MIKROHYTTENE I KRAGERØ #1

 

En helt fantastisk plass!

 

Torsdag

Vi var fremme ved Mikrohyttene kl. 14.30 og blei møtt av tidenes hyggeligste mann. Vi fikk en innføring i hvordan tingene fungerte der, litt kort og godt om historien bak gården og vi fikk se nærmere på det pågående prosjektet- en ny hobbithytte. Herlighet, den kommer til å bli fin! Du må bare gå inn på facebooksiden til Mikrohyttene for å se nærmere på det prosjektet.

 

Vi hadde hytten Dristig, som “svever” 7 meter over bakken. Et passende navn på hytten. Jeg elsker denne hytten. Den er så fin, med uendelige detaljer man aldri blir lei av å se på, og flott utsikt fra høyden. På kvelden tok vi en tur ned på Smia for å kose oss med mat og drikke. Vi var aleine på plassen, så vi hadde Smia for oss selv, men fikk hyggelig selskap av innehaver på kvelden.

 

Det var hyggelig med selskap for da kunne vi stille spørsmål om denne plassen. Jeg elsker historie, så å få høre historien til gården og hvordan denne plassen og ideene med Mikrohyttene blei til var spennende. Innehaver en en fantastisk kreativ sjel og har seriøst gjort alt selv. Det er imponerende! Jeg gleder meg til å dra tilbake for å se på hva nytt som har kommet på plass.

 

Fredag

Vi våknet opp til en fin dag på fredagen. Vi sto egentlig opp litt seint, men er man på ferie, så er man på ferie. Da er det lov å sove litt lenge. Vi gikk ned i smia for å spise frokost. Vi var så heldige å få egg i fra hønene på gården. Det smaker ekstra godt da, når man kan gå å plukke egg i fra høner man ser har et fantastisk liv. Mer økologisk enn det blir det ikke. Jeg elsker gårdsliv!

 

Siden dette var vår eneste fulle dag her måtte vi komme oss ut for å se nærmere på plassen. Vi tok en tur ned på stranden. Det er nemlig en egen strand er, så bading og kanoturer er populært på sommeren. Vi skulle se om vi fant den gamle hytten som ligger der nede. Enda mer gammel historie, perfekt! Det var flott nede ved vannet. Og vi fant hytten vi lette etter.

 

Det var litt rart å komme inn i hytten egentlig. For å bruke innehaver sin beskrivelse, så så det ut som at de som bodde der bare hadde blitt plukket opp av UFO og blitt borte. Brødskiven lå fremdeles på tallerkenen, akkurat som om de fortsatt satt å spise når de “forsvant”. Nå i ettertid har det sikkert blitt “flyttet” litt på ting og tang ettersom folk har vært der å sett litt.

 

Denne gamle hytten skal “pusses” opp og bli til en ny “Mikrohytte” den også. Hvis jeg ikke misforsto helt. Den ligger fint til nede fra vannet, men likevel litt skjult i fra stranden, så det kommer til å bli en flott hytte med fantastisk beliggenhet. Det var litt bratt ned hit, men gikk helt fint å gå ned, det var verre når vi skulle opp- da trudde jeg faktisk at jeg skulle dø på ordentlig.

 

Det var litt mye snø i skogen, så den bratte bakken opp igjen var døden for meg å gå. Jeg fikk så sykt melkesyre i beina at jeg måtte legge meg ned for å dø flere ganger. Men så så jeg plutselig “lyset” og tenkte jeg kom til å dø på ordentlig, så jeg fulgte bare det. Det var så klart solen mellom trærne, så jeg var i live når jeg kom på toppen. Merkelig nok. Jeg måtte ta en pause.

 

(Fikk ikke legge til flere bilder i innlegget, så jeg får dele det i to. Del 2 kommer nok i morgen, rekker ikke i dag). 

 

♠ ELEVELE ♠

 

#mikrohyttene #kragerø

SOM JEG GLEDER MEG!

 

Jeg kan nesten ikke vente! 

 

Jeg har fått tidenes beste julegave! Jeg føler jeg sier dette hvert år nå, til bursdag og jul, men det er sant. Kristoffer har virkelig slått på stortrommen i år igjen. Vi skulle egentlig ikke kjøpe julegave til hverandre, men heller sette inn penger på felleskontoen og ta en langhelg i Stockholm en gang nå ut på nyåret, eller våren. Jeg har ikke vært i Stockholm siden jeg var liten.

Fra gårsdagens tur.

 

Men så blei det til at jeg kjøpte en liten gave likevel, bare for å ha noe under juletreet sammen med alle andre. Jeg sa til Kristoffer at vi snakket om maks fem hundre kroner, ikke mer enn det! Plutselig får jeg melding om, mens jeg er på jobb, om jeg må fikse hunde- og kattevakt fra 27-29 desember, for han hadde kjøpt julegave til meg. Til oss blir mer riktig å si. Vi skal på tur sammen!

