NU ÄR DET NATTEN.

 

I dag blei en bra dag! 

 

I dag har jeg tatt en 100% hviledag. Jeg er sliten i dag, så Petter og jeg har bare kost oss inne. Han har selvsagt fått småturer ut for å tisse litt, men vi har ikke gått noen tur i dag. I tillegg er det kaldt som fy ute, så greit å kose seg inne i varmen- Vi tar det heller igjen i morgen, selv om det er meldt veldig kaldt i dagene som kommer også. Februar måtte bare glimte til med sprengkulde! 

I dag har jeg fått en skikkelig gladnyhet som jeg skal dele med dere en av de nærmeste dagene. En sliten dag endte opp med å bli en bra dag. Jeg er veldig fornøyd med det. Ikke at dagen i utgangspunktet var så dårlig, men en god nyhet er en god nyhet og da er dagen brått ekstra bra. Nok om det. Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden før jeg skal finne sengen. God natt. 

 

Har du hatt en bra dag i dag? 

 

_____________________________

#hverdag #natten #sliten #sove #bra

_____________________________

MENNESKEHETEN ER EN SKAM!

 

Jeg har spurt før, men jeg spør igjen: hvor er alle disse som trykker “liker” på facebook, når det faktisk skjer noe ute på gaten?  

 

Det hjelper faktisk ikke å bry seg på facebook! Jeg skrev det innlegget for snart to år siden, etter at en mann fortalte om en hendelse på facebookveggen sin, der han var vitne til at et barn falt og slo seg, mens folk bare gikk forbi uten å bry seg! Jeg veit ikke hvor mange som hadde gått forbi før han kom seg ned fra taket han jobbet på for å hjelpe jenta, som blødde fra hodet etter fallet! 

Jeg blir så oppgitt på menneskeheten. Et barn faller å slår seg, barnet blør i fra hodet, og ingen bryr seg! I dag leste jeg en ny hendelse på facebook, hvor en mor prøvde å takke de eneste to som brydde seg nok om sønnen hennes som hadde falt på glatta og ødelagt kneet. I 20 minutter hadde den 16 år gamle gutten med autisme ligget aleine på bakken og ropt etter hjelp. 

Én etter én hadde folk bare gått rett fobi, uten å bry seg! I 20 minutter lå han å ropte på hjelp, mens folk bare gikk rett forbi uten å bry seg! Menneskeheten er en skam! Jeg skammer meg faktisk over å være av samme rase som dere! Det spiller ingen rolle om det er barn, vokse, gamle, handicappede, hvite, brune eller blå. Trenger noen hjelp så hjelper man, man går ikke bare forbi! 

Lenger ned i innlegget kom jeg over en kommentar om ei som hadde opplevd det samme. Det var ikke noen ute på gaten den kvelden, men det var to stk som sto i stuevinduet sitt rett over gaten og så på henne. Hu ropte og vinket på dem, men de bare satte seg ned i sofaen i den varme stuen sin og fortsatte å se på henne! Hvordan er det i det hele tatt mulig å være så hjertekald? 

Etter en lang stund kom det endelig en mann forbi som stoppet opp hos henne, la jakken sin over henne og ringte på nytt ambulansen, som jenta selv hadde ringt, for å purre på. Fremdeles sto de to i stuevinduet sitt å så på! Jeg hadde anmeldt de, tvert! Å la noen ligge skadet ute i gaten, i snø og minusgrader, for så å bare stå å se på fra stuevinduet sitt er ikke greit! De burde bli straffet! 

Ærlig talt folkens, dette er faktisk ikke greit! Slike innlegg får uendelig mange “likes” og støttende kommentarer. Alle mener man skal hjelpe. Men, hvor er alle disse som mener dette, når ting faktisk skjer ute på gaten? Hvorfor finnes det nesten kun folk som ikke bryr seg i det hele tatt ute i gatene når slike ting skjer? Hvorfor får slike folk i det hele tatt gå ute på åpen gate? De feiler seriøst noe.

 

Hva er det som feiler deg, som har samvittighet til å bare gå forbi noen som ligger skadet og roper etter hjelp?

 

_________________________________________

#personlig #menneskeheten #skam #hjelp #bryseg

_________________________________________

BURSDAGSOPPDATERING.

 

Vi er fortsatt i februar og bursdagene er ikke over enda. 

