JEG PRØVER Å FÅ HAN HEKTET.

 

Det nærmer seg, alt for sakte, men likevel, den siste sesongen av GoT. 

 

Kristoffer har ikke sett Game of Thrones før, selv om jeg har prøvd å tvinge han til å se det mange ganger tidligere. Sist helg fikk jeg endelig overalt han til å se en episode. Det var alt vi rakk og etter det har vi ikke rukket mer. Vi skal se en episode, eller to nå i kveld. Jeg var ikke overbevist om at serien var bra før jeg kom til episode 4, så jeg håper han har tålmodighet.

Selv har jeg sett alle sesonger tre ganger, men jeg greier lett å se de en fjerde gang før den siste sesongen kommer nå i april. Jeg gleder meg som en gal til det begynner igjen, men gruer meg enda mer til det faktisk er helt ferdig! Jeg har drømt om hvordan det slutter og krysser fingrene for at jeg ikke er sanndrømt i dette tilfellet. Det hadde vært krise.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #serie #gameofthrones

HVOR KOMMER NAVNET DITT I FRA?

 

Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig. 

 

Og jeg snakker så klart om bloggnavnet ditt. Min første blogg het elinslaaen, fordi det jeg egentlig ville ha var opptatt, så da blei det bare navnet mitt, sånn enkelt og greit. Jeg kom liksom ikke på noe annet den gangen, så da gjorde jeg det enkelt.

Etter fem år på den bloggen valgte jeg å bytte til en litt mer “anonym” blogg. Ikke fordi jeg var anonym, da jeg er åpen om hvem jeg er, men bloggnavnet blei litt mer anonymt. Elevele heter jeg nå. Et kallenavn jeg fikk en gang i tiden. Jeg veler litt.

Ikke akkurat en spennende historie bak det navnet kanskje, men det er nå meg. Men da er jeg jo veldig nysgjerrig på hvor du har fått bloggnavnet ditt i fra? Er det et kallenavn? Et navn som passer ut i fra du blogger om? Fortell gjerne.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #bloggnavn #kallenavn

TILBAKEBLIKK PÅ NOEN AV TINGENE FRODITH HAR FÅTT OSS TIL Å GJØRE.

 

Frodith er ei kreativ ei. 

 

For litt over to år siden blei vi spurt, av Frodith, om vi ville være med på noe gøy, uten å vite hva. Nysgjerrig som jeg er blei jeg så klart med. Jeg var spent i flere dager på hva som skulle dukke opp i postkassen i løpet av få dager. Man veit liksom aldri med Frodith. Bildet under er et resultat av Frodith sin kreativitet ut til oss. Vi sto fritt til hvordan å løse oppgaven.

Trykk på bildet for å komme til det opprinnelige innlegget.

For snart tre år siden var jeg på karneval hos Frodith. Jeg veit hu har hatt flere karneval, men jeg greier ikke helt å huske i farten om jeg har vært med på flere enn denne gangen. Jeg har ikke så god hukommelse for tiden. Men jeg var i alle fall med på dette karnevalet og koste meg veldig med det. Det er alltid hyggelig å være hos Frodith. Hu er ei flott vertinne!

Jeg måtte improvisere litt med kostymet. Bjørnen mangler visst pels på beina.

 

Frodith har ofte gøyale ting på gang hos seg. Karneval, Frogging, tegnekonkurranser, foto-challenge rett som det er og andre gøyale oppgaver om seg selv og andre, bare for å nevne noe. Det er med andre ord aldri kjedelig hjemme i blokkblokka til Frodith. Jeg håper jeg har mulighet til å bli med neste gang Frodith inviterer til noe gøy. Frodith er kreativ.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#bloggere #frodith #tilbakeblikk

EN PODCAST ANBEFALING.

 

Når man ført får øynene opp for podcast. 

 

Jeg har aldri hørt på podcast. Ikke mer enn når Kristoffer har hatt på noe som durer i bakgrunn. For et par uker siden fikk jeg endelig lastet ned en app slik at jeg kunne hørte på podcast, og podcasten jeg hadde planer om å finne var så klart truecrimepodden, lest og skrevet av Pernille Radeid. Noen husker kanskje bloggen hennes, truecrimenorge.blogg.no?

Jeg hører på Truecrimepodden når jeg trener. Kristoffer kan ikke skjønne hvordan jeg greier å trene til en podcast, men hadde han sett hvordan jeg løper som en gal fra alle øksemorderne jeg har på øret, så hadde han trent til Truecrimepodden han også! Jeg løper for harde livet jeg altså. Truecrimepodden er jo fortellinger om ekte drapssaker. Løp!

