PERSONLIG- NÅR MAN FÅR BESKJED OM Å GÅ HJEM Å LEGGE SEG.

 

Å ikke lytte til kroppen kan vise seg å være fryktelig dumt! 

 

Formen har vært dårlig i snart en uke, men det har ikke vært verre enn at jeg har taklet det. Etter å ha sittet i to timer på jobb på mandagen, uten egentlig å ha fått gjort noen ting, måtte jeg bare innse nederlaget og komme meg hjem. Hver eneste millimeter av kroppen verker og smertene er uutholdelige! 

Jeg fikk legetime i går. Full av smerter satt jeg på venterommet, hvor legen var 40 minutter forsinket, og prøvde å ikke dø på meg. Smertene er så intense at jeg er kvalm og kan kaste opp når som helst. Jeg må ta meg skikkelig sammen for å ha litt kontroll på meg selv. Kroppen har mest kontroll.

Alt er så vondt at kroppen rister ukontrollert når ting blir for ille. Jeg går med smerter 24/7, 365 dager i året, men nå er det så ille at jeg mer eller mindre ligger i fosterstilling og har bare lyst til å ikke eksistere føre ting blir bedre. Jeg har ingen form for smertestillende som hjelper litt på vei. Alt er bare fælt!

Fastlegen min har ferie så jeg måtte inn til en annen lege i går. Jeg endte opp med en sykemelding på to uker, uten noen form for smertestillende, med beskjed om å gå hjem å legge meg! Jeg blei irritert i går og jeg er fremdeles irritert i dag. Mest sannsynlig kommer jeg til å bli irritert for alltid!

Hva hjelper det med en sykemelding for å gå hjem å legge seg, når jeg ikke får noen ting som kan hjelpe mot smertene slik at jeg i det minste kan få slappet av litt? Jeg har så intense smerter at det føles ut som kroppen har 200 i feber. Det gjør vondt å ha klær på fordi de kommer bort i huden.

Det hjelper ikke akkurat å kle av seg, for det gjør vondt å ligge i sengen, eller på sofaen. Jeg må skifte stilling hele tiden for at smertene ikke skal bli for intense på et og samme sted for lenge om gangen. Jeg har altså så vondt, men likevel får jeg ikke smertestillende mot smertene.

Hvordan skal jeg komme meg tilbake på jobb hvis dette ikke gir seg? Jeg ville heller ha hatt en kortere sykemelding med noen form for smertestillende som kunne hjelpe slik at jeg i alle fall hadde greid å være på jobb, om så bare noen timer om dagen. Nå er jeg mer eller mindre sengeliggende hele dagen.

Å ikke lytte til kroppen kan vise seg å være fryktelig dumt! Jeg har veldig problemer med å innrømme at jeg ikke er i form, så jeg presser meg til det ytterste hele tiden. Nå gikk det ikke lenger og denne gangen smalt det skikkelig. Jeg har null kontroll på når dette eventuelt blir bra. 

 

Er du flink til å lytte til kroppen?

 

________________________________________________________________________________

#personlig #syk #dårligform #sengeliggende #sykemeldt #nederlag #smerter #uutholdelig #vondt

________________________________________________________________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 29.

 

En liten oppdatering over uken som gikk.

 

Mandag: I dag rakk hadde jeg ikke bare et innlegg med oppdatering, men to faktisk. I tillegg greide jeg å få til en tur i skogen og viser bilder fra turen vår. Alt dette på en mandag er jo helt fantastisk. 


Trykk på bildet for å se resten av bildene fra turen. 

 

Tirsdag: Noen ganger får man nyheter man helst hadde greid seg uten. På en side er det vel positivt, men man vil helst bare ikke feile noe. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Stress med ny bil! Trykk her hvis du vil lese om det. 

 

Torsdag: I dag fikk jeg nytt turtøy. Veldig spent på det altså!


Trykk på bildet for å se nærmere på turtøyet. 

Ellers har jeg lekt litt med kameraet igjen. Et motiv kan bli veldig forskjellig med litt ulik innstilling på kameraet. 


Trykk på bildet for å se forskjellene på dette motivet. 

 

Fredag: Hvis man bare tar seg tid til å se, i alle tenkelige vinker, vil man oppdage mye flott i naturen. 


Trykk på bildet for å se flere vakre ting i naturen. 

