HJEMMELAGD MUSLIBAR.

Elevele gjør ting hu ikke kan.

I går prøvde jeg meg på hjemmelagde musslibarer fra kokeboken til Linda Stuhaug. Oppskriften er veldig enkel, men jeg trur ikke resultatet blei helt perfekt. Og da tenker jeg ikke bare på utseendet, men selve konsistensen. Jeg har fulgt oppskriften fra punkt til prikke, men likevel syns jeg mine ser fuktige ut i forhold til de i boken og hva jeg selv ønsket.

Bildet fra kokeboken til Linda Stuhaug

I hennes oppskrift har hu kun brukt mandler og nøtter, men siden jeg ikke er så glad i nøtter og absolutt ikke liker mandler så tok jeg halvparten med peanøtter og halvparten med tranebær. Mulig det er tranebærene som gjør de litt ekstra fuktige? Eller klissete er kanskje mer riktig å si. De holdt fint sammen da, når de hadde stått lenge nok i kjøleskapet.

De var harde og fine når jeg tok de ut av kjøleskapet, men de hadde rukket å bli varme før vi spiste de og da datt de litt i fra hverandre og de blei fort litt kvalmende, syns jeg. De er likevel gode på smak så jeg skal passe på å spise de med en gang jeg tar de ut av kjøleskapet heller. Da var konsistensen mye bedre og smaken av sirup kom ikke like tydelig frem.

 

ELEVELE

 

#sunnmat #muslibar #oppturmedsunnmat

EN MØKKETE LITEN SAK.

Det er vel ingen som trur på at denne katten noen gang blir badet.

Det er sommer og det er varmt – denne katten er derfor mer ute enn inne, nesten. Cupid elsker å ligge og sole seg, enten i partyteltet på verandaen, eller inne i kattehuset sitt. Jeg løper etter med solkrem så han ikke skal bli solbrent og det resulterer i en møkkete katt.

Bildet over er tatt på morgenen, han blei badet kvelden før- men det er det vel ingen som trur på når de ser bildet. Lille møkkte nakenfisen som koser seg maks når det er varmt ute. Desto varmere, desto bedre. Vi er ikke helt enige der, men så lenge han koser seg…

 

ELEVELE

 

#hverdag #katt #nakenkatt #sommer

JEG KJØPTE MEG EN KOKEBOK.

Opptur med sunn mat – Linda Stuhaug.

Jeg har fulgt Linda Stuhaug i ganske så mange år nå. Helt tilbake til jeg bodde i Lindesnes og det begynner å bli noen år siden. Jeg har prøvd flere av oppskriftene hennes og de faller alltid i smak. Jeg har nå kjøpt den første kokeboken hennes.

Jeg har prøvd flere av rettene i boken og det er mye godt der. Hovedpoenget mitt med boken er å bli kjent med sunnere varianter og hvordan de brukes. Jeg har mast i evigheter om at jeg vil endre en del på kostholdet, uten å bli ekstrem, og dette er starten.

 

 

ELEVELE

 

#mat #sunnmat #kokebok

ENKEL SMINKE.

Som mange andre har jeg en litt travel hverdag så flott sminke hører til sjeldenheten. 

 

I går la jeg en enkel, men fin sminke som passer i hverdagen – selv brukte jeg ikke mer enn ca. 15 minutter på å legge den.

Øyenbrynspenn og tint, to ulike øyeskygger, mascaraprimer og mascara, rouge, highlighter, contouring, lipliner og lipstick.

 

Jeg er ingen ekspert på sminke, men jeg øver litt nå og da og syns selv jeg blir flinkere og flinkere. Sånn i teorien kan jeg ganske mye, vil jeg si, men utførelsen er ikke like enkel – det er jo kunst. Men som de sier; øvelse gjør mester. Kanskje en dag.

 

 

ELEVELE

 

#sminke #mascara #lipstick

NÅR MAN BEGYNNER Å HISSE SEG OPP PÅ EN ANSATT.

Det er ikke meningen å bli frekk, men jeg mister litt tålmodigheten innimellom.

 

Jeg hadde et gavekort jeg skulle bruke opp – 2 000 kr. Jeg var på shopping forrige uke, men da greide jeg kun å svi av rett under 600 kr. Jeg hater shopping og må vite hva jeg skal ha og så er det rett inn og rett ut. Når jeg var der forrige uke visste jeg bare om én ting jeg skulle ha og hadde ikke tålmodighet til å lete etter noe mer. Shopping er vanskelig, og kjedelig.

