sine planer. Jeg skulle tilbake til Halden.

Det tok litt tid før jeg fortalt det til noen. Kristoffer fikk heller ikke vite det med en gang. Noen ganger må man bare være 110% sikker, både i hode og hjerte før man kan innrømme det, både til seg selv og andre. Jeg var likevel bestemt på det. Ting har bare blitt vanskeligere og vanskeligere på jobb det siste året, uten at jeg skal gå nærmere inn på det, noe som resulterte i at jeg sa opp i høst. 

Etter det gikk det i grunn bare slag i slag, og jeg har nærmest kun vært i Halden siden det. Jeg har vært hjemme et par omganger og skal ned nå i romjulen for å pakke siste rest. Så fra 01.01.18 er jeg offisielt Haldenser, igjen. Det føles både godt og rart på samme gang. Men jeg trur det blir bra. I dag har jeg til og med fått innkalling til 2 jobbintervjuer på nyåret- krysser fingrene! 

 

Trives du der du bor? 

 

___________________________

#kronisksyk #helse #flytting #valg

___________________________

HUND & KATT- HIPP HURRA FOR PETTER.

 

Hurra for Petter som blir 3 år i dag. 

 

I dag har lille rumpetrollet mitt bursdag. Det må jo “feires” på sitt vis. Jeg er ikke så veldig opptatt av å feire bursdagene til dyrene. Trier fikk en gang i sin tid en hjemmemekket hundekake, som han måtte dele med Lillemor. Ellers passet jeg alltid på at vi hadde pannekaker til middag den dagen en av hundene hadde bursdag, siden det var det eneste Lillemor kunne spise de siste årene. 

Petter får klare seg med et hundebein, og vi har vært en tur i kjøleskapet og stjålet en liten bit av juleskinka til Doffen. Egentlig skulle han få julebadet sitt i dag, men det får vente til i morgen. Det får vel være grenser for “tortur” på bursdagen sin. Vi har nettopp kommet inn fra en liten kløvtur, så han ligger rett ut å snorker nå. Bursdagsgodteri får bli seinere. Gratulerer med dagen til Petter. 

 

Feirer du bursdagen til dine dyr?

 

_______________________

#hundogkatt #hund #bursdag 

_______________________

PERSONLIG- VIL DU HJELPE NOEN SOM ØNSKER Å HJELPE ANDRE?

 

“Stian N. Lie – veien fra ishockeyspiller til syklist” vil hjelpe kreftsyke barn og deres familier. 

 


Stian. Foto: Kona, kanskje? Det sto ikke oppgitt når jeg var inne å stjal bildet fra siden hans. 

Dette er Stian, og han er naboen min. Selv om Stian ikke er tam på noe som helst vis, så er han er fantastisk person på så mange måter. Jeg kjenner ikke Stian veldig godt, men han har den sykeste humoren, og jeg blir stadig imponert over alt godt han gjør og vil gjøre for andre. I disse tider er det barn med kreft han gjør en innsats for. Og jeg håper du også vil hjelpe han med det. 

Jeg deler Stian sin egen tekst under her slik at dere selv kan lese. 

 Hjelp meg, og hjelp meg å hjelpe andre! 

Helt siden jeg spilte hockey, og vi i Comet hjalp til å samle inn penger til Kreftsaken har jeg vært opptatt av å hjelpe andre som ikke har de samme forutsetningen for et godt liv som de fleste av oss andre har. I år har lysten til å hjelpe vært enda større, og har lenge tenkt på hvordan jeg kan klare det. Jeg har alltid hatt et ekstra øye til Hockey Mot Kreft, og ønsker å bidra opp mot jul så godt jeg klarer. Hockey Mot Kreft er en organisasjon som ønsker å hjelpe kreftsyke barn og deres pårørende til å få en bedre hverdag, med så mange lysglimt som mulig.

Jeg har derfor bestemt meg at fra mandag 4.desember frem til julaften vil jeg donere 30% av alle sponsorinntekter og økonomisk støtte jeg får inn i satsningen min til den kommende sykkelsesongen. Her får jeg muligheten til å hjelpe barn som virkelig trenger det, og samtidig får jeg hjelp av dere til å finansiere en ny sykkelsesong. Neste år står jeg uten team, og mye mer kostnader kommer på meg..

Jeg kommer til å legge ut litt info om Hockey Mot Kreft de neste dagene, så dere får mer innsikt i hvordan de jobber.

Blant dere som velger å være med å hjelpe kommer jeg til å trekke ut noen premier. 1 caps, 1 t-skjorte (caps og t-skjorte er fra min “kolleksjon” og en hotellovernatting på det beste hotellet i Halden vil være blant premiene.

For å hjelpe til og være med så kan dere Vippse til nr 91341368, eller sette penger inn på 1105.28.91991. Husk og merk med navn, så jeg kan publisere hvem som er med når innsamlingn er over. Vil dere være anonyme, så skriv det.

Jeg håper så mange som mulig vil være med å hjelpe, og husk; Ingen sum er for liten! Vær så snill, del dette innlegget og vurder om dere har en liten slant å ofre for barn som er rammet av verdens verste sykdom.

God første adventshelg alle gode mennesker.

Med beste hilsner
Stian

Hvis du liker å lese om sykling, eller kanskje bare liker å se kjekke gutter i sykkeldress, kan dere sjekke ut bloggen hans: Stian Lie. Sjekk gjerne ut facebooksiden hans også: Veien fra ishockeyspiller til syklist. 

 

♥ Jeg håper dere kan finne i hjertet deres å hjelpe Stian, og hjelpe han til å hjelpe kreftsyke barn og deres familier – det hadde betydd mye for så mange ♥

 

________________________________________________________

#personlig #hjelp #kreftsykebarn #kreft #støtte #omtenksomhet #bidra

________________________________________________________