 

Hadde jeg skullet skrevet et innlegg for hver bursdag i februar hadde det blitt nok så mye, så jeg har tatt de nærmeste og så bare nevner jeg de utenom sånn i full fart. Den siste oppdateringen kom den 13. februar, etter to bursdager den 12. og en bursdag den 13. Etter det var det ingen som hadde bursdag før 17. februar. Da var det ei svigerinne som blei 24 år. Hurra for henne. 

I dag har svogeren min, Daniel, bursdag. Han blir 26 år. Daniel er en liten skue altså. Man trur han er en stille og sjenert gutt, men der tar man egentlig feil. Han er den som synger opp til allsang på bursdager og har sikkert mer på hjertet enn hva jeg har fått med meg. En hyggelig og grei gutt på mange måter. Gratulerer så mye med dagen din i dag, Daniel. 

Ellers er det den store dagen til ene søskenbarnet mitt i dag. Jonathan blir nemlig hele 18 år. Det er stort da. Alle gleder seg vel til akkurat den bursdagen. Endelig voksen liksom, selv om man egentlig ikke vil ha noe mer ansvar enn man har. Men bare det å vite at man er myndig er litt stort likevel. Gratulerer så mye med 18 års dagen din i dag, Jonathan. Håper dagen blir fin. 

Da trur jeg faktisk februars bursdager er over for min del. Jeg trur i alle fall ikke jeg har glemt noen. Jeg syns det er godt jobbet å ha husket alle de sånn ca. 13 stk i familien som har bursdag, pluss alle vennene som også har bursdag i februar. Mars er heldigvis en litt mer rolig måned hva gjelder bursdagsfronten. Kommer kun på søsteren min som har bursdag i mars. 

 

Er du god på å huske bursdager? 

 

_____________________________

#hverdag #bursdag #bursdagshilsen 

_____________________________

SÅ FLAUT AT SELV FLAUHETEN BLIR FLAU.

 

Når man trur det ikke kan bli verre. 

I går var jeg som nevnt på hockeykamp, hvor Comet så klart tapte. Ikke rart slik som de spilte. Kommentaren som “virker som om alle på laget dusjet i andre pause og er redde for å bli svette” var liksom helt på sin plass. De beveget så vidt på seg i hele tredje periode i går. Flaut, rett og slett. I dag var det sesongens siste kamp og man skulle jo tru de var giret på å gjøre det bra. 

Så feil kan man ta! De seriøst sugde fra første minutt! Når man går til pause med 0-4 på resultattavlen, da bør man greie å ta seg litt sammen altså. Det var også en såkalt bamsekamp i dag. Når Comet scoret sitt første mål skulle man, hvis man hadde kjøpt bamse, kaste den ut på banen. Vel, det lot vente på seg det målet. Det så nesten ut som vi måtte ta med bamsene hjem. 


Når man går inn i 3. periode med 1-6. Pinlig!

Men men, de fikk i alle fall inn et mål i andre periode, så bamsene er nå på vei til sine ny hjem, som er på kreftavdelingen for barn på Kalnes sykehus. Drøye 30.000 kr kom det også inn, som blir donert til barneavdelingen fra Hockey mot kreft. Det er det verdt å nevne. Mer enn selve spillingen til Comet. Andre omgang endte med 1-6. Dritflaut. Sånn seriøst dritflaut. 

Det var i grunn så flaut at selv flauheten blei flau. Da er det ille. Det ser ikke ut som at det er en eneste person på laget som faktisk vil spille hockey. Ikke en gang i siste periode greide de å ta seg litt sammen. Kampen endte med 3-7, så de greide i det minste å score et par mål da, selv om de såvidt greier å spille hockey. Enda godt sesongen er over så det blir slutt på klagingen min. 

 

Har ikke noe spørsmål. 

 

_____________________________________

#hverdag #hockey #comet #sesongslutt #flaut

_____________________________________

SØNDAG HELE DAGEN.

 

Helgen bare flyr avgårde. 

 

I går rakk jeg rett og slett ikke å blogge. Eller, jeg hadde sikkert rukket det om jeg hadde prøvd, men jeg hadde ikke så mye å fortelle, så jeg lot heller være. Jeg hadde besøk av tanten min frem til rett over kl. 15 en gang. Vi tok ansiktsmaske og spiste gelé. Det er lørdagen sin det. Så var det hockeykamp kl. 16 så det gikk egentlig i et frem til det. Man rekker ikke å blogge så mye da. 