I dag kom jeg på en ting til jeg ville ha så jeg spurte ei venninne om hu ville med. Jeg hadde fortsatt rett over 1 000 kr igjen på gavekortet etter at jeg hadde funnet det jeg visste jeg skulle ha. Har ikke kommet på noe annet på de ukene jeg hat hatt gavekortet så jeg kom på den lure ideen at vi skulle svi av 1 000 kr på undertøy. Det er noe vi begge trengte så det var lurt.

Vi drar med oss undertøy for 1 096 kr. Jeg visste jeg hadde noe over 1 020 kr igjen på gavekortet, så jeg sa til den ansatte at jeg ville betale 1 020 kr fra gavekortet og resten på bankkortet. Og det er her det begynner. I hennes hodet skulle jeg bare dra gavekortet og så skulle den automatisk trekke det beløpet som var igjen på gavekortet, for så å avregne restbeløpet.

Det syns jeg virket veldig rart – det er ikke første gang jeg har betalt med gavekort, og jeg har aldri hørt om den måten før, men ok, nye ting skjer – og som ventet blei kortet avvist. Jeg sa at hu manuelt må trykke inn beløpet jeg skal betale fra gavekortet og så trekke resten på kortet, men hu ville liksom ikke høre. Hu begynte å “forklare oss hvordan det fungerer”.

Jeg syns fremdeles henne forklaring virket veldig feil, og jeg prøver å si igjen at det kun er 1 020 kr på gavekortet, så det må jo trykkes inn og så betale restbeløpet med kort. Venninnen min prøvde hu også, men det resulterte i at hu kom helt opp i ansiktet vårt – kun skjermen i kassen som stoppet henne – og sa med en tone, opp til flere ganger: “Det jeg prøver å fortelle dere er….”

Og så kom det en forklaring som ikke hang på greip! Og jeg kjente jeg begynte å bli irritert, for ærlig talt. Jeg har et gavekort, som fungerer på absolutt alle butikker på hele senteret, og det må være mulig å tømme gavekortet og så betale restbeløpet enten kontant, eller på kort. Da hadde hu brått en unnskyldning om at det var ofte disse kortene ikke virker hos dem.

Hæ? Da er det jo deres system det er noe galt med. Det er ikke sånn at noen ganger virker et kort, og ande ikke. Kan du vennligst bare taste inn kr. 1 020 slik at jeg kan betale det med gavekortet og så resten på kort? Kollegaene hennes begynte å reagere på samtalen vår og kommer bort for å hjelpe og sier at hu må taste det inn manuelt i kassen først.

Men på et, eller annet vis greide hu å overtale kollegaen som kom bort at maksbeløpet på gavekortet skulle trekkes automatisk og så skulle restbeløpet automatisk komme opp etter det. Jeg kjente at tålmodigheten min begynte å bli lav, det samme med venninnen min, så hu spør om ikke det finnes en slik maskin vi kan sjekke saldoen på. Det gjorde det så vi trasket dit.

Jeg sjekker saldoen og det er nøyaktig kr. 1 030.30 på kortet. Vi durer tilbake og ender heldigvis opp i kassen til hu andre kollegaen som prøve å hjelpe. Jeg sier at det er kr. 1 030.30 igjen på kortet, og at det må da være mulig å taste inn det manuelt så jeg får tømt gavekortet og så betale resten på kort? Joda, det var ikke noe problem, hu må taste inn beløpet manuelt først.

Og da kjenner jeg at jeg blir litt irritert på hu første ansatte, som står i kassen ved siden av, så jeg kommer med en kommentar om at ja, det var det vi begge to prøvde å si i sta, men som hu nektet for! Den første ansatte hører så klart dette, jeg sørget for at hu skulle høre det, og ser bort på oss. Jeg ser bare tilbake. Og det får oss til å tenke på det hu sa om kort som virker, og ikke.

Selvfølgelig virker det ikke å dra et gavekort med kr. 1 030 på et beløp på kr. 1 096 – det er jo ikke dekning på kortet! Et visakort hadde blitt avvist det også, med mindre du har et visakort med “reservekonto”. Da skjønner jeg hvorfor “noen kort virker og andre ikke”! Hu har jo lurt sykt mange mennesker, som ikke har fått handlet i det hele tatt, eller som må betale fra egen lomme.

Jeg blir ikke særlig imponert over slike ansatte, som tydeligvis ikke har lært seg systemet, selv om kollegaen prøvde å fortelle hvordan det var og trur at det er normalt at noen gavekort virker, mens andre ikke. Liksom hallo? Eneste gangen gavekortet trekker beløpet automatisk er når du har nok dekning på kontoen, så enkelt er det. Forhåpentligvis har hu lært noe i dag.