Ellers er det natten og da må man jo bare fortelle om alt og ingenting. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Lørdag: En bra start på dagen er å begynne morgenturen med hundene kl. 05.10 på morgenen. 


Trykk på bildet for å se resten av bildene fra morgenturen.

 

Søndag: Jeg er ikke redd for å drukne, jeg er redd for å spy! Båtlivet er ikke min sterke side. Trykk her hvis du vil lese om det. 

 

Det var min uke. Mye bedre enn starten på denne uken, hvor jeg etter to timer på jobb var nødt til å dra hjem fordi formen er helt elendig. Jeg er såpass dårlig nå, i kroppen altså, at jeg faktisk må til legen i morgen. Jeg veit ikke hva de kan gjøre, men jeg frykter i grunn en sykemelding denne gangen. 

 

Hvordan har din siste uke vært?

 

___________

#oppdatering

___________

HVERDAG- JEG ER IKKE REDD FOR Å DRUKNE, JEG ER REDD FOR Å SPY!

 

Jeg lot meg lure med på båttur! 

 

Altså, jeg er jo ikke helt god når jeg lar meg lure med på båttur heller da, jeg som blir sjøsyk bare av å gå på ei brygge- selv de i betong som ikke beveger på seg. De snakket om delfiner og da var jeg jo brått litt solgt med en gang, nesten. Delfiner her liksom. Jeg har aldri sett en delfin før!

Litt overtalelse måtte likevel til, for det er et faktum at jeg kan bli veldig sjøsyk. Onkelen min beroliget meg med at det var en stabil og trygg båt, og de hadde flytevest så jeg kom ikke til å drukne. Svaret mitt var: “Jeg er ikke redd for å drukne, jeg er redd for å spy!”. Det er ikke tull en gang. 


Selv Horten-Moss båten er døden innimellom.
 

Ja ja, ingen dør av å spy, med mindre båteier blir sur for at jeg spyr i båten hans og hiver meg på sjøen da. Da kan jeg jo brått drukne likevel. Og, det har seg faktisk slikt, at selv om jeg ikke finnes redd for å dø, så er drukning noe av det jeg frykter mest skal kunne skje. Det og øksemordere.

Nei, jeg får vel psyke meg opp, eller ned, til denne båtturen vel. De kommer hjem og henter meg med båten. Lurt, for da kan jeg ombestemme meg og løpe hjem mens de sitter der i båten og ikke skjønner noe. Nå må jeg løpe en liten tur ut med hundene. De får ikke bli med på båttur.

 

Liker du å være på sjøen?

 

__________________________

#hverdag #sjøen #båttur #delfin

__________________________

FOTO- EN BRA START PÅ DAGEN.

 

Når man får følelse av å ha hele verdens for seg selv. 

 

I går bestemte jeg meg for at jeg skulle stå opp alt for tidlig i dag bare for å gå tur med hundene. Folk kan si hva de vil, men når man har hund, kanskje spesielt store mynder, så er man faktisk nødt til å bryte båndtvangen hvis man ikke har tilgang på en stor inngjerdet plass. Det har ikke vi. 

For å være sikker på at vi kunne bryte båndtvangen uten å plage noen sto jeg opp 04.50 og var ute av døren 05.10. Petter fikk gå fritt hele veien, mens Iimo har båndtvang hele tiden. Sånn er det. Petter syns likevel det var bedre å henge i rumpen på meg enn å måtte løpe rundt aleine.

Han fikk i det minste strukket litt på beina. Vi tok turen opp til Havsyn. Helt vindstille, mer eller mindre, og ikke en eneste lyd i fra mennesker. Når man får følelsen av å ha hele verden for seg selv, da har vi det bra. Det var veldig flott når vi kom dit. Solen sto opp etter hvert, men med litt skyer i veien.


1. Det så nesten ut som det var is på vannet.


2. Det er flott her ut.


3. Snart står solen opp.


4. Blåklokke.


5. På tide å våkne.


6. Noen vil sove lenger, mens andre aldri vil våkne.


7. Humlerumper.


8. De var overalt disse flotte blomstene.


9. Solen prøver å bryte gjennom skyene bak oss.


10. Det blei veldig flott når solen var på vei opp og frem fra skyene.


11. Lindesnes fyr ligger bak fjellet til høyre, et sted.


12. Søker etter sol.


13. Fine blomster.


14. Fortsatt trøtt.
 

Det tar ca. 20-25 minutter å gå opp til Havsyn, så det er ikke en veldig lang tur. Helt perfekt for vår del. I dag blei vi sittende der oppe i ca. 45 minutter. Litt slitsomt med de tusen myggene og knottene, men utenom det var det veldig fredfullt og bare sitte der og nyte utsikten og stillheten.

