NU ÄR DET NATTEN.

 

Tirsdag er alltid verst. 

 

Jeg er klar for å finne sengen. Trøtt som fy! Tirsdag er fremdeles den verste mandagen, og det kommer den vel mest sannsynlig aldri til å slutte å være. Hundene er luftet og de har spist kveldsmat, så de har i grunn allerede lagt seg. Bedagelige dyr. Kristoffer er på trening enda, så da finner jeg meg noe å se på Netflix i sengen. God natt.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #natten #tirsdag #trøtt

ET HINT AV VÅR.

 

Slike fine dager altså! 

 

Det var tegn til å bli en flott fag allerede klokken seks på morgenen.

Jeg er så absolutt ikke lei meg for at jeg har valgt å sitte inne på et kontor 8 timer hver dag, 5 dager i uken. Jeg liker ikke kulde og jeg takler ikke varme, så uansett årstid har jeg den perfekte arbeidsplassen. I dag måtte jeg ut for å kjøpe lunsj, og det var ingen tvil om at vi hadde et skikkelig hint av vår i dag. 15 grader og sol. Herlig. En liten spasertur var ikke feil.

Rosa himmel så langt man kan se.

Etter jobb var jeg på trening og når jeg da kom hjem var solen på vei ned allerede. Men litt solglimt har jeg fått i dag så jeg klager ikke. Hundene syns det er greit med tur selv om det er mørkt også, så det får gå. Snart er det lyst mye lenger, så da kan man nyte mer av dagene. Jeg savner likevel at det er mørkt på morgenen, det må jeg si. Jeg liker mørke morgener.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #sol #vår

SKREMMENDE TURER.

 

Man kan få noia for mindre! 

 

Mandag betyr tur på Fredriksten festning med ei kollega. Ellinor har fortsatt løpetid, nå høyløpsk, så hu må fortsatt bli hjemme. Hu får nok av aleineturer ellers hu også, så det er ikke veldig synd på henne, selv om jeg liker beste å ha med begge på tur samtidig. Petter er glad bare han får tur, stort sett. Han og Ronaldo har blitt gode venner. Søte gutter.

Vi hadde på nytt en litt vemmelig opplevelse. Vi skulle egentlig gå runden bak festningen, på en måte. På vei langs grusveien ser jeg plutselig en stor hund komme gående. Jeg ber Petter komme på plass, tilfelle vi måtte passere de. Men jeg ser ingen eier, noe sted. Det er jo mørk der, kun lys fra lyktestolpene, men jeg ser kun hunden som kommer gående.

 

Jeg syns det er litt creepy og spør kollegen min om hu ser eieren til hunden som kommer gående, men hu ser ikke en gang hunden. Jeg ser den på nytt i det den kommer halvveis ut i fra mørket, men hu ser den ikke. Og så forsvinner den. Skikkelig creepy altså. Det kan godt hende det var et rådyr også, selv om jeg ikke syns den minnet om det, men der var jo mørkt.

Vi gikk ikke den runden. Vi snudde og gikk tilbake samme vei. Begge økte tempoet og begge så vi oss over skulderen hele tiden. Man får jo helt noia og vi hadde følelsen av at dyret bare kom nærmere og nærmere uten at vi kunne se den. Snakk om å skremme seg selv. Vi fikk såpass noia at vi begge skvatt høyt i det vi snudde oss rundt og det kom en bil.

 

Hallo liksom. En bil. På vei hjem igjen fra turen gikk det to rådyr over grusveien foran oss. Vi blei begge enige om at det måtte være et rådyr, selv om hu ikke så dyret i det hele tatt og jeg ikke syns det lignet. Men som sagt, det var mørk, så for alt jeg veit kan det like gjerne ha vært en sau. Vi fikk med oss videofremvisningen de hadde i kveld. Litt historie er kjekt.

Jeg har sett den filmen en gang før, men jeg lurer på om den var litt annerledes, for det var ikke alt jeg kjente igjen. Spennende er det uansett. Vi var på tur i rett under to timer i kveld, så Petter er sliten nå. Kveldsmaten får drøye litt til. Ellinor er sliten etter langtur i helgen hu også. Hu har egentlig sovet siden hu kom hjem igjen i går kveld. En rolig kvelv.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #tur #fredrikstenfestning #creepy

HOPP OG SPRETT, TJO OG HEI.