 

ELEVELE

 

#personlig #kundeservice

TING Å SE PÅ.

Siste uken i ferien – da ser vi på serier da.

 

Serier jeg anbefaler, av både nytt og gammelt:

 

Lucifer 

Har du ikke begynt å se den enda, gjør det! Min favoritt, i alle fall en av de aller beste, og det er ikke bare fordi Lucifer er hot as hell – tog du han?

Bildet funnet på theslateonline.com sin side.

Dead to me

Enn så lenge kun 2 sesonger, men jeg håper det kommer mer snart. Absolutt verdt å se. Trist, men litt gøy likevel.

Bildet funne på Netflix sin side.

Working moms

Herlighet denne serien er helt rå. Den har alt; det er humor, det er kleint, det er tøft, det er slit, det er trist, det er rett og slett bra! Som i veldig bra.

Bildet funnet på siden til todaysparent.com

The Queen’s gambit 

Ikke la deg lure av at det handler om sjakk, det gjør det, men miniserien er veldig, veldig bra. Jeg kunne nesten ikke vente til jeg kunne se neste episode.

Bildet er er funnet på aftenposten.no sin side, som igjen informerer om at bildet er tatt av Phil Bray/Netflix

I Zombie

Denne serien trur jeg er veldig gammel, men jeg har nettopp begynt å se den og den er ikke så verst. Ganske hjernedødt, faktisk – tog du han?

Bildet er funnet inne på universdecomics.com sin side.

 

Det var det jeg hadde i denne omgang. Akkurat nå sitter vi faktisk å ser på Five 0. Vi har sett alle sesonger som er tilgjengelig i Norge før, så vi har begynt på nytt og da er det ikke så farlig at man gjør litt andre ting samtidig. Five 0 er veldig kjekt!

 

ELEVELE

 

#serietips #hverdag #film #underhodning

3 DAGER MED MÅNEN.

Finnes det noe vakrere enn nattehimmelen? 

Bildene er ikke de beste da de er tatt med mobilen, et av de etter at jeg hadde drukket litt for mye, et annet gjennom vindu og ja, håndholdt kamera generelt blir ikke veldig bra da det i tillegg er mye bevegelse i månen også. Men det er gøy å se hvordan månen forandrer seg fra dag til dag og veldig kjekt å få meg seg blodmånen også -nattehimmelen på sitt aller beste!

 

 

ELEVELE

 

#foto #månen #nattehimmelen #blodmåne #fullmåne

PLANLEGGING AV TELTTUR.

Planlegging er ikke min sterkeste side, men jeg må prøve.

Jeg har spart en hel uke ferie til siste uken i oktober. Da er planen at Petter og jeg skal sove i telt noen dager – hvis været er greit. Jeg gidder ikke hvis det skal pøsregne hele uken. Petter sover hvor som helst og når som helst, så lenge jeg er der, så det blir ikke noe problem. Han er også vant til å ligge i utstillingstelt og vi har campet i det teltet inne i en hall tidligere. Det teltet har for øvrig ikke bunn, så jeg må fikse meg et ordentlig telt før den tid.

Jeg er ikke så god på å planlegge, og det er i grunn ikke så mye planlegging jeg skal heller, annet enn å fikse telt. Det jeg “stresser” mest over er hvor vi skal telte. Jeg er ikke interessert i å våkne til at det brått er 40 andre mennesker der. Skal jeg på telttur skal jeg være hele aleine! Det må også være mulig å kjøre så nære som mulig, da jeg ikke har kapasitet til å bære all pakningen flere kilometer. Noen hundre meter er mer enn nok liksom.

Jeg er altså veldig usikker på hvor vi skal telte. De enste stedene jeg veit om nå er nok så populære steder, så det er utelukket. Jeg får prøve å finne en grei plass, gjerne ved et vann, og et sted jeg kan tenne bål. Jeg har ingen planer om å ha med meg en primus, eller noe i den duren, så bål må til. Enda godt det er i oktober, da er det som regel ikke bålforbud pga tørke. Ikke for det, det er ikke så mange år siden det var supertørke alle veier.

Vi gleder oss i alle fall til telttur, Petter og jeg, så hvis noen har noen forslag på “øde” steder i Halden området er jeg åpen for tips. Planlegging er som nevnt ikke min sterkeste side, men jeg må i alle fall ha plassen klar før det kan blir noe av. Ellers får vi vel bare telte i hagen og kjøpe et lite basseng som får representere et lite vann. Da tipper jeg Kristoffer hadde blitt imponert og han hadde også kanskje til og med turt å være med. Eller ikke. Ingen veit.

 

 

ELEVELE

 

 

#ferie #telttur #friluftsliv