NOE DERE HAR LURT PÅ LENGE.

Om sneglene mine har vokst siden sist?

Ja, det kan man si de har. Lise, Isak, Ivar og Martin vokser som bare det. Nå er det nesten litt vanskelig å se forskjell på de, men Lise er fremdeles størst, det er bare ikke like lett å se hvis de ikke er ved siden av hverandre. De er fortsatt artige og sover langt i fra like mye som før. Snegler er altså som de fleste andre arter når de er baibiser; trøtte. Nå har de faktisk blitt så store at jeg måtte fylle på med fyll i hjemmet dems. Jorden, eller fyllmassen (jeg bruker coconut-husk) skal være så mye at den største sneglen skal ha mulighet til å grave seg helt ned når de sover og fryser.

De trives best i 25-27 grader, men det er ikke sånn at de fryser hvis det er 24 grader. Men er det noen dager litt kaldt og temperaturen kan minske litt inne hos de så skal de ha muligheten til å holde varmen ved å grave seg helt ned. Så da har jeg fylt på med litt kokos til de. De har også fått noen klatrepinner og sepiaskall er alltid tilgjengelig. De har også blitt mye flinkere til å spise grøten sin, noe som tidligere var litt utfordrende å få i de. Jeg har funnet mine knep. Jeg renser burdet for unødvendig mye bæsj og jeg vasker skallene dems litt samtidig hvis de er litt grøne.

Siden det er så fuktig og varmt inne hos de blir det fort litt grønt der, og maten de ikke orker å spise opp mugner raskt, så greit å følge litt med. Tidligere sto de foran et vindu, men nå har jeg flyttet de siden varmen fra solen var med på å fremskynde at maten mugnet og at det vokste litt grønne alger her og der. Man lærer så lenge man lever. Uansett har sneglene vokst mye siden sist og jeg egner med de fortsetter å vokse litt til, uten at jeg egentlig veit så mye sikkert om akkurat det. Det er svært lite informasjon på nettet på et språk jeg forstår, så det tar litt tid å lære innimellom.

De er noen artige skapninger, det må jeg si. Jeg gruer meg litt til de begynner å legge egg – noe som er en stund til enda – men jeg må bare gjøre det som er nødvendig når den tid kommer. I mellomtiden nyter jeg at de er små. Store, men små. Når jeg tenker meg om har de blitt så store siden sist at jeg til og med måtte ha et støtte akvarium til de. Hvis de fortsetter å vokse nå kan det faktisk hende jeg må bytte størrelse en gang til. Litt boltreplass må de ha, selv om de krever svært lite. Hvis du lurer på om du egentlig vil ha en snegle, eller to, så er sikkert svaret; ja.

 

ELEVELE

 

#hverdag #afrikanskekjempesnegler #husdyr #snegler #hversinsmak

TO PÅ RAD!

Dette er en ny rekord, på evig lenge.

To dager på rad, folkens. Det fortjener nesten en applaus altså. Jeg har ikke tørket støv av kameraet mitt riktig enda, men mobilen min har jo markedets beste kamera, så det funker det også. Som dere kan se regner det her hos meg, så kameraet får bare overleve støv noen dager til for det ser ikke ut til at regnet skal gi seg de første dagene. Perfekt vær å være inne i.

Jeg har vært en tur nedom studioet mitt i dag. Sist det regnet noe voldsomt her så regnet det faktisk inn der nede, jeg håper ikke det skal regne like mye nå, og i så fall håper jeg huseier dere nede fikk fisket det sist gang. Det er litt stress å komme inn et sted og så er det vann steder det ikke skal. Var heldigvis ikke store mengder, men nok til at jeg måtte ommøblere litt inne på kontoret.

Jeg har i alle fall fått begge de nye maskinene mine til å funke nå. Det tok litt tid med den jeg sitter på nå, fordi jeg seriøst var så dum og korttenkt at det nesten var litt flaut når det først gikk opp for meg. Jeg kan liksom ikke skylde på at det er Apple heller, for dette hadde vært tilfelle på alt annet også. Men det er uvant med Apple, det må jeg si. Det å komme seg på internett er en prøve.

Jeg husker jeg hadde en iPhone en gang, iPhone 6, så vi snakker mange år siden, og jeg hatet den. Det er den verste telefonen jeg noen gang har hatt. Hele brukeropplevelsen var et mareritt. Jeg trur likevel at en iMac vil bli helt annerledes og ok til mitt bruk. Jeg har skjønt at jeg må lære meg snarveiene på tastaturet, for det går visst ikke an å høyreklikke slik som man er vant til.

Men jeg fant en annen måte å gjøre det på, uten å bruke tastaturet, der jeg vanligvis bare høyreklikker. Ha ha, dette er utfordrende altså. Nei, jeg bør vel egentlig gjøre noe fornuftig her hjemme. Det går f.eks ikke å høyreklikke-bort klærne som må brettes. Hvis noen finner en slik “maskin”, skrik ut! Og hvis noen har en fin oversikt over snarveien på iMac, skrik ut!

 

ELEVELE

 

#hverdag #foto #regn

SÅNN GIKK DET MED DEN SAKEN!

Det gikk vel i grunn som forventet, sånn egentlig.

Cupid’en min døde brått og brutalt i slutten av januar. Treningen gikk til helvete i slutten av februar når beina mine hovnet opp, og jeg er under utredning for en propp i øret med tilhørende lyder som ikke vil gi seg. Livet lever, for å si det sånn. Akkurat nå savner jeg mer at livet leker. Skal ikke klage for mye, jeg lover, men at nakenfisen min bare døde, det har jeg faktsik grått mye over!

Laptoppen min tok egentlig kvelden for lenge siden, den lever bare når den vil, og man veit aldri hvor lenge av gangen. Jeg kjøpte meg derfor en svindyr ny mobil for litt siden, for jeg tenkte jeg da skulle greie meg med kun mobil og pad’en som reserve. Men hvem prøver jeg å lure, egentlig? Selv om jeg får gjort mye på mobilen er jeg faktisk avhengig av pc av noe slag også.

Så her sitter jeg med min nye brukte iMac som jeg kjøpt meg i går. Faktisk kjøpte jeg meg to. Jessda, klin til liksom! Den ene skal ned på studioet mitt etter hvert, så det er ikke så ille som det høres ut til, trur jeg? Det er i alle fall uvant å sitte her med et tastatur som er mindre enn den på laptoppen, og det å klikke på ei mus, det er faktisk ganske uvant. Men jeg venner meg vel til det snart.

Men nå når jeg har fått meg ny pc, til og med to, så må jeg vel begynne å bruke de også, så da bør jeg vel i grunn titte innom litt oftere. Jeg veit jeg sier det hver gang, men når ting ikke er sånn 100% tilrettelagt, med ting som virker og gjør det enkelt, så er det så fort gjort at man bare ikke gidder. Jeg skal ta meg sammen, sånn ordentlig. Jeg skal tørke støv av kameraet mitt også.

 

ELEVELE

 

#hverdag #livet