 

I dag blei det en ny trampolinepark. 

 

Vi tok en tur på Svev i Sarpsborg i dag. Jackline ville bli med denne gangen også, så det var hyggelig. Det er jo alt for sjeldent jeg ser henne og broren, så det er hyggelig. Lillebroren er forsatt litt for liten til å bli med på dette enda, men jeg får i alle fall hilst på han når vi leverer Jackline igjen. Han får bli med på dette når han blir større, heller. Tryggest sånn.

Fin solnedgang på vei hjem i fra Sverige fikk vi også. Hadde jeg gått ut på midten av gamle-bruen hadde bildet blitt enda finere, men etter 1.5 timer på trampolineparken i forkant gjorde at jeg ikke orket å gå de 100 meterne. Kremt. Hadde jeg ikke glemt telefonen min hjemme også, hadde bildet blitt enda finere. Kristoffer har ikke like bra kamera som meg.

Solnedgangen når vi kom tilbake til Halden var ikke å klage på den heller. Det var egentlig veldig fint vær i dag, så det var nesten litt teit å tilbringe tid inne på en trapolinepark, men. Vi hadde det i alle fall gøy med å hoppe og sprette rundt, selv om jeg tråkket over og slo meg mer enn én gang i dag. Den ene gangen landet jeg til og med på trynet. Sånn kan det gå.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #svev #trampolinepark

SOM DEN MEGGETE KRANGLEKJERRINGA JEG ER.

 

Internettet er ikke for alle, men dessverre finnes det ikke sertifikat på det.

 

Jeg skjønner fortsatt ikke alle disse behovene folk har. Behovet for å trykke ned på andre, behovet for å hevde seg selv, eller bare behovet for å være en idiot. Jeg leste et innlegg hos Pensjonistgunna, og da måtte jeg le litt høyt, da jeg kvelden i forkant hadde vært utfor nettopp en av disse hu forklarer. Det skal sies at jeg ikke var 100% uskyldig selv. Shame on me.

 

Jeg er medlem av er par hundegrupper på facebook. Det er ikke så ofte jeg kommenterer der, men jeg liker godt å se på flotte bilder av vakre hunder, og jeg liker å lese om andre sine erfaringer på ulike ting. Noen ganger er jeg så klart med på “samtalen” også. Grunnen til at jeg sjeldent kommenterer, eller legger ut noe selv, er fordi noen alltid må ødelegge.

 

Uansett hva noen deler, om det er et bilde, et spørsmål, eller en erfaring, så er det noen som må ødelegge tråden med å kaste ut av seg unødvendige ting- selv når det ikke en gang har vært nevnt i verken innlegget, eller kommentarene under. Slik som i går, når noen stilte et enkelt spørsmål om hundehus. Det tok ikke mange kommentarene før det kom.

 

Og alltid, uten unntak, så drar disse folkene “familiemedlem-kortet”. Hunden er et familiemedlem, den skal ikke ligge hele dagen aleine i et hundehus! Ikke et eneste sted i teksten, eller i kommentarene under, sto det noe om at hundene som hadde hundehus lå der hele dagen aleine. Ikke et eneste sted. Likevel bare må de fortelle andre hvordan det skal være!

Og dette irriterer meg. Det irriterer meg syk! Deler du et bilde av hunden din som står å drikker vann i fra vannskålen sin, tar det ikke mange minuttene før første kommentar om hvor mange ganger om dagen hunden skal ha nytt og reint vann i skålen- selv om dette ikke en gang er nevnt i innlegget. Folk har bare et behov for å fortelle andre hvordan de skal gjøre.

 

I går holdt jeg ikke kjeft. Jeg skrev en kommentar, ikke direkte til personen, men på et generelt grunnlag hvordan disse kommentarene alltid kom, og at konklusjonen, uansett hva det i utgangspunktet var snakk om, var at hunder er et familiemedlem, likestilte med f.eks barna i familien, og kom med en kommentar om at de likevel gjør forskjell. Rare greier.

