HVERDAG- NU ÄR DET NATTEN.

 

Det føles ut som at jeg har svelget en oppblåst badeball.

 

I dag  har jeg vært hjemme fra jobb. Jeg blei, som jeg nevnte i et tidligere innlegg, i ganske så dårlig form på lørdag, og var maks sliten på søndag. Jeg var ikke akkurat i superform i går heller. På kvelden blei jeg på nytt i veldig dårlig form, med skikkelig kvalme og oppkast. Hurra liksom- not! 

Jeg var dårlig i natt. Magen romstrerte noe veldig, men jeg hadde liksom ikke mer å få opp. Likevel tok den helt av og det føltes helt seriøst ut som at jeg hadde svelget en badeball som lå og presset på inne i magen. Det blir ikke mye søvn av slikt. Jeg er noe bedre i dag, men trur jeg må bli hjemme i morgen. 


Slik føler jeg meg. Bildet er i fra en utfordring fra Frodith for lene tilbake, faktisk.

Jeg tar ingen sjanser, så jeg blir nok hjemme fra jobb i morgen også slik at jeg ikke ender opp med spy ned hele jobben. Det hadde vært skikkelig kjipt. Jeg har tatt det med ro i hele dag. Heldigvis er hundene slitne etter en helg hos faren min, så de har bokstavelig talt sovet i hele dag, utenom fóringstid.

De er nettopp ferdig med kveldsmaten nå. Det samme er Leon. Han liker visst torsk likevel. Han var nok bare veldig mett når han fikk det servert tidligere i dag. Mini liker i alle fall torsk. Mini liker nesten alt. Nå skal vi snart ta kvelden her hele gjengen, så da er det bare til å si nattinatt. Nattinatt. 

 

Har du gjort noe gøy i dag? 

 

___________________

#hverdag #natten #syk

___________________

HUND & KATT- OPPDATERING OM LEON ETTER VETERINÆRTIME.

 

Leon er uten tvil et kapittel for seg selv. 

 

På fredag i forrige uke var vi altså en tur til veterinæren for å finne ut hvorfor Leon er så dårlig i magen. Noe han har vært hele livet sitt, som altså er mer enn 5 år nå. Jeg var innstilt på å ta så mange prøver man bare kunne om jeg så skulle gjøre katten til nålepute! Det var visst ikke så enkelt som jeg håpet på.

Leon har bodd hos meg i ca. 2.5 år og under hele den tiden har jeg prøvd absolutt alt som prøves kan. Jeg har fått ormekurer hos veterinæren, jeg har fått allergifór hos veterinæren og jeg har prøvd alle andre fór som finnes hos veterinæren. De forrige eierne i Sverige har gjort det samme når han bodde der. 

Ingenting har hjulpet. Det finnes snart ikke et eneste fór på det norske og svenske markedet som ikke er prøvd. Jeg blei tipset om Kingsmoore for en tid tilbake, som viste seg å fungere bra. Han gikk fra å gå på do 6 ganger om dagen til å kun gå på do 1-2 ganger om dagen. Det er en stor forskjell!

Det var ikke helt optimalt med tanke på at avføringen fremdeles var veldig løs/myk, men mengden som kom ut var i alle fall redusert betraktelig. Forskjellen på dette fóret og alle andre fór som er prøvd var at dette var glutenfritt. At katten kunne være glutenallergiker hadde ikke slått meg en tanke en gang.

Det gikk vel ca. et halvt år før han på nytt begynte å reagere negativt på fóret. Plutselig begynte han å bli veldig tynn. Dette er snakk om de siste 2 månedene ca. Han fikk en ny ormekur, denne gangen av et annet merke, uten at det hjalp noe. Nå har jeg gjort et siste forsøk med et nytt fór.

Dette fóret, Vigor & Sage, er gultenfritt, kornfritt, fri for soya, fri for rødt kjøtt og fri for melkeprodukter. Det er altså fritt for absolutt alt. Han har ikke gått på det lenge nok til at jeg kan si om det fungerer, men han har i alle fall begynt å legge litt på seg igjen, noe som i alle fall er veldig positivt. Han er litt tynn.

Veterinæren begynte så klart å spørre og grave, etter jeg sa jeg ville teste han for alt, koste hva det koste ville. Hu sa at det ikke var så enkelt som å ta blodprøver. Det eneste jeg ville få svar på der var om katten hadde problemer med organene sine, men som hu sa; katten din er jo frisk og sunn ellers. 