Petter tuslet litt rundt, mens jeg tok litt bilder. Innimellom måtte vi kose litt også. Iimo har som sagt båndtvang så hu lå bare på plassen sin som ei lita dronning og gjorde svært lite av seg. Bortsett fra når hu fikk kos. Da er det viktig å gjøre seg til for å sjarmere. Vi blir sjarmerte vi.

Vi møtte ingen på vei hjem heller, men jeg tok ingen sjanser så da fikk Petter også holde seg i bånd. Etter litt over 1.5 timer med frisk luft er de veldig trøtte her nå. Jeg også i grunn, så det spørs om ikke jeg må ha en liten time på øynene mens jeg kan. Det er jo helg, så da er det lov. 

 

Pleier du å stå tidlig opp for å gå tur?

 

_____________________________________________________

#foto #morgentur #morgen #hund #havsyn #utsikt #stillhet #nyte

_____________________________________________________

HVERDAG- NU ÄR DET NATTEN.

 

Jeg sovner sikker ikke med det første, men.

 

I dag har jeg ikke gjort noen verdens ting. I det hele tatt altså. Jeg kom hjem med jobb og siden det er såpass varmt i disse dager drøyer jeg turen med hundnee til solen i alle fall ikke steker så mye. Det var ikke så grusomt mye sol i dag, men jeg orket ikke gå tur med en gang likevel. 

Jeg var en smule klønete her om dagen og sklei i hundesikkel, som tusen ganger før, og slo ryggen noe så inn i hampen. I går hadde jeg så vondt at jeg var kvalm hele dagen. Jeg måtte ty til sterke smertestillende til slutt, bare for å ikke dø på meg. At jeg aldri lærer å se hvor jeg setter beina. 

Ryggen er passe vond i dag også, men ikke slik at jeg er konstant kvalm. Jeg blei likevel liggende på sofaen når jeg kom hjem, med beina opp etter veggen. Maks avslappende, helt til jeg våknet en stund seinere av at beina hadde mistet følelsen. Nakenfisen fant det lurt å ligge oppe på meg.


Han eier jo ikke akkurat sosiale antenner han her! Det var såvidt jeg fikk mobilen mellom meg og han for å ta bildet.
 

Petter maste som en gal på å få tur så jeg måtte til slutt bare komme meg opp fra sofaen. Det var tungt, mildt sagt. Vi tok den vanlige halvtimes runden vår og etter det har jeg sittet i sofaen som et slakt. Planlegger grytidlig tur med de i morgen tidlig, så jeg har stresset med å finne minnebrikken.

Hadde jo vært gøy om været var såpass at jeg fikk noen bilder når solen står opp. Ikke at jeg veit når solen står opp, men. Uansett, hvis det ikke regner, må jeg ha med kameraet. Jeg satser på å være ute av dørene før halv seks i morgen, men det gjenstår jo å se om det går greit. 

Som regel er det null problemer å stå opp tidlig som fy i helgene. Ukedagene der i mot, det er fryktelig tungt. Merkelig fenomen det der. Nå skal jeg i alle fall gjøre meg klar for natten her. Må kose litt med de sovende dyrene som ligger strødd overalt her. Selv Mini er inne for å sove litt. Raringer.

 

Syns du det er tung å stå opp når du skal på jobb, men ikke ellers?

 

______________________________

#hverdag #natten #hund #katt #sove 

______________________________

FOTO- VAKRE TING I NATUREN.

 

Hvis man bare gjør seg veldig liten langs bakken kan kam komme over mange vakre ting. 

 

Jeg elsker å gå tur i naturen, om det så bare er en liten skogstur i nabolaget. Her i nabolaget har vi jo flott utsikt over sjøen nesten uansett hvor vi går, så det er jo vakkert i seg selv. Deilig og frisk luft. Selv om jeg har gått her tusen ganger før finner jeg som regel noe nytt å ta bilder av hvis jeg bare vil. 


