ETT BILDE, FLERE MOTIV.

 

Foto blir ekstra gøy når man finner litt glede i enkel redigering. 

 

Jeg kaller det redigering. Jeg beskjærer bildene hvis nødvendig og jeg endrer noen ganger fargetonene, alt etter som hva som passer seg. I går var jeg på en fin tur og jeg vil dra frem et av de bildene jeg delte i går. Jeg redigerte bildet to ganger, hvor av fargetonene er bort i mot det samme, kanskje en ørliten forskjell, men hvor jeg beskjærte bildet for å gi et annet inntrykk. 

Jeg fikk ikke bestemt meg helt for hvilket jeg likte best, så jeg sendte over originalen til ei venninne for å spørre hva hu syntes om det. Hu hadde i grunn samme mening som meg, så jeg gikk for det originale bildet, men litt redigering på fargetonen. Redigeringsprogrammet mitt er dessverre såpass teit at jeg må gjøre en endring for å få en fil programmet støtter så jeg kan dele det. 

 

Originalen som jeg valgte å beholde og bildet etter det blei beskjært: 

To nok så like bilder, forskjellen er at jeg beskjærte originalbildet slik at trærne i toppen ikke er med. Jeg syns i grunn det nederste biler er veldig fint også, men jeg har kommet dit i min stil at jeg gjerne vil vise hvordan omgivelsene faktisk er, og i går var vi faktisk omringet av skog, bak den “åpne” flaten. I tillegg syns jeg trærne var med på å gi en innramming som viste den stemningen. 

Jeg har også valgt å beholde det kalde i bildet. Det er vinter, det er kaldt og lyset var flott i går. Det vil jeg beholde, for det er slik jeg ser det og der er slik jeg vil vise det. Jeg vil at bildene mine skal være så realistiske som mulig. Jeg vil ikke ha de store forandringene, selv om man noen ganger må pynte litt på lys og kontraster. Men slik jeg ser det, slik vil jeg vise det. 

 

Hvordan jeg tidligere mest sannsynlig ville ha redigert bildet, med samme fargetone på alle: 

På det øverste bildet har jeg beskjært bildet på venstre siden, og på det nederste bildet har jeg beskjært bildet på høyre siden, i tillegg til å ha fjernet trærne på toppen. På begge bildene har jeg altså fjerne en del av omgivelsene rundt. Redusert inntrykket, kanskje. Man får ikke samme følelse av disse bildene, som på det originale. Det trenger ikke nødvendigvis være negativt. 

Det kommer liksom an på hvilken stil man liker, og hva man vil vise i bildet. Noen ganger vil man kanskje legge mer trykk på omgivelsene rundt, andre ganger vil man fremheve selve motivet, som her ville ha vært Petter. Noen ganger får man kanskje til og med til begge deler, uten å gjøre de store forandringene med bildet. Jeg vil bare vise det jeg ser, slik jeg liker å se det. 

 

Et bilde en kompis redigerte og sende til meg, og bildet hvordan jeg før ville gjort det:

Han har som dere ser beskjært bildet en del på begge sider og på toppen, og lagt til en varm tone. Absolutt et fint bilde, men for meg blir det feil. Som jeg nevnte tidligere, vinteren er kald, og jeg ville få frem omgivelsene slik de var. Slik han har redigert bildet her er slik jeg ofte, alt for ofte, redigerte bildene mine før. Jeg hadde en vane med å gjøre de aller fleste bilder varme og fremheve hunden. 

Varme er jo veldig fint, og jeg syns det ofte gjør seg veldig godt på bilder. Men man endrer stil etter hvert, man lærer mer og man finner sin måte å gjøre ting på. Jeg har som nevnt kommet dit at jeg vil at bildene skal være så naturlige som mulig. Noen ganger er det gøy å få frem det “dramatiske” i bilder også, men da må bildet være der etter. Jeg liker uten tvil de to øverste i innlegget best. 

 

Har du funnet en stil, eller liker du å variere mye? 