Han er altså frisk og sunn, men magen er et problem. Jeg spurte og gravde om alle disse parasittene som andre Sphynx-eiere gaper om at de er overbevist om at feiler katten min. Jeg har sjekket han for det før og han har fått behandling for det før, uten at det har hjulpet. Den siste ormekuren, blant annet.

Veterinæren sa at det virker som at det er intoleranse for noe, og eneste måten å finne det ut på er å prøve seg frem med ulike typer fór. Jeg blei så utrolig skuffet, for det er jo det jeg har gjort i over to år nå, og de forrige eierne før meg, uten at det har hjulpet. Jeg mister liksom alt håp om å finne en løsning.

Hu tipset meg om å prøve å gi han rein mat, som kokt hvit fisk, og kokt kylling for å se om det ville hjelpe. Kun det, og ikke noe annet. Ellers var det liksom ikke så mye mer enn å prøve seg frem jeg kunne gjøre. De ville likevel ta avføringsprøver fra han for å se om det var noe de kunne finne ut i fra det.

Jeg har derfor i tre dager sittet og gravd i avføringen til Leon for å putte på slike prøverør og leverte de hos veterinæren i går. Litt av en drittjobb, men her prøver vi alt. Det vil ta noen dager før jeg får svar, da prøvene skal sendes av gårde, så jeg får bare smøre meg med tålmodighet i mellomtiden. 

Jeg vil jo ikke at det skal feile katten noe, men jeg håper likevel de finner noe som er grunnen til at han er så dårlig i magen, og at det kan gjøres noe med! Det var altså ikke stort jeg fikk gjort hos veterinæren, annet enn å gi han den årlige vaksinen. Litt skuffet, men vi får bare prøve oss frem litt til. 

 

Har du en katt som har intoleranse for noe? 

 

__________________________________________

#hundogkatt #katt #veterinær #prøver #intoleranse

__________________________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 8.

 

En liten oppdatering over uken som gikk. 

 

Mandag: Noen ganger er det umulig å ikke sovne på sofaen.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Tirsdag: I dag har vi hatt en innholdsrik dag hos veterinær og leking med hundevenner etterpå. Noen ganger kan man lære mye hos veterinæren. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Noen ganger har man rett og slett fritidsproblemer. Da er det gøy med snapchat, plutselig. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Ellers er det natten, etter mye styr og stell hjemme. Jeg reiser i morgen og da må det være ryddig og reint til jeg kommer hjem igjen. Man kan bli svett av mindre altså. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Torsdag: På vei til Halden, så deler kun litt musikk jeg liker. Trykk her hvis du vil se hvilke sanger jeg liker. 

 

Fredag: En litt stressende dag, kan man si. Veterinærbesøk og greier.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Lørdag: Ikke i form til å blogge. 

 

Søndag: Når dalt bare går dritt!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Det var min uke. Det er ikke bare bare å være på tur alltid. Men nå er jeg hjemme i min egen sofa, sliten som bare det, så her skal jeg bli til jeg skal legge meg. Jeg skal tvinge meg til å være våken så jeg får sett The walking dead, etter det er det rett i seng med varmeteppet på. 

 

Hvordan har din siste uke vært?

 

___________

#oppdatering

___________

HVERDAG- NÅR ALT BARE GÅR DRITT.

 

Noen dager altså! 

 

Litt sånn kort fortalt. Jeg begynner med pelsstell på Petter før veterinærtimen og glemmer helt tiden. Tanten min var en smule treig hu også. Etter nok så mye stress med å få hunder, utstyr og katt ut i bilen kommer vi oss endelig avgårde ned til byen for veterinærtimen. Tanten min skulle bli med. 

Når jeg kommer ned til byen og skal til å betale parkeringen finner jeg brått ut at jeg har reist i fra lommeboken hjemme! Stress! Jeg hadde heldigvis, tilfeldigvis, kredittkortet mitt i dekselet på telefonen, så da fikk jeg i alle fall betalt for meg hos veterinæren. Veterinærtimen i seg selv var stress den også. 

Helsebok og riktig hund og jeg veit ikke hva. Feil vaksiner og ditt og datt og jeg veit ikke hva. Alt viste seg til slutt å være riktig likevel. Katten er en historie for seg selv. Jeg trur i grunn ikke det finnes noe håp for det greiene der, men tiden vil vel vise. Vi stresser oss videre til Sarpsborg for å levere hundene. 