1. Fin utsikt fra ene turplassen vår. 


2. Lyng er vakkert på sitt vis. 


3. Et blad som har forvillet seg inn blant greinene. 


4. Veit ikke hva disse heter, men jeg syns de er veldig fine. 
 

Hvis man bare gjør seg veldig liten langs bakken kan man se de flotteste tingene. Noen ganger må man se opp også. Det viktigste er bare at man ser seg rundt, rett og slett, og utfordrer seg selv litt med å se i ulike vinkler. Man kan gå glipp av de vakreste tingene hvis man bare ser rett frem. 

 

Liker du å gå turer i naturen?

 

___________________________________________

#foto #natur #havet #utsikt #løv #blomster #vakkert

___________________________________________

FOTO- ETT BILDE, FLERE MOTIV.

 

Å leke med kameraet er det beste som finnes.

 

Jeg har alltid med kameraet på tur, selv om det hender at jeg har glemt å lade kameraet på forhånd, eller minnebrikken ligger igjen hjemme. Det er alltid like kjedelig, men lite man får gjort noe med der og da. Men når kameraet er med er det gøy å leke seg litt, spesielt om man finner et spennende motiv.


1. 


2.


3.


4.
 

Det er ikke den store forskjellen på bildene, men det er brukt en liten forskjell på innstillingene og vinden lever sitt eget liv. Å leke med kameraet er det beste som finnes. Jeg er ingen ekspert, men jeg syns det er veldig gøy og det er det som er viktig for meg. Og man lærer jo underveis som man leker. 

 

Ser du forskjell på bildene?

Liker du å leke med kamera?

 

____________________

#foto #nikon #motiv #lek

____________________

HUND & KATT- NYTT TURTØY.

 

Kanskje jeg kan bli flink til å ikke ødelegge alle klærne mine! 

 

Når man har hund blir det naturlig nok mange turer ut. Vi går i skogen så ofte som mulig. Jeg har ikke telling på hvor mange par med sko jeg har ødelagt, eller hvor mange bukser jeg har hull i pga turer i skogen. Jeg verken løfter på beina når jeg går, eller greier å la være å krasje i alt og ingenting. 

I alle fall virker det slik så mye som jeg ødelegger. Ganske så frustrerende, men sånn er det jo. Men for litt siden tok jeg meg bryet, jeg som hater shopping, med å ta turen til en sport-butikk for å kjøpe meg en ordentlig turbukse. Jeg er veldig fornøyd med den buksen! Trykk her hvis du vil se bilder.

Men det rekker jo ikke med én turbukse når man gjerne er på tur 7 dager i uken, selv om hver dag ikke er i skogen. Så da måtte jeg gå til innkjøp av flere da. Denne gangen valgte jeg en shoppingtype som passer meg mye bedre, nemlig å bestille på nett. I dag kom pakken og det gledet veldig.


1. 3-farget bukse.


2. Foran.


3. Bak.


4. Litt mer av bakenden.


5. Og jeg måtte så klart ha lilla sko til høsten.
 

Buksen er kjøpt på 123friluft.no. Modellen heter Karitinden og koster 389 kr. Med andre ord er den typ gratis! Jeg kan ikke si så mye om kvaliteten enda siden jeg fikk den først i dag, men passformen er veldig fin og stoffet er meget behagelig og lett. Førsteinntrykket er bare positivt! 

Fargen heter gul, men jeg er ikke helt enig i den altså. Selv vil jeg si det er en blanding av brun og orange. Men fresh det er den, syns jeg. Jeg kommer uten tvil, om kvaliteten viser seg å være bra, til å handle mye mer der i fra. Jeg har allerede sett meg ut tre bukser, men de er så klart utsolgt enda.

Ellers virker også skoene veldig greie. Det er mer høstsko, men med ullsokker trur jeg jaggu de passer seg til vinter også. Vi får se. Jeg blei litt solgt når jeg fant lilla sko, liksom. De skal være vanntette og det er jo en fordel. De koster 699 kr. De virker veldig behagelige å ha på så det lover godt. 

(Nei, innlegget er ikke sponset på noe vis).

 

Har du mye turtøy?

 

__________________________________________________________

#hundogkatt #turtøy #turbukse #sko #lilla #123friluft #skog #tur #hund

__________________________________________________________ 

HVERDAG- STRESS MED NY BIL!