 

______________________________________________________

#foto #motiv #redigering #bilde #omgivelser #inntrykk #hund #natur

______________________________________________________

Å VÆRE FORBEREDT.

 

Når man går inn en dør og føler seg skikkelig forberedt, men kommer ut den samme døren og føler man feilet totalt. 

 

Jeg var på jobbintervju for 3 uker siden. Det var mitt første jobbintervju på mange år, så jeg følte jeg måtte forberede meg litt. Og jeg forberede meg litt ekstra, siden dette var gjennom et bemanningsbyrå. Bemanningsbyråer har en tendens til å stille spørsmål man ikke regner med, så jeg var forberedt på det. Og jeg følte meg så forberedt når jeg gikk inn dørene til intervjuet. 

De vanligste spørsmålene på et intervju, som også er de “skumleste”, er å nevne sine sterke og svake sider. Det høres kanskje ikke så vanskelig ut, men det er det. Det skal jo være jobbrelatert, og ikke personlige ting. Selv om disse to tingene selvsagt kan henge litt sammen. Og man vil jo helst ikke snakke negativt om seg selv til en som skal avgjøre om jobben blir din, eller ikke. 

Nå var det ikke det som satte meg helt ut på det intervjuet, da jeg følte det gikk nok så greit å svare på. Det var et par andre spørsmål som jeg absolutt ikke var forberedt på, og som jeg ikke greide å komme på et godt svar sånn på sparket. Å vingle på et jobbintervju er sjeldent positivt, selv om det selvsagt er lov å være menneskelig og være nervøs. Man vil fremstå foreberedt.

 

Jeg gikk inn på det intervjuet med en skikkelig god følelse, men kom ut der i fra med følelsen av at jeg hadde gjort et skikkelig dårlig intervju! Jeg sitter fremdeles med inntrykk av at han som intervjuet meg fikk følelsen av at jeg ikke var forberedt i det hele tatt, og det plager meg. Jeg var forberedt, men viste det ikke akkurat på en god måte. Det er ingen god følelse! 

I dag har jeg vært på et nytt intervju, og jeg har på nytt forberedt meg. Dette var også gjennom et bemanningsbyrå, så jeg har googlet det ene og det andre for tips om ting. Etter sist gang satt jeg nå med følelsen av at jeg ikke en gang kjenner meg selv, og at alt jeg sa sist gang blei vridd på slik at alt kom feil ut. Og jeg fikk aldri godfølelsen tilbake til i dag. Jeg faktisk gruet meg litt.  

Jeg har jo prøvd å forberede meg, men jeg fikk på en måte litt prestasjonsangst i dag, pga sist gang. Intervjuet i seg selv gikk jo så som så. Ikke direkte dårlig, men ikke så bra som jeg ønsket. På slutten blei jeg tatt på senga med en prøve! En prøve som skulle vise om jeg kunne faget mitt, noe jeg så klart kan, men som sikkert ikke vistes på den prøven. Og så på tidspress da.

Enda et intervju jeg bare føler jeg failet totalt. I neste uke skal jeg på to nye intervjuer og jeg kan ikke si at jeg akkurat gleder meg så mye til det. Men, jeg skal forberede meg på nytt jeg til neste intervju. Jeg skal ta lærdom av disse intervjuene jeg allerede har vært på, og forberede meg mer slik at jeg er enda tydeligere på hvem jeg er og hva jeg kan og vil og skal. 

Mitt neste jobbintervju skal gå skikkelig bra, jeg skal gå ut der i fra med en skikkelig god følelse. Og så skal jeg naile det siste jobbintervjuet mitt neste uke. Det skal gå så bra at jeg bare glemmer de foregående intervjuene i sin helhet, annet enn at jeg selvsagt skal ta med lærdommen fra de. Men de skal ikke få skremme meg på fremtidige intervjuer lenger. De er fortid de nå. 

 

Har du blitt så satt ut på et intervju at du føler alt bare blei feil og at du gav et dårlig intervju? 

 

_____________________________

#personlig #jobb #intervju #forberedt

_____________________________

TUR VED GRENSEN.

 

Noen ganger er man bare veldig heldig med været. 