Jeg skulle bare et lite stopp innom en dyrebutikk for å kjøpe et nytt halsbånd til Musika. Kort fortalt. Jeg blei så forbannet at jeg oppførte meg som en dritt. Jeg innrømmer det glatt, men helt ærlig, når de er så forbannet tafatte at man kunne blitt matt for mindre, så hadde jeg ikke en gang dårlig samvittighet.

Jeg får levert hundene og skal tilbake til Halden igjen. På vei tilbake fikk jeg en steinsprut som gjorde at frontruten sprakk. Hurra! Hadde det ikke vært for at jeg hadde en steinsprut fra før, som var grunn nok til at bilen ikke kommer til å bli EU-godkjent, så hadde jeg blitt en smule forbannet. Men men.

Resten av dagen gikk sånn tålig greit, såvidt jeg kan huske. Jeg våknet på lørdag og følte meg litt rar i formen. Mest bare veldig kvalm. Jeg trudde det var fordi jeg var sulten, men der tok jeg feil. Jeg endte til slutt opp med å spy som en gal. Det passet jo svært dårlig siden jeg skulle i 50 årslag den dagen.

Jeg måtte stresse til byen for å finne gaver og blei i grunn bare dårligere og dårligere. Jeg måtte bare komme meg i seng, etter at jeg igjen spøy. Jeg skulle egentlig drikke på festen, men fant ut at det ikke var så fristende når formen var så elendig. Uansett greier jeg fint å ha det gøy uten alkohol. 

Jeg var jo litt redd jeg hadde dratt på meg spysyken, men etter hvert skjønte jeg at det kun var fordi jeg hadde så sykt med smerter i hode, nakke, skuldre og rygg. Da er det ikke uvanlig at jeg blir kvalm og må spy. Så i stedet for å drikke på den festen stappet jeg heller i meg et tonn med smertestillende. 

Formen blei heldigvis bedre etter hvert. Festen gikk som den gikk den. Vi var hjemme alt for seint, og kom oss ikke i seng før kl. var nærmere kvart på seks på morgenen. Jeg er i grunn glad jeg ikke drakk i går for jeg er så sliten i dag at jeg nesten ikke har ord for det. Det er ikke så lenge siden jeg våknet. 

Jeg håper dagen i morgen går bedre enn de har gjort ellers i helgen. Jeg skal stoppe innom veterinæren for å levere avføringsprøver fra Nakenfisen, før jeg henter hundene i Sarpsborg for så å sette nesten hjemover til Lindesnes igjen. Formen i dag er ikke så verst annet enn at jeg er trøtt som bare det. 

 

Har du hatt en fin helg? 

 

_______________

#hverdag #stress

_______________

HVERDAG- EN LITT STRESSETE DAG.

 

Noen dager skjer det mer enn andre ting på. 

 

Jeg skal til veterinæren med Petter og Leon i dag. Petter skal kun ha sin årlige vaksine, mens Leon skal få blodprøver og jeg veit ikke hva. Han skal i alle fall få en grundig sjekk, men hva annet de gjør enn å ta blodprøver veit jeg i grunn ikke. Tiden vil vise når vi kommer oss til veterinæren kl. 13. 

Jeg skal også på karneval i morgen, hos Frodith, og må stresse med å finne kostyme nå på formiddagen. Jeg har en plan, jeg må bare vente på fotografen som dukker opp etterhvert. Hu veit ikke en gang at hu skal være fotograf. Mulig jeg greier det selv hvis jeg har strøm nok på kameraet til å styre litt. 


Leon, når han ikke vil det som skal til å skje. Her i går, når han skjønte han måtte kjøre bil.

Hundene har nettopp spist frokost, så nå skal de bare få hvile litt før jeg skal ta en liten runden med børsten på de. Musika ser ikke ut i måneskinnn en gang. Etter en lang biltur, hvor de ligger hele veien, så blir de nok så bustete. Ikke Petter da, for han har ikke så lang pels att det blir bustete. Kjekt. 

Etter veterinærtimen skal hundene leveres i Sarpsborg hos faren min. Jeg skal jo på fest i morgen, i tillegg til karneval si, så da er det greit at hundene slipper å være hjemme aleine, slik at jeg må dra hjem tidligst av alle for å lufte de. Da kan de få en helg på landet og i skogen heller. Det digger de! 