 

Jeg hater alt som har med bil å gjøre, bortsett fra at jeg kommer meg frem og tilbake dit jeg må. 

 

Jeg hadde planer om å kjøpe ny bil på nyåret, men så fikk jeg så mye kostnader på den, så jeg lot det være og tenkte heller at jeg skulle kjøre den til den raste sammen av seg selv, typ! Jeg hadde et lite håp om at den skulle gå greit igjennom EU-godkjenningen nå i juni. Optimistisk kalles det!

Bilen gikk nemlig ikke igjennom, og det var ikke pga småtterier heller. Jeg fikk ikke kjøreforbud, men det var jaggu ikke langt unna, trur jeg. Prisen for å få bilen fikset og godkjent er alt for høyt i forhold til hva den er verd, så da er det faktisk mer fristende å kjøpe ny bil likevel.

Jeg hater å bruke penger på bil, men jeg kan ikke akkurat sitte uten. Så da må jeg bare kjøpe ny da. Jeg har fått tommel opp fra banken så jeg må bare ha en bil å vise til. Bil er ikke akkurat min sterke siden, så jeg satser på god hjelp i fra noen venner og familie her. Jeg har ikke peil. 

Men jeg får vel bare satse på at jeg i nærmeste fremtid har ny bil, og krysser fingrene for at den er mye greiere med meg enn det den bilen jeg har hatt nå har vært de siste 6 årene! Jeg har fått streng beskjed fra 3 verksteder om å holde meg langt unna Peugeot Partner og Citroen Berlingo. 

Jeg har en Peugeot Partner nå, så jeg skjønner jo hva de mener, for å si det sånn. Kremt. Jeg har i grunn funnet en bil som er interessant, men jeg må se litt mer. Dumt å forhaste seg. Jeg har jo helt ut august på meg før farbror Polis begynner å bry seg om bilen jeg kjører. Latterkrampe! 

 

Syns du bil er noe herk?

 

_______________________

#hverdag #stress #bil #nybil

_______________________

KRONISK SYK- IKKE AKKURAT DE NYHETENE JEG VILLE HA.

 

Jeg burde bare ha latt være å ringe til legen for å få svar på blodprøvene! 

 

Når jeg var hos legen for tre uker siden for å ta blodprøver for å finne ut veien videre til en utredning fikk jeg beskjed om at jeg ikke kom til å bi sendt videre til utredning før etter ferien. Langt ut i august en gang. Null stress. Jeg vil jo egentlig ikke få påvist noe greier i det hele tatt. 

I dag blei jeg likevel litt nysgjerrig på blodprøvene. Jeg tenkte det var sånn at så lenge man ikke fikk beskjed om noe så var alt bare fint og flott. En smule optimistisk, for å si det sånn. Ikke for det, legen har jo allerede gitt meg fibromyalgi diagnosen, så jeg veit ikke helt hva som er verst.

Jeg har ikke peil på hva jeg egentlig har blitt testet for, men det er visst ikke så lite. Alt kom tilbake negativt, og det er jo bra. Helt til hu leste lenger ned på arket og det slo ut positivt på noen prøver for leddene. Liker ikke! Med min flaks kommer jeg vel til å bli diagnostisert med leddgikt! 

Legen er jo helt overbevist om at jeg har fibromyalgi, så er jeg maks heldig får jeg vel like gjerne to diagnoser i slengen da vel. Irriterende. Jeg hadde et håp om at blodprøvene skulle komme tilbake helt fine. Jeg hadde i alle fall ikke lyst til at det skulle være leddproblemer av alle ting. 

Ja ja. Jeg må gå uvitende for resten frem til legen er tilbake fra ferie, så da kan jeg fortsette som før da. Bortsett fra at jeg går som en pingvin når jeg har vondt er det ikke noe jeg legger med ned for å dø av, akkurat. Har jeg overlevd hele livet overlever jeg et par måneder til, som legen så fint sa.

Nei, nå skal jeg få rumpen opp i fra sofaen straks og finne frem noe treningstøy. Jeg må trene litt i dag også så jeg ikke detter helt ut av det. Jeg er ikke helt motivert kjenner jeg, men det hjelper ikke akkurat å sitte plantet i sofaen heller. Selv om det frister mer enn noe annet. Tirsdag! 

 

Har du flaks i livet?

 

____________________________________________

#trening #utredning #diagnose #blodprøver #motivert

____________________________________________