Er du av typen som liker å høre på podcast, uansett hvor og når, og du liker true crime, så er truecrimepodden helt klart en podcast jeg vil anbefale på det sterkeste. Pernille er en fantastisk jente å høre på, og hu er utrolig flink til å fortelle på en interessant, spennende og ikke minst fengende måte. Jeg vil veldig gjerne på et av liveshowene hennes i fremtiden.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#personlig #anbefaling #podcast #truecrimepodden

JEG DISKRIMINERER DYR.

 

Det bare blir sånn. 

 

I dag måtte jeg innom dyrebutikken for å se om de hadde fått inn maten som Petter bruker, men det hadde de ikke. Jeg er helt tom for mat nå, så det var litt krise. Heldigvis hadde de et par prøveposer jeg kunne få, slik at han får kveldsmat i dag og frokost i morgen, og så skulle de få hentet en sekk til meg som jeg kan hente etter jobb i morgen. God service!

Siden jeg fikk disse to posene, tilsammen 680 gram, følte jeg meg bittelitt forpliktet til å kjøpe noe. Jeg var uansett ganske så tom for tyggebein til Petter og Ellinor, så jeg kjøpte noen flere kaninører, som falt veldig i smak hos begge to sist de fikk det. I det jeg står i kassen for å betale kommer det inn et par kunder med kjæledyret sitt, en kanin. Altså, samvittighet.

Jeg prøvde å skjule at jeg skulle gi hundene mine kanin. I mine øyne er kanin kjæledyr, så for meg er det uaktuelt å spise kanin. Jeg kan likevel forstå at andre gjør det, men selv kunne det aldri falt meg inn. Men, Petter kan ikke spise “vanlige” tyggebein pga allergi, og det eneste viltkjøttet de har på dyrebutikken per i dag er tørket kaninører, så da får han det da.

Kundene med kaninen fikk store øyne når hu i kassen ropte til sin andre kollega hva prisen på kaninørene var, selv om jeg hadde sagt i fra på forhånd at hu ikke måtte si det høyt så de andre kundene hørte. Kaninen dems var dødssøt, så jeg fikk faktisk litt dårlig samvittighet. Men, sånn må det bare bli, når man ikke har mange valgmulighetene på hva som kan gies.

Jeg er faktisk litt diskriminerende når det kommer til hvilke dyr jeg syns er ok å spise og ikke. Gris, ku, kylling, sau og slike vanlige gårdsdyr, i tillegg til rådyr, elg og andre klovdyr er liksom greit, men kanin, alligator, slange og kenguru, for å nevne noen, er ikke greit. Selv om jeg heller ser at folk spiser kanin enn kenguru. Så, litt diskriminerende er jeg faktisk.

Når jeg jobbet på Rema 1000 og det kom folk i kassen min som skulle kjøpe kengurukjøtt, pytonslange, eller alligatorkjøtt så nektet jeg å betjene de. Skulle de ha den type kjøtt fikk de pent gå i en annen kasse. Satt jeg aleine i kassen ringte jeg på ny kasse. Sjefen prøvde å si at jeg ikke kunne gjøre slik, men jeg gjorde det likevel. Det var enklest for han å finne seg i det.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hundogkatt #hund #dyr #diskriminere #kanin

NOEN DAGER.

 

Tenk om man hadde like mye energi hver dag! 

 

I kveld rakk jeg ikke mer enn å sette meg i sofaen etter tur med Petter på festningen, og tenke tanken på at jeg måtte vaske gulv, før tanten min ringte på døren- de var visst i garasjen og jeg hadde låst de ute igjen- og lurte på om jeg ville bli med på tur. Jeg hadde som sagt nettopp kommet tilbake fra tur med Petter, men Ellinor trengte tur hu også, så da blei vi med.

Det er deilig å gå tur bare man kommer seg ut. Når jeg kom hjem igjen var det bare til å sope opp den verste sanden Petter hadde lagt i fra seg for så å vaske gulv. Jeg vil i grunn ikke kalle det å vaske gulv, men å kamuflere litt lukt. Kremt. Det er så klinete ute nå at det aldri rekker å bli reint før det er møkkete igjen. Livet med hund er herlig altså. Nå er jeg tom for energi.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #tur #energi #husarbeid

UT PÅ TUT!

 

Ut på tur, eller tut, aldri sur, eller sut. 

 

Intern humor, egentlig. Jeg skreiv visst tut, i stedet for tur i et innlegg for litt siden, så jeg og kollegen min skal på tut, og ikke tur. Faktisk har jeg hatt mye av både skrivefeil og snakkefeil i det siste. Det blir sånn når hodet er sliten. Jeg skulle si “dysleksi feil”, når jeg satt å lette etter en feil i årsoppgjøret, men endte med å si “dysfeil leksi”. Ja, hei du, sånn kan det gå.