 

Vedkommende som hadde dratt familiemedlem-kortet tok seg selvsagt nær av dette. Og det kan jeg forstå, siden vedkommende var den eneste som hadde kommet med en slik unødvendig kommentar. Og jeg svarer så klart på kommentaren. I utgangspunktet saklig, men jeg brukte også ord som “visse typer mennesker”, “hevde seg selv”, og “pinlig”.

 

Vedkommende blei selvsagt sur og begynte å bli en smule spydig og siden jeg visste hvor dette bar hen, så valgte jeg helt bevisst å trykke på knappene, for å få det ut av vedkommende. Jeg var ikke direkte ufin mot vedkommende som person, men jeg var en smule barnslig. Vedkommende skjønte egentlig ikke hva det hele dreide som om, det var tydelig.

Og som jeg visste, det tok ikke lang tid før det kom. Jeg er altså ei “Meggete kranglekjerring”. Rart det der, hvordan det var jeg som var ei meggete kranglekjerring, når det var vedkommende som drev og kommenterte på min kommentar. Jeg hadde kommentert kommentaren hennes først, om behovet for å komme med en slik unødvendig kommentar.

 

Det var vedkommende som holdt det gående under min kommentar. Jeg smurte bare på, så jeg var i grunn ikke noe bedre selv, men noen ganger trenger disse folkene, som absolutt må gape til alle andre, uten grunn, få høre at de er idioter, selv om jeg absolutt ikke sa noe om å være idiot. Jeg brukte ikke ordet nettroll heller. “Visse typer mennesker”, derimot.

 

Men Pensjonistgunna, og et par andre bloggere som har snakket om “nettroll” de siste par dagene, virker til å ha rett i en ting- jeg har lagt merke til det selv- og det er hvilken alder disse nettrollene er i. Det er den generasjonen som ikke er vokst opp med internett og hvordan det fungerer. Den generasjonen som måtte skrive inn til avisen for å ytre meninger.

 

Endelig har denne generasjonen fått en plattform hvor de kan få ut all frustrasjonen sin. Trur de da, for det er tydelig at de ikke veit hvordan man oppfører seg. Selvsagt finnes det nettroll i alle aldre, men jeg trur, uten at jeg heller har noen statistikk på det, at majoriteten er mellom 45-55 år. Jeg blogget om det for en stund siden selv, faktisk, hvis du vil lese.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#personlig #nettroll #meninger #bedreviter #pinlig

HÅPER DET GÅR VEIEN DENNE GANGEN.

 

Kryssing av fingre og lykkeønskninger ønskes. 

 

 

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter å ha levert Ellinor til oppdretteren sin. De skal reise i ca. 7 timer i dag, til en annen oppdretter, i håp om vellykkede parringer i helgen! Vi krysser fingrene for at det går veien denne gangen og at det om ca. 1.5 måneder kan bekreftes at det er valper på vei. Det blir tomt i huset uten Ellinor, men vi skal nok overleve.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hundogkatt #hund

JEG PRØVER Å FÅ HAN HEKTET.

 

Det nærmer seg, alt for sakte, men likevel, den siste sesongen av GoT. 

 

Kristoffer har ikke sett Game of Thrones før, selv om jeg har prøvd å tvinge han til å se det mange ganger tidligere. Sist helg fikk jeg endelig overalt han til å se en episode. Det var alt vi rakk og etter det har vi ikke rukket mer. Vi skal se en episode, eller to nå i kveld. Jeg var ikke overbevist om at serien var bra før jeg kom til episode 4, så jeg håper han har tålmodighet.

Selv har jeg sett alle sesonger tre ganger, men jeg greier lett å se de en fjerde gang før den siste sesongen kommer nå i april. Jeg gleder meg som en gal til det begynner igjen, men gruer meg enda mer til det faktisk er helt ferdig! Jeg har drømt om hvordan det slutter og krysser fingrene for at jeg ikke er sanndrømt i dette tilfellet. Det hadde vært krise.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #serie #gameofthrones

HVOR KOMMER NAVNET DITT I FRA?