Jeg blei så klart helt sykt nysgjerrig, men jeg fikk ikke vite noe før julaften. Hunde- og kattevakt var fikset og når jeg endelig fikk pakket opp gaven trudde jeg nesten ikke mine egne øyne en gang. Vi skal på hyttetur i Kragerø, ute i skogen i en mikrohytte som står på påler 7 meter over bakken av et stup og med tidenes utsikt. Jeg har gledet meg så sykt mye og i morgen drar vi endelig!

Det er dessverre ikke lov med dyr dit vi skal.

 

Vi blir som sagt borte til lørdag og skal bare kose oss ute i naturen i to dager. I dag skal vi pakke og skrive handleliste til det vi må handle på veien i morgen. Petter skal til faren min i kveld, og Ellinor skal hjem til flokken sin. Cupid skal til ei venninne, og Pus blir hjemme med naboen. Dyrene er med andre ord i de beste hender, så vi kan slappe av med god samvittighet ute i skogen.

♠ ELEVELE ♠

KALDT PÅ FREDRIKSTEN FESTNING.

 

Man må på festningen på julaften.

 

I dag var det kaldt når vi skulle på den obligatoriske turen til Fredriksten festning. Kristoffer sa 8 minus og det trur jeg på. Kaldt var det i alle fall, men det var en fin tur. Vi tok med nabohunden Mio på tur også. Han er en liten Yorkshire terrier. En trivelig fyr.

Turen går så klart opp til Klokketårnet. Da har man utsikt over hele byen. Ikke i dag da, for i dag lå tåket tett over hele byen, så man så bare litt. Men det er greit for meg, for jeg syns uansett ikke byen er så fantastisk flott å se utover. Sorry, men det er sant.

I dag var vi bort i mot aleine der oppe. I fjor møtte vi en hel skokk av folk og hunder. I år møtte vi kun et par mennesker, uten hund. Helt greit når man har med seg tre troll på tur, å ha hele plassen for seg selv. De var likevel i bånd hele turen.

Hundene er fornøyde med turen, og det er jeg også. Vi var på langtur i går også. 7.5 km i går og 4.5 km i dag. Da blir man sliten. Nå ligger de rett ut hele gjengen her. Kristoffer også. Han var på treningssenteret klokken 8 i dag, så da er det lov å sove litt.

 

♠ ELEVELE ♠

DET SKULLE IKKE HA VÆRT NØDVENDIG.

 

Bare fordi at jeg kan, men helt unødvendig!

 

Jeg har nettopp vært på butikken. På en søndag. Dagen før julaften. Det skulle ikke ha vært nødvendig! På en søndag liksom. Det er ikke det at jeg er så sykt motstander av søndagsåpne butikker, jeg ser bare ikke vitsen. Og i alle fall ikke i dag, dagen før jul. Det er søndag- butikkene er i utgangspunktet stengt! Nå har jo butikkene åpne i morgen også. Sikkert greit for noen.

Bortsett fra de som må være på jobb disse dagene. Ikke alle jobber frivillig på julaften. Jeg ser fordelen med å ha åpent noen timer på julaften for alle de som har stresset så sykt i forkant og plutselig står i matforberedelsene og oppdager at de har glemt noen viktige småting her og der. Da er det greit at de kan ut å stresshandle det siste. Takk til alle dere som jobber på julaften.

Utsikt over Iddefjorden og Nexans.

At butikken er åpen i dag syns jeg bare er svært unødvendig. Og bare fordi at jeg kan, så drøyde jeg med å handle til i dag, selv om jeg var på butikken både i går og på fredag. Det er jo kun fordi jeg kan, ikke fordi det er noe behov for det. Alle hadde greid seg med stengte butikker i dag. Jeg jobber dagtid, så jeg handler etter jobb. De som jobber natt greier å handle før jobb.

Ja ja, julehandelen er gjort, det som er glemt, det er glemt. Jeg skal holde meg unna butikkene i morgen, av prinsipp siden jeg var der i dag. Ellers har vi gått en fin tur i dag, hundene, Kristoffer og jeg. Jeg hadde kun planer om en liten runde opp i skogen her, men Kristoffer hadde visst andre planer. Vi fulgte Kyststien oppe ved Hov. En fin tur hvor hundene kunne gå mye fritt.

 

♠ ELEVELE ♠

PÅ BEDRINGENS VEI.

 

Ikke helt frisk, men det nærmer seg, håper jeg. 

 

I dag er første dagen siden onsdag at jeg har våknet uten feber. I går våknet jeg med feber, men blei gradvis bedre utover dagen. I dag har jeg endelig ikke feber, men formen er så klart sliten etter flere dager på sofaen. Jeg har gått noen småturer med Petter og Ellinor og har vært overbevist hver gang om at jeg kommer til å dø. Kremt. Det er ikke bare lett å ikke ha kondis.