Kampen gikk som vanlig dritt. Jeg blir rett og slett flau av å se på innimellom. “Kom på kamp å støtt guttæne” sier de. Men det er ikke så fristende å støtte noen “guttær” som tydeligvis ikke vil spille hockey! Jeg har forståelse for det elendige oppmøtet i ishallen jeg altså. Likevel stiller jeg opp og heier og sutrer om hverandre jeg. Man blir litt, mye, dårlig taper på dem sine vegne altså.


Dårlig taper trynet. 

Det er kamp i dag også, og jeg skal så klart på den også. I dag er det slik bamsekamp. Man kan kjøpe bamser, og når, eller skal man si hvis, Comet scorer sitt første mål i kampen så kaster alle bamser ut på isen, og så samles de inn og blir levert på barneavdelingen på Kalnes sykehus. En god sak med andre ord, og man bør vel da helst stille opp og heie litt og støtte en god sak i tillegg. 

Ellers så vi på film i kjelleren i går igjen, etter at vi hadde trygt i oss et tonn med taco. I dag har jeg vel egentlig ikke så mye planer annet enn den hockeykampen, trur jeg. Det er sol ute i dag, så jeg skal i alle fall rekke en tur med Petter om ikke så lenge. Han har nettopp spist frokost, så maten må bare synke litt før vi tar en liten rusletur. Snakkes kanskje siden, om jeg har noe å si. 

 

Har du noen spennende planer for søndagen? 

 

____________________

#hverdag #helg #søndag

____________________

CROSSFIT OG KINO.

 

Dager der det skjer mye. 

 

Jeg har akkurat hevet lasagnen i ovnen og tar en liten pause før jeg begynner på salaten. I dag er en sånn dag vi bare må hive i oss maten. Nå har forresten Spisriktig endelig begynt å levere i mitt område, så nå kan jeg endelig bestille middagen fra de til disse travle dagene våre. I dag blir det full fart med å hive innpå maten slik at vi rekker å se på en crossfit-konkurranse. 

Doffen trener en del crossfit, så når det først er en konkurranse her i byen må vi jo nesten se på. Jeg må selvfølgelig være med å se jeg også, selv om jeg selv ikke trener crossfit. Jeg syns mest bare det er gøy å se hva Doffen driver med. Konkurransen begynner kl. halv fem. Jeg har ikke peil på hvor lenge det varer, men det finner jeg vel ut av hvis jeg spør Doffen, eller når vi kommer dit. 


Når man er på vei ut døren og føler seg fin, tar opp kameraet, knipser et bilde og man ser helt rumpe ut. Da er det bra man kan pynte på seg selv litt med et filter på Instagram. 

I kveld skal vi nemlig på kino også. Jeg trur filmen heter “Norske byggeklosser”, eller noe sånt. Jeg gleder meg mest bare til kinopopcorn. Men jeg trur filmen er morsom og det er jo en fordel når man først skal på kino. Ingenting er kjedeligere enn å sitte på kino med en dårlig film rullende på lerretet. Satser på at filmen er både morsom og grei. Hvis ikke har jeg i alle fall fått popcorn. 

Petter har fått en litt lang tur i dag, og et par små. Han skal få en liten tur til føre vi drar på denne konkurransen, slik at han er fornøyd med livet og sover mens vi er borte. Jeg veit jo ikke om vi rekker hjem mellom crossfit’en og kinoen, så jeg må lufte han godt for sikkerhetsskyld. Nå må jeg ut å sjekke til middagen og klargjøre salaten og litt sånt, skal jeg rekke alt. 

 

Har du noen planer for kvelden? 

 

_______________________________

#hverdag #crossfit #kino #helg #travelt 

_______________________________

EN LITEN OPPKLARING I FORHOLD TIL DET Å HA FLERE PROFILER.

 

Bare for å rette opp i et par misforståelser. 

 

Det var et greit engasjement på innlegget mitt om å ha flere profiler, og det syns jeg er gøy. Og som jeg også regnet med kom det noen misforståelser fra flere. Slik er det jo når man skriver i tekst. Det er ikke alltid man formulerer seg så godt, eller folk bare leser noe annet enn det som står. Slikt skjer og det må man nesten regne med. Jeg skal derfor oppklare et par misforståelser. 