 

Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig. 

 

Og jeg snakker så klart om bloggnavnet ditt. Min første blogg het elinslaaen, fordi det jeg egentlig ville ha var opptatt, så da blei det bare navnet mitt, sånn enkelt og greit. Jeg kom liksom ikke på noe annet den gangen, så da gjorde jeg det enkelt.

Etter fem år på den bloggen valgte jeg å bytte til en litt mer “anonym” blogg. Ikke fordi jeg var anonym, da jeg er åpen om hvem jeg er, men bloggnavnet blei litt mer anonymt. Elevele heter jeg nå. Et kallenavn jeg fikk en gang i tiden. Jeg veler litt.

Ikke akkurat en spennende historie bak det navnet kanskje, men det er nå meg. Men da er jeg jo veldig nysgjerrig på hvor du har fått bloggnavnet ditt i fra? Er det et kallenavn? Et navn som passer ut i fra du blogger om? Fortell gjerne.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #bloggnavn #kallenavn

TILBAKEBLIKK PÅ NOEN AV TINGENE FRODITH HAR FÅTT OSS TIL Å GJØRE.

 

Frodith er ei kreativ ei. 

 

For litt over to år siden blei vi spurt, av Frodith, om vi ville være med på noe gøy, uten å vite hva. Nysgjerrig som jeg er blei jeg så klart med. Jeg var spent i flere dager på hva som skulle dukke opp i postkassen i løpet av få dager. Man veit liksom aldri med Frodith. Bildet under er et resultat av Frodith sin kreativitet ut til oss. Vi sto fritt til hvordan å løse oppgaven.

Trykk på bildet for å komme til det opprinnelige innlegget.

For snart tre år siden var jeg på karneval hos Frodith. Jeg veit hu har hatt flere karneval, men jeg greier ikke helt å huske i farten om jeg har vært med på flere enn denne gangen. Jeg har ikke så god hukommelse for tiden. Men jeg var i alle fall med på dette karnevalet og koste meg veldig med det. Det er alltid hyggelig å være hos Frodith. Hu er ei flott vertinne!

Jeg måtte improvisere litt med kostymet. Bjørnen mangler visst pels på beina.

 

Frodith har ofte gøyale ting på gang hos seg. Karneval, Frogging, tegnekonkurranser, foto-challenge rett som det er og andre gøyale oppgaver om seg selv og andre, bare for å nevne noe. Det er med andre ord aldri kjedelig hjemme i blokkblokka til Frodith. Jeg håper jeg har mulighet til å bli med neste gang Frodith inviterer til noe gøy. Frodith er kreativ.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#bloggere #frodith #tilbakeblikk

EN PODCAST ANBEFALING.

 

Når man ført får øynene opp for podcast. 

 

Jeg har aldri hørt på podcast. Ikke mer enn når Kristoffer har hatt på noe som durer i bakgrunn. For et par uker siden fikk jeg endelig lastet ned en app slik at jeg kunne hørte på podcast, og podcasten jeg hadde planer om å finne var så klart truecrimepodden, lest og skrevet av Pernille Radeid. Noen husker kanskje bloggen hennes, truecrimenorge.blogg.no?

Jeg hører på Truecrimepodden når jeg trener. Kristoffer kan ikke skjønne hvordan jeg greier å trene til en podcast, men hadde han sett hvordan jeg løper som en gal fra alle øksemorderne jeg har på øret, så hadde han trent til Truecrimepodden han også! Jeg løper for harde livet jeg altså. Truecrimepodden er jo fortellinger om ekte drapssaker. Løp!

Er du av typen som liker å høre på podcast, uansett hvor og når, og du liker true crime, så er truecrimepodden helt klart en podcast jeg vil anbefale på det sterkeste. Pernille er en fantastisk jente å høre på, og hu er utrolig flink til å fortelle på en interessant, spennende og ikke minst fengende måte. Jeg vil veldig gjerne på et av liveshowene hennes i fremtiden.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#personlig #anbefaling #podcast #truecrimepodden