 

I går spurte jeg om Marthe og Esther ville bli med på tur i dag. Petter syns livet på tur aleine er megakjedelig, så greit å ha noen flere å gå tur sammen med. Sally har løpetid og er midt i stådagene, så hu fikk bli igjen hjemme. Vi tok turen ut til Hjelmkollen, som ligger helt ved grensen til Sverige. Kristoffer og jeg var der i fjor, sammen med Petter og Musika. Et fint sted. 


1. Esther jobber for en godbit. Flinke frøken. 


2. Liten og stor på tur. 


3. Esther er kjempegøy å rope inn, for hu kommer som ei kule hver eneste gang!


4. For en stil. 


5. Venter tålmodig på den lille med korte bein. 


6. Bare litt glad for å være på tur. 


7. Kan hende det er noe spennende under snøen. 


8. Så forsiktig med Esther. 


9. Fine troll. 


10. Se på det fjeset da. 


11. Fineste Esther. 

Vi var veldig heldig med været i dag. Litt snø og litt sol. I går var det klinete og grått ute, så det var uten tvil forbedring i dag med litt hvitt på bakken og litt sol på himmelen. Det blir automatisk mye hyggeligere å gå på tur da, når man ikke kommer hjem med verdens mest møkkete hunder etterpå liksom. Både Esther og Petter var glade for tur. De løp og koste seg veldig. 


12. Grensen mellom Sverige og Norge. Vi står så klart på norsk side. 


13. Full fres med Esther hakk i hel. I alle fall så hakk i hel som hu kommer. 


14. Esther i full fart. 


15. Kjekkas det der altså!


16. Fineste Esther i winter wonderland.


17. Gammel og ny bru. Ikke at den nye bruen er så ny lenger. 


18. Se på det vakre fjeset da. 


19. Pinnen skal dø!


20. Så glad på tur. 


21. På vei hjem igjen. 


22. Flott turvei. 

Vi brukte rett i underkant av 50 minutter på turen, noe som er helt greit for min del. Jeg er ikke hundre prosent frisk enda, så kondisen er så som så. Men det er en veldig fin tur og hundene kunne løpe fritt hele veien. Fordelen med at det kom ny snø i går, at vi kunne se hvor sporene etter andre stoppet og begynte. Vi møtte ikke noen på veien og det liker vi. 

 

Har du vært på tur i dag? 

 

___________________________________________________

#foto #hund #tur #hjelmkollen #grensen #norge #sverige #natur

___________________________________________________

HVA HAR DU GJORT FOR DYRENE I DET SISTE?

 

Jeg er stolt over hva vi faktisk får til! 

 

Som noen allerede veit er jeg Frittstående hudpleiekonsulent for Mary Kay Inc, i liten skala. Men jeg er en del av det store Mary Kay-teamet, og i disse tider er jeg faktisk mer stolt enn noen gang for en være en del av akkurat det teamet. Mary Kay kjemper og kjemper og står på, mer enn absolutt noen andre, når det kommer til dyrs rettigheter, og da spesielt i Kina. 

Man trenger ikke å gå lenger inn enn på Dyrevernalliansen sine sider for å se at Mary Kay står oppført på listen over produkter som er testet på dyr. Og selv om det på en måte er sant, så stemmer det ikke helt likevel. Mary Kay tester nemlig ikke produktene sine på dyr, ikke får de andre til å teste produktene på dyr for seg heller. Men, i Kina har de dessverre en lov om dyretesting. 

Mary Kay har valgt å gå inn i det kinesiske markedet, til tross for denne loven, og produktene som blir solgt i Kina blir derfor testet på dyr. Produktene som blir solgt i resten av verden er ikke testet på dyr! Så, man kan si at de tester på dyr, og dette plager mange. Meg inkl. Jeg vurderte faktisk en periode om jeg skulle kutte ut Mary Kay nettopp pga av det. Du kan lese mer om det her. 