Når jeg sier “flere profiler” og nevner facebook, så er det nettopp profiler jeg snakker om. Når du oppretter en profil, så oppretter du det med fult navn og andre opplysninger de krever. Den profilen representerer deg. Du legger til venner og du deler det du føler for å dele. På din profil. Hvorfor skal du opprette enda en profil, med de samme opplysningene og de samme vennene? 

Det er forskjell på profiler, sider og grupper. Jeg har som jeg skrev i innlegget én facebookprofil, men jeg har 3 sider under min profil. Én side for bloggen min, én side for hundebåndene jeg lager og én siden for Mary Kay-bedriften min. Jeg har likevel kun én profil som folk må forholde seg til. Jeg lager ikke nye profiler hver tredje måned, av hvilken som helst grunn. 

Noen har én privat profil/konto, og så har de valgt å ha en egen profil/konto for bedriften sin, og noen ganger flere profiler/kontoer for hver bedrift, hvis man driver med flere ting. Dette er helt ok, da man skiller på privat og jobb. Jeg har så mange hundevenner at jeg noen ganger har vurdert å opprette en egen konto til dyrene mine på instagram, for å kunne holde mitt private litt mer privat. 

Nå er ikke instagram’en min så privat at det gjør noe, men de andre vennene mine drukner bort i veldig mye hund, da jeg har mange hundevenner og er venner med mange hundekontoer. Jeg har full forståelse for at folk deler opp kontoene slik. Jeg har også forståelse for folk som velger å ha en lukket profil/konto i forhold til barna sine, og så en åpen der barna ikke er like delaktige. 

Så, misforståelsen gikk på det at folk ikke helt forsto hva jeg mente med forskjellen på “profil”, “konto” og “sider”. Hvis du går i banken og oppretter en konto, så har du på en måten en “profil” i banken. Når du kommer fordi du trenger enda en konto, så blir den kontoen lagt inn under din allerede eksisterende profil- du blir ikke opprettet på nytt med en ny profil. Du er den samme.  

 

Håper misforståelsen er oppklart?

 

_______________________________________________

#personlig #meninger #profil #konto #facebook #instagram

_______________________________________________

I DAG FIKK JEG KJØRT MEG.

 

Kickboksing er dritgøy! 

 

Jeg har alltid hatet trening. Fotball har vært gøy å spille, men det er liksom ikke helt min ting å drive med. Jeg har slitt i alle år med å komme i gang med treningen fordi jeg virkelig hater det. Jeg er flink i et par-tre uker, så går det 7 måneder før jeg trener neste gang. Man blir ikke sprek av slikt, for å si det sånn. I dag har jeg vært på min tredje kickboksing time, og jeg digger det! 

I dag var jeg til overs på treningen, så jeg måtte trene med selve treneren. Jeg tenkte “ånei” med en gang, av den grunn at jeg hadde på følelsen av at det kom til å bli ekstra tungt. Noe det også blei. Jeg fikk kjørt meg skikkelig i dag. Men jeg kan gjerne trene med treneren hver gang jeg, for så mye som jeg har lært i dag trur jeg ikke at jeg hadde lært på veldig mange flere timer fremover. 


Petter tidligere i dag. Jeg var der etter trening. Nå er jeg litt mer i live igjen. 

Med en gang jeg gjorde noe feil rettet han på meg og jeg måtte gjenta den samme øvelsen til jeg fikk den til. Når man trener sammen med hverandre er vi ikke like flinke til å se våre egne, og hverandres feil og man gjør jo det man trur er riktig. Det er jo derfor trenere går rundt for å rette på oss også. Jeg var evig glad for de pausene jeg fikk når han måtte hjelpe de andre. 

Her var det liksom 100% fra første til siste bevegelse og rett på på nytt. Jeg fikk en skikkelig effektiv treningstime, helt klart, og trengte så absolutt de pausene jeg fikk. Det var skikkelig gøy! Jeg trur faktisk jeg har funnet en treningsform som jeg virkelig liker og gleder meg til hver trening. Jeg håper det varer, for jeg vil virkelig komme skikkelig i gang med treningen, sånn på ordentlig. 

 

Hvilken treningsform liker du best? 