Men nå må det gå den rette veien. Bare hodet slutter å verke og kroppen ikke er så vond og sliten. Jeg hater å være syk. Det er en så nødvendig ting at jeg ikke har ord for det en gang. Men, jeg er bare glad for at det nå ser ut til å gå den rette veien, slik at jeg forhåpentligvis er hundre prosent frisk til romjulen. Vi skal på tur, jeg veit ikke hvor, men har fått beskjed om å bli frisk til det.

 

♠ ELEVELE ♠

FORTSATT SYK.

 

Typisk min flaks. 

 

Jeg trur alltid at det bare skal vare i et par dager når jeg blir syk. Som oftest gjør det jo heldigvis det også. Denne gangen er jeg likevel ikke helt overbevist om at det går over riktig enda. Jeg begynte på tirsdag. Onsdag var jeg skikkelig syk, og i dag er ikke noe bedre heller. Jeg trur til og med at jeg er litt verre i dag enn jeg var i går. Jeg skulle jo være bedre i dag var planen!

Slik det føles nå så trur jeg ikke at jeg kan jobbe i morgen heller, men håper formen er såpass at jeg skal orke et par timer likevel. Jeg må seriøst rydde litt unna på kontoret mitt før juleferien. Jeg er heldigvis i rute med det meste uansett, men skulle gjerne ha ryddet unna et par småting. Jeg får se an formen i morgen. Så grunnen til at det er stille fra meg her, er at jeg er syk!

 

♠ ELEVELE ♠

NYTER DAGSLYS.

 

Man må passe på mens man kan. 

 

I dag dro jeg tidligere hjem fra jobb fordi jeg selvfølelig har blitt syk! Enn så lenge er det bare sår hals og tett i pappen, og sliten i hodet. Jeg håper jeg er frisk nok til å jobbe i morgen. Har ikke tid til å være syk nå! Vi er midt i årsoppgjøret. Eneste fordelen med å dra hjem tidlig var at jeg kunne ta en tur med hundene i dagslys. Det er langt i fra hver dag vi får med oss dagslys.

Og der lærte jeg noe nytt når jeg laster opp flere bilder samtidig- man får ikke “luft” i mellom til å kunne skrive når man legger inne alle på en gang. Ikke får jeg endret, eller flyttet skriften heller, irriterende nok. Ja ja, man lærer noe nytt hver dag. Vi tok en tur bort på Golfbanen så de kunne få løpe litt i dagslys. Man må passe på å nyte dagslyset mens man kan. Det blir tidlig mørk nå.

 

♠ ELEVELE ♠

SNØ.

 

Vi får se hvor lenge det varer.

 

I natt kom det litt snø. Bildet er for øvrig fra en tidligere tur i skogen, mens det mest bare var rim på bakken. Vi får se hvor lenge snøen ligger denne gangen. I det siste har det faktisk vært kaldt nok, men nå når det først kom litt snø blir det vel garantert mildvær igjen. Akkurat nå håper jeg ikke det skjer, for jeg er så lei møkkete hunder-hundesenger- gulv, og møkkete alt pga hund.

 

♠ ELEVELE ♠

OPP OG HOPP.

 

I dag må jeg være litt i live. 

 

Jeg var på julebord med jobben til Kristoffer på fredag, så i går var jeg sliten som fy. Jeg trur jeg sov på sofaen nesten hele dagen. Formen var heldigvis god, jeg var bare fryktelig sliten. Jeg var megatrøtt på selve julebordet og trudde egentlig på forhånd at jeg måtte dra hjem før alle andre. Det er jo ikke så uvanlig for å være meg liksom. Jeg er som regel alltid hjemme først.

Overraskende nok overlevde jeg hele kvelden. Faktisk var vi de siste som dro. Men da var jeg også megasliten i går. I dag må jeg derfor være litt mer i live. Vi har allerede vært på morgentur, Petter, Ellinor og jeg. Jeg har til og med allerede vært i dusjen. Det pleier jo å drøye til jeg nesten ikke orker. Nå sitter jeg i sofaen mens Bob jobber. Bob er den nye robotstøvsugeren vår.

Beste investeringen vi har gjort noen gang! Bob var til og med på tilbud, så han var nesten gratis. Jeg er så fornøyd med han og kan ikke skjønne hvorfor vi ikke har kjøpt en tidligere. Nå kommer vi hjem til ferdig støvsugd leilighet hver dag og det er bare så deilig. Luksus. Han er min nye bestevenn, helt sant! Støvsuger Bob forever. Når Bob har gjort sin jobb skal jeg vaske gulvene.

 

♠ ELEVELE ♠

EN TRIST DAG.

 

Minner og gleder.

 

I forrige uke kom jeg over dette bildet igjen, av Lillemor, Lilly og Peder, og tenkte over hvor heldig Peder er som fremdeles er så frisk og rask for å nærme seg 12 år- sprek som få på sin alder. I dag var jeg og tok farvel med Peder. Lillemor og Lilly døde begge det året bildet blei tatt, tilbake i 2015. En trist dag, selv om man sitter igjen med mange glade minner. Nå er de sammen igjen.

 

♠ ELEVELE ♠