Forskjellen på Mary Kay og andre er stor. Selv om Mary Kay har valgt å gå inn i det kinesiske marked, og dermed også gitt over en million kvinner muligheten til å kunne forsørge seg selv, så er de i kontinuerlig kontakt med de kinesiske myndighetene nettopp for å avvikle loven om dyretesting. Og målet er nærmere enn noen gang! Det står det faktisk respekt av! 

Mary Kay kunne ha gjort som veldig mange andre, å gå inn i det kinesiske markedet uten å bry seg om dyrevelferden, eller de kunne også ha valgt å ikke gå inn i det kinesiske markedet og heller lukket øynene for dyrevelferden i Kina. De har ikke gjort noen av delene- de jobber og kjemper for dyrenes rettigheter hver eneste dag, år etter år, selv om de er inne på markedet. 

Jeg nevner bare noen punkt av hva Mary Kay faktisk har gjort:

♥ sponset det første internasjonale forumet om kosmetisk teknologi og applikasjoner – alternativer til dyreforsøk for kosmetikk (Benjing 2011). 

♥ var en av de første selskapene til å møte kinesiske sikkerhetsmydigheter for å diskutere alternative testmetoder.

♥ har donert hundre tusenvis av dollar til Senteret for alternativer til dyreforsøk på Johns Hopkins University. 

♥ les mer her!

Ja, Mary Kay er på det kinesiske markedet hvor de er pålagt å teste produktene på dyr, men det er ingen tvil om at Mary Kay gjør alt de kan for å avvikle loven. Hva har du gjort for dyrene i det siste? Har du byttet ut tannkremen du bruker? Har du byttet ut rengjøringsmidlene du vaske hjemmet med? Hva med shampooen og balsamen du har i dusjen? Hva med håndsåpen på badet?

Eller hva med hårfargen du farger håret med, og bodylotionen du smører den tørre huden din med? Hva har du gjort for dyrene i det siste? Dømmer du fremdeles Mary Kay for at de valgte å gå inn i det kinesiske markedet før loven var avviklet? Jeg får noen ganger høre det selv, siden jeg driver med Mary Kay, men jeg er i alle fall sikker på at jeg gjør mer for dyrene enn de fleste andre! 

Jeg er TEAM MARY KAY- for dyrs rettigheter i alle land! Jeg er TEAM MARY KAY- som ikke lukker øynene for at dyr faktisk lider! Jeg er TEAM MARY KAY- som kjemper for mer enn kun meg selv, og gir andre muligheten til å ha et godt liv. Jeg er TEAM MARY KAY- og jeg er stolt av det! 

 

Hva har du gjort for dyrene i det siste? 

 

_________________________________________

#marykay #dyrevelferd #dyrsrettigheter #kosmetikk

_________________________________________

DEARING KINGA COLLECTION.

 

iDEAL OF SWEDEN.

 

//annonselink


DEARING KINGA COLLECTION // HER (annonselink). Foto: @idealofsweden. 

Den nye Dearing Kinga Collectionen fra iDeal of Sweden er bare helt nydelig! Jeg falt så klart helt pladask for dekselet med sommerfugler, jeg da. Et nydelig vår- og sommerdeksel! Hele Collectionen er nydelig, rett og slett! Hvis du vurderer et nytt deksel til mobilen din, eller bare liker å ha mange å bytte på, så er dette uten tvil en collection som er verd å sjekke ut. 

 

Har du en favoritt i den nye Dearing Kinga Collectionen? 

 

__________________________________________

#idealofsweden #dearingkingaxideal #deksel #mobil

__________________________________________

ENDELIG!

 

Endelig, endelig, endelig! 

 

Etter en uke med sykdom som har herjet både kropp og hode er jeg endelig snart frisk igjen! I går var dagen da jeg endelig følte at jeg faktisk var på bedringens vei. Jeg har jo gått i en uke og bare blitt sykere og sykere for hver dag. På fredag blei jeg vel i grunn ikke sykere, men jeg blei ikke bedre heller. Før i går altså. Deilig å endelig føle seg menneskelig igjen! 


I mangel på noe å legge ut. 