 

________________________________________________

#trening #kickboksing #hardt #slitsomt #effektiv #tungt #gøy 

________________________________________________

ORDEN I PAPIRENE.

 

Noen ganger er det flaut å være meg. 

 

I går var jeg, som jeg nevnte, på Mary Kay-møte, hvor vi gikk igjennom hvordan man på en enkel måte kunne ha det ryddig i papirene sine, og ha orden på mail og den slags. Jeg har jobbet med Mary Kay, i veldig liten grad, siden 2011, men jeg har aldri liksom fått noe system, eller orden på papirene mine. Noe ligger i en perm her, annet i en perm der, og resten bare slengt rundt overalt. 


Nå gjenstår det bare å finne en grei plass til permene. 

Jeg blei rett og slett flau over meg selv i går mens vi gikk igjennom dette. Jeg jobber tross alt som regnskapsfører. På jobben har jeg det veldig ryddig på plassen min, jeg har system på sakene og jeg veit hvor alt er. Stort sett, noe ganger kan det så klart bli litt rot. Men jeg rydder plassen for hver kunde, og jeg rydder før jeg drar hjem. Jeg må ha orden og jeg må ha oversikt. 

Da er det jo maks flaut at jeg ikke har greid dette med mitt eget, i det hele tatt. I dag tok jeg meg derfor en tur på Clas Ohlson og kjøpte inn noen nye permer, skilleark og markeringstusjer i ulike farger. Jeg fikk også kjøpt meg en avtalebok, slik at jeg lettere kan avtale kurs, og også huske litt mer private ting, slik som alle intervjuer og avtaler jeg har en tendens til å glemme i farten. 


Og det gjenstår å være flink å bruke denne! 

Jeg har derfor sittet en times tid i dag og ryddet og fått orden på absolutt alt av papirer tilbake til 2011 og det føles veldig godt altså. Nå jobber jeg jo veldig lite med dette enda, så det var heldigvis ikke så mye papirer å få på plass, men det er i alle fall gjort. Fremover skal jeg ha full kontroll. Forhåpentligvis greier jeg å rydde plass til permene mine, et eller annet sted i leiligheten også. 

 

Har du orden i dine private papirer? 

 

_______________________________

#hverdag #orden #rot #ryddig #system

_______________________________

NU ÄR DET NATTEN.

 

Så forsvant denne dagen også. 

 

I dag er en sånn dag der alt bare går galt. Jeg skulle inn i nettbanken for å opprette en konto, og betale litt greier. Men brått hadde bankbrikken min tatt kvelden, typisk nok. Jeg må få ringt banken i morgen for å bestille en ny. Jeg har selvsagt ikke BankId på mobilen. Og så kom jeg brått på når klokken var 14.30 at jeg hadde glemt når jeg skulle på møte med NAV. 

Og siden jeg ikke hadde bankbrikke fikk jeg heller ikke logget meg inn for å se. Jeg måtte derfor ringe NAV, og det er jo et prosjekt i seg selv. Jeg fikk heldigvis svar før de stengte og møtet er i morgen. Flaks jeg kom på at jeg skulle på et møte i det hele tatt og at jeg kom på det i dag og ikke i morgen. Det er sikkert 3 uker siden jeg fikk den timen, og jeg glemmer jo å notere ned ting. 

I kveld har jeg vært på et Mary Kay-møte i Fredrikstad. Det tar sånn ca. 45 minutter å kjøre dit, så jeg var både sliten når jeg kom frem og trøtt når jeg skulle hjem. I tillegg klikket jo mailen min mens jeg var der, mens jeg skulle sitte å jobbe litt der inne. På pc’en fikk jeg kun opp mail frem til juli 2016, og på mobilen var det kun 3 mail som kom frem, det var tre daget tilbake det. 

Maks irriterende liksom. Men men, jeg fikk i alle fall lært en del nytt på det møtet og fikk også møtt en del av de nye kollegene mine. En veldig hyggelig og søt gjeng. Blir koselig å ha møter med de fremover. Nå er jeg i grunn bare sliten og gleder meg mest til jeg kan gå å legge meg. Det drøyer ikke så lenge, for å si det sånn. Jeg skal bare hive i meg litt restutisjon på boks først. Natta. 

 

Har du hatt en bra dag i dag? 

 

_________________________________

#hverdag #natten #sove #møte #marykay

_________________________________