 

Har du mye som skjer i dag?

 

________________________________________________

#hverdag #stress #mye #hund #katt #veterinær #karneval

________________________________________________

HVERDAG- BARE LITT MUSIKK.

 

Jeg er ikke veldig opptatt av musikk, men jeg hører så klart på det innimellom. 

 

Jeg hører på musikk på radioen hver dag på jobb, men jeg er ikke sånn kjempeopptatt av musikk sånn ellers. Jeg kan gjerne skru på litt musikk mens jeg rydder og vasker. Jeg har veldig allsidig musikksmak så jeg kan høre på nesten hva som helst, bare ikke techno. Da blir jeg klikk i hodet.

Legger ved noen sanger jeg liker:


Dette er nok den fineste sangen jeg har hørt på veldig, veldig lenge! 


En veldig ærlig sang, om man kan si det slik.


Denne er bare helt fantastisk!


Liker! De har også den samme sangen, bare med dansk refreng, For evigt. 


Jeg syns denne er like fantastisk som første gang jeg hørte den!
 

Det går ikke an å ikke like denne. 
 
I skrivende stund er jeg, forhåpentligvis på vei til Halden. Da går det mest i radio i bilen. Nå har jo Radio Norge endelig blitt en variert radiokanal, så da går jeg nok ikke så veldig lei de timene jeg skal oppholde meg i bilen. Er jeg heldig kanskje en av de over her dukker opp. Man kan jo håpe.
 
 
Liker du noen av disse sangene?
 

_______________________

#hverdag #musikk #sanger

_______________________

HVERDAG- NU ÄR DET NATTEN.

 

Nå er jeg sliten og svett og trøtt! 

 

Jeg skal til Halden i morgen for å feire en litt forsinket 50 årsdag til hu som sies å være min mor i helgen. Jeg skal først på jobb noen timer, men håper å komme meg så tidlig som mulig av gårde. Jeg har en lønn jeg må kjøre i morgen, og så må jeg fakturere litt. Satser på det er gjort på et par timer. 

Det verste jeg veit etter å ha vært på tur er å komme hjem til rot og møkk. Det er ikke det alt det er så fryktelig rotete og møkkete her at det gjør noe, men jeg har hunder og katter, så gulvene blir litt skitne deretter. Pluss at Nakenkatten syns det er veldig festlig å dra med seg pellets overalt og ingen steder!


I mangel på noe å legge ut. 

Jeg begynte med å vaske bilen innvending bak hos dyrene og legge på plass alle de nye madrassene og teppene jeg hadde kjøpt til de. Jeg blei nesten helt svett av det. Etter det var det å tørke benker, bord og litt støv. Henge opp klær. Brette klær. Og så støvsuge og vaske gulv. Nå er jeg helt død! 

Hundene har nettopp spist kveldsmat, så nå skal jeg i grunn bare slappe litt av på sofaen en liten halvtime før jeg skal finne sengen. Jeg venter i grunn bare på at vaskemaskinen med noen kattetepper skal bli ferdig. Satser på jeg sovner greit i natt. Så da gjenstår det bare å si god natt. God natt!

 

Hater du å komme hjem til rot når du har vært på tur noen dager?

 

___________________________________________

#hverdag #natten #sliten #sove #rydde #vaske #rot

___________________________________________

HVERDAG- FRITIDSPROBLEMER.

 

Slik går nå dagene, for flere av oss. 

 

Jeg har gått sykemeldt evig lenge og har i mange perioder vært så sylt rastløs at beina nærmest spinner rundt av seg selv. Nok så frustrerende når resten av kroppen er helt død. Det har vært utfordrende å få dagene til å gå, i alle fall i de periodene hvor jeg ikke sov døgnet rundt. Det er litt stress altså.

Nå er ene tanten min, hu med det beinet jeg fortalte om for noen dager siden, sykemeldt på andre uken. Hu er slik som meg som helst vil jobbe mer enn vi får lov til. Hu holder med andre ord på å fly på veggen. Men hu fant en løsning på det hu. Et filter på snapchat. Slik går nå dagene, for flere av oss. 


Kuleste filteret på snapchat ever!


Man kan jo ikke ikke le av dette!

Det går altså i filteret med bildene over her. Det beste er at filteret har stemmeforvrenger. Jeg tuller ikke om jeg sier at vi sender i alle fall 30-50 slike snapper om dagen frem og tilbake. Og vi er jo mange som sender til hverandre, så det blir en del snapper i løpet av en dag ja. Vi ler så vi griner til tider. 