Jeg er fortsatt ikke helt frisk altså, men jeg er ikke syk som i syk lenger. Nå er det bare den lave energien som henger igjen, litt tett i nesen og litt sånn. Overlevbart, med andre ord. Kristoffer er ikke frisk enda, men så har han ikke vært syk like lenge som meg enda heller, så han kommer seg vel snart han også. Jeg er mest fornøyd med at jeg fikk støvsugd og vasket gulv i går. 

 

Har du hatt en fin helg så langt? 

 

_______________________

#hverdag #frisk #syk #bedre

_______________________

LIVSTEGN FRA SYKLINGEN.

 

Jeg er syk, syk, syk! 

 

Jeg er fremdels syk og det ser ikke ut til å bli bedre med det første. Faktisk har jeg bare blitt verre og verre for hver dag. I dag er jeg heldigvis ikke verre, sikkert fordi det ikke går an å bli verre, men jeg er ikke bedre heller. Jeg var hos legen i går, for ingenting, typ. Jeg hadde i utgangspunktet time for noe annet, så at jeg hadde blitt syk i mellomtiden hadde ingenting å si for legen. 

Jeg fikk derfor null hjelp i forhold til at jeg faktisk er syk. Ja ja, sånn kan det gå. Alle er syke og alle feiler litt forskjellig. At det er virus er det lite tvil om. Bare jeg snart blir litt friskere så skal jeg syte litt mindre. Prøve i alle fall. Akkurat nå orker jeg ingenting, som i absolutt ingenting. Prøv å ikke støvsuge på 7 dager når du har hund og katt liksom. Vel, vi snakkes når jeg er frisk igjen. 

 

Har du holdt deg frisk til nå? 

 

_________________

#hverdag #syk #virus

_________________

SNØENGEL.

 

Vinter Måned hos Frodith

 

Dag #7 – Snøengel. 

Siden jeg har blitt syk fristet det ikke litt en gang å legge meg ned i snøen for å lage en snøengel, som jeg egentlig hadde planer om. Jeg prøvde å lure Kristoffer til det, men han har jo blitt syk han også, stakkars. Så, da blei det en reserveløsning da, med å lete frem en liten engel og bare putte den ut i snøen. Det er litt begrenset hva man orker når man er syk. 

 

Har du lagd snøengel? 

 

_________________________________

#bloggere #frodith #utfordring #snøengel

_________________________________

SKI.

 

Vinter Måned hos Frodith

 

Dag #6 – Ski. 

Jeg trudde nesten jeg måtte stå over i dag og heller ta to bidrag i morgen siden jeg ikke eier ski, jeg ikke veit hvor skiene til Kristoffer er, naboen ikke har skiene sine ute og formen ikke er god nok til å gå ut å lete. Men jeg måtte en liten ti minutters tur med Petter, og brått fant jeg skispor i veikanten. Så, skispor får være dagens bidrag til Frodith sin lille Vinter Måned- utfordring. 

 

Står du mye på ski? 

 

____________________________

#bloggere #frodith #utfordring #ski

____________________________

BARE LITT SYK.

 

Blir det ikke verre enn dette så skal jeg ikke klage for mye altså. 

 

Syke folk overalt, og selv om jeg har unngått de så godt det har latt seg gjøre så har jeg likevel blitt syk. Mulig det var noen syklinger på kampsporttreningen her om dagen! Jeg har i alle fall ikke fått influensa da, og håper jeg slipper unna det. Enn så lenge er det bare halsen som er fryktelig vond, hodepine til tusen og et trykk i topplokket fra pannen og ned i brystet. 

Jeg er med andre ord ikke død riktig enda, og håper ikke det blir verre heller. Dette er ille nok liksom. I tillegg er jeg jo støl alle plasser, så det gjør jo vondt i hele kroppen når jeg hoster og nyser. Lite teit å bli syk etter at man har hatt en skikkelig treningsøkt liksom. Typisk min flaks. Energien er ikke helt på topp da, men jeg skal i alle fall få lagt ut bidragene til VM hos Frodith. 

 

Er du med på VM hos Frodith? 

 

____________

#hverdag #syk

____________