Vel vel, vi skal i alle fall på tur i dag igjen, og det blir så klart på festningen. Nå er det null snø ute, så da er det kanskje ikke like tungt å gå. Med mindre vi har dårligere kondis enn vanlig da, det kan jo sikkert fort være et faktum for min del. Det skal i alle fall bli godt å bevege på skrotten, for jeg har sittet i hele dag og trenger å bevege litt ekstra på meg. Det blir bra.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #tur #festning

SPRETT I ASKIM.

 

Moro, men sykt slitsomt! 

 

I går var vi på Sprett i Askim. Et aktivitetssenter med blant annet en trampolinepark, som var plassen vi skulle leke oss en stund. Jeg var så heldig å fikk med meg to av tantebarna mine, hvor av hu ene som jeg alt for sjeldent ser, Jackline.

Null stress å ramle ned fra et hinder når man lander mykt som på ei sky.

Hu hadde aldri vært på en trampolinepark hu heller, så vi var veldig spente alle sammen. Vi betalte for 1.5 timer. Jeg trudde helt seriøst jeg skulle dø etter 20 minutter! Det var veldig moro, men sykt slitsomt liksom. Jeg har jo ikke kondis, så.

Tøffe Jackline prøver igjen. 

Vi var i grunn rimelig slitne, i alle fall vi voksne, etter den første halvtimen, men holdt ut i 1.5 timer og hadde det gøy. Jeg var jo den som hoppet og spratt minst, siden jeg passet på Jackline og passet på å sitte på rumpa så mye jeg kunne. Kremt.

Trampolinebasket var ikke bare lett, men alt må prøves.

Vi hadde det veldig gøy på trampolineparken alle sammen, både store og små, så det blei en vellykket dag. Blir nok ikke så lenge til neste gang vi tar en tur på en trampolinepark. I dag er jeg støl etter i går, så jeg skal ligge på sofaen hele dagen.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #trampolinepark #sprett

DET GÅR FREMOVER.

 

Skulle tru jeg hadde blitt sprek på null komma niks.

 

Siden jeg ikke trente verken tirsdag, eller torsdag, som er de dagene jeg syns er greiest å trene, så trente jeg i dag, siden jeg likevel var ferdig til normal til på jobb. Det blei en blanding av kardio og styrke. Jeg trenger å trene begge deler, mildt sagt.

Mine nye venner.
Og slik ser man ut etter trening.

 

Det begynte med 30 minutter på mølla, minimalt med løping, men litt tung motstand. Så måtte jeg tøye ut før jeg tok 25 minutter med styrke. Uttøying igjen, så klart, før jeg tok 20 minutter på elipsemaskinen før jeg avsluttet med uttøying.

Og sånn ser man ut når man får krampe i leggen og må løpe ut i gangen så ingen skal se deg.
Sulten! Knekkebrød med avokado, så klart.

 

Etter den økten var jeg død. Og sulten! Spiste 3 knekkebrød med avokado, før vi et par timer seinere dro hjem til broren min for å spise taco. Nå har vi akkurat kommer hjem, jeg skal seriøst finne sengen. Vi skal på Sprett i Askim i morgen.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#trening #styrke #kardio

ETTER I MORGEN!

 

Gøy, men en smule slitsomt. 

 

I morgen skal årsoppgjøret være klar til levering, noe det også heldigvis blir. Jeg syns det er gøy med årsoppgjøret, liker at det er litt mer hektisk enn til vanlig, men nå gleder jeg meg faktisk til å bli ferdig med det. Ikke at man er helt ferdig selv om årsoppgjøret er ferdig, for det er mye som skal produseres til revisjonen kommer på huset og skal kontrollere alt. Men det letter litt når årsoppgjøret i alle fall er ferdig. Da kan systemene kræsje så mye det vil, men da gjør det vel ikke det mer.

Kom hjem til denne i dag.

 

Så, etter i morgen skal jeg puste litt ut igjen. Og så skal jeg trene igjen. Siden formen ikke har vært så god denne uken har jeg droppet treningen så jeg ikke skal stryke med helt. Er jeg ferdig på jobb til vanlig tid i morgen tar jeg muligens en treningsøkt etter jobb, hvis ikke venter jeg til lørdag. Kristoffer trener så mye at han har dårlig samvittighet for aldri å være hjemme, så jeg kom hjem til blomster i dag. Han pleier å gjøre det innimellom. Veldig tilfeldig at det er dagen for det i dag.

 

♠ ELEVELE ♠

 

#hverdag #jobb #hvile