Jeg veit ikke hvem av oss som har mest fritidsproblemer, men jeg holder en knapp på tanten min. Jeg er nemlig på jobb ganske mye nå, og verken åpner eller sender disse snappene i arbeidstiden. Kollegene mine hadde sikkert blitt sprø skulle de høre på dette hele dagen. Fritidsproblemer eller ei, det er gøy!

 

Hvilket snpachatfilter liker du best?

 

_________________________________________________

#hverdag #snapchat #snapchatfilter #fritidsproblemer #gøy

_________________________________________________

HUND & KATT- VETERINÆR OG LEKING.

 

I dag var en spennende dag, i grunn. 

 

Jeg var så heldig å få være med ei hundevenninne til veterinæren med hunden hennes i dag. Hu skulle til en kiropraktor med ene hunden sin og lurte på om jeg kunne bli med for å ta bilder til en artikkel. Jeg sa så klart ja. Jeg syns det er et spennende felt som jeg gjerne vil lære mer om og det gjorde jeg!

I tillegg var jeg så heldig at jeg fikk prøve Petter i en vanntredemølle i dag, som et ekstra felt til artikkelen. Jeg har hatt lyst til å prøve det lenge, så det var gøy at jeg i dag fikk mulighet til å se hvordan det faktisk fungerer, da i forhold til hvordan Petter ville reagere. Det gikk helt supert. Han var så flink!


1. .Spliff og Petter. Alltid i farten. Det er mye bein på disse hundene. 


2. Full fres. 


3. Så glad for å få treffe vennene sine igjen. 

Etter turen hos kiropraktor og fysioterapeut tok vi en tur til Hamresanden for litt lek og moro. Petter var så glad for å se igjen vennene sine. Det er alt for lenge siden sist. Det var litt folk rundt omkring der ute så det blei ikke så mye løping, men vi hadde en koselig rusletur på stranden. Nydelig vær!

Det blei ikke så mange bildene i dag, og de få bildene jeg fikk tatt var i grunn dårlige alle sammen. Sånn er det noen ganger. Mulig jeg får noen bilder fra da Petter var i vanntredemøllen som jeg kan vise seinere. Det blei en innholdsrik dag i dag, hvor både hunder og eier koste seg veldig. Ja, Musika var med. 

 

Har du vært hos kiropraktor og fysioterapeut med hunden din? 

 

____________________________________________________________________

#hundogkatt #hund #irskulvehund #fysioterapeut #kiropraktot #veterinær #lek #tur

____________________________________________________________________

HVERDAG- NU ÄR DET NATTEN.

 

Jeg er så trøtt i dag. 

 

Jeg var i grunn trøtt fra jeg sto opp. Jeg var på jobb til rett over åtte en gang og har i grunn gjespet siden det. Skallebank har jeg også hatt i hele dag. Verst var det når jeg dro på meg tidenes hikke! Jeg seriøst hikket 3 ganger i minuttet i nesten en hel halvtime. Det er irriterende, og ekstra vondt for hodet. 

Men det gav seg heldigvis etter jeg styrtet nesten en halv liter med vann, to ganger! Så fikk jeg hikke når jeg kom hjem igjen, men det varte heldigvis ikke så lenge. Egentlig burde den kanskje ha vart kjempelenge, for da hadde jeg mest sannsynlig ikke sovnet på sofaen. Å våkne kl. 21.10 er lite teit da. 


Vi er her i dag hele gjengen.

Jeg skal være i Kristiansand passe tidlig i morgen, så jeg burde liksom greie å sove i natt slik at jeg ikke er dødstrøtt i morgen også. Men men, det dreit seg, kan du si. Nå begynner snart The Walking dead, så det kan jo hende jeg rekker å bli trøtt på nytt før jeg legger meg slik at jeg sovner passe fort. 

Hundene har fått en liten tissetur, så nå skal de få kveldsmat før jeg parkerer meg selv i sofaen foran tv’en en times tid. De er passe slappe i dag. Men da satser jeg på at de har nok energi til et lite hundetreff i morgen formiddag. Det blir koselig. Lenge siden vi var litt sosiale nå. Sier natta jeg. Natta!

 

Sovner du lett på sofaen? 

 

_______________________________________

#hverdag #natten #sove #trøtt #thewalkingdead

________________________________________