HUND & KATT- ETT HELT ÅR SIDEN.

 

Det er rart å tenke på hvor fort tiden har gått.

 

For et helt år siden i dag hentet jeg hjem Petter. Det er litt rart å tenke på siden jeg egentlig ikke skulle hente han før et halvt år seinere. Han skulle nemlig i utgangspunktet bare være på ferie hos meg noen uker den sommeren. Men brått bare bodde han her fast. 


Fineste lille valpen på vei hjem med resten av flokken.
 

Petter er en fantastisk sjarmerende liten ramp. Han har hatt sine stunder hvor jeg mest bare hadde lyst til å sende han tilbake til oppdretter, men utenom det er han fantastisk på alle måter. Vi er veldig glade og takknemlige for at Petter få bo hos oss. Fineste gutten. 

 

Har du hund på fóravtale?

 

__________________________________________________________

#hundogkatt #hund #irskulvehund #jubileum #valp #heldig #takknemlig

__________________________________________________________

KRONISK SYK- NÅR MAN FÅR EN DIAGNOSE, BARE FOR Å FÅ EN DIAGNOSE.

 

Det er hardt å kjempe for det å bli trudd. 

 

Det var ikke nok å lese hele epikrisen fra fysioterapeuten som har undersøkt meg fra topp til tå og som jeg har gått til en nok så intensiv behandling de siste måneden. Legen måtte se med egne øyne, så da sto jeg der brått i bh, truse og sokker da for å bli undersøkt enda litt til.

Jeg begynner i grunn å bli lei. Alt jeg ville var at ryggen skulle bli tålig grei slik jeg i alle fall skulle greie å bevege meg tålig normalt uten å måtte gå ned i knestående for at smertene blei for store. Hoftene og knærne har jeg i grunn gitt opp etter at MR-undersøkelsen like gjerne kunne sagt “hypokonder”. 

Det er det man føler seg som, en hypokonder. Når man i over 20 år går med smerter fordi man trur det ikke er noe alvorlig, og man først tar motet til seg for å gjøre noe med det, så kommer prøvene tilbake helt fine, eller kun med “mulig tegn til”. Man føler seg fort litt dum og ikke trudd.

Fysioterapeuten er ikke i tvil om at det er noe galt, hu veit bare ikke hva. Hu vil derfor ha meg på utredning for revmatisme, for å kanskje finne ut hva slags behandling jeg egentlig trenger. Etter mange timer hos henne uten bedring vil hu ikke kaste pengene mine ut av vinduet, som hu sier. 

Legen var enig med at jeg har begrenset bevegelighet i store deler av kroppen. Han sjekket ikke alt. Men hardhendt var han likevel. Jeg sa han ikke trengte å ta så hardt i for å finne ut om jeg hadde vondt, men han liker kanskje å se folk gråte. Ikke veit jeg. Etter et kvarter hos han ville jeg bare hjem. 

Han spurte og gravde om alt mulig rart. Hvordan barndommen min var, hvorfor jeg bodde så langt unna familie, om jeg var deprimert. Han ville vite om muskelspenningene mine kunne skyldes en vanskelig barndom. Han er ikke helt på jordet, men jeg sa bare at jeg ikke ville snakke om det. 

Jeg er ikke helt komfortabel med han, og mye er vanskelig å snakke om. Jeg hadde en litt kjip opplevelse med en psykolog i mine yngre dager, og etter det finner jeg det svært vanskelig å prate om visse ting med hvem som helst. Jeg er ikke så flink til å stole på folk, kanskje. 

Men en diagnose måtte jeg ha. Det er litt sånn at hvis man ikke finner noe, så bare får man noe. Kommer blodprøvene tilbake helt fine så vil han bare gi meg diagnosen “fibromyalgi”. Jeg syns ikke det så greit jeg. Jeg vil ikke ha en diagnose, bare for å ha en diagnose! For meg blir det helt feil. 

Det kunne godt hende han sendte meg til en spesialist på fibromyalgi bare for å få diagnosen på papiret, men jeg syns ikke det er greit heller jeg. Jeg syns det blir for dumt at man bare skal få den diagnosen fordi de ikke “finner ut av det”. Det blir for enkelt å få en diagnose du kanskje ikke en gang har.

Greit nok at jeg har mange tegn på å ha det, men jeg har mange tegn på å ha andre ting også. Det er hardt å kjempe for det å bli trudd. Jeg finnes ikke deprimert, men jeg kan godt forstå folk som blir det etter en slik gjennomgang og behandling. Jeg syns det er fryktelig kjipt. 

Nå har ikke jeg fått noen dårlig behandling, men så er jeg også helt i begynnerfasen av utredningen, så jeg er ikke helt sliten av det enda heller. Jeg vil bare ikke få en diagnose bare for å få en diagnose. Jeg vil utelukke alt slik at jeg kan bli erklært frisk og heller finne en god løsning på problemet. 

Det er visst ikke så enkelt. Noe galt er det tydeligvis. Jeg må bare vente tålmodig på at blodprøvene kommer tilbake, føre de veit hvor veien går videre. I mellomtiden må jeg vel forberede meg på at jeg helt garantert kommer til å få en diagnose. Nå heller det foreløpig mot fibromyalgi. 

 

Har du måtte kjempe for å bli trudd?

 

_________________________________________________________

#personlig #lege #syk #diagnose #utredning #fibromyalgi #blodprøver 

_________________________________________________________

FOTO- SOMMERFUGL.

 

Noen ganger bare lander de for en liten hvil. 

 

Når de først lander litt må man bare løpe etter kameraet. Jeg rakk såvidt å ta noen bilder føre den fløy av sted. Tipper det var Nakenfisen som kom luskende foran som “skremte” den. Han trur han er en jeger, men han er en elendig jeger. 

Sommerfugler er så fine og da er det ekstra gøy at de faktisk sitter litt i ro slik at man rekker å knipse litt bilder av de. Denne hadde sterke og klare farger, men det var ikke bare lett å finne riktig innstilling på den korte tiden den satt der.

 

Liker du sommerfugler?

 

__________________________

#foto #sommerfugl #farger #fin

__________________________

HVERDAG- LIVSTEGN.

 

Jeg er ikke helt overbevist om at jeg er i live.

 

Det var en meget lang tur opp til Gol, og det var en lang tur hjem. Jeg er maks sliten i både kropp og hode. Vi var ikke hjemme før kl. var kvart over ni i går kveld. Da hadde vi tilbrakt 11 timer i bilen, med noen få pauser underveis og en halvtimes båttur. Hundene sov i og for seg 10 av de 11 timene. 


Å være på utstilling er maks avslappende det altså.
 

Vi lå i forsterstilling hele gjengen i går etter vi kom hjem. Trøtte og slitne som bare det. Jeg er ikke helt overbevist om at jeg er i live. I dag blir det bare å slappe helt av. Forhåpentligvis orker jeg en liten treningsøkt seinere i dag, men jeg er ikke helt overbevist om det heller. Kremt. 

 

Blir du sliten av lange bilturer?

 

_____________________________

#hverdag #tur #biltur #lever #sliten

_____________________________

FOTO- STAY STRONG.

 

Alt man ser, bare man åpner øynene. 

 

Naturen er så vakker og så flott. Man trenger ikke å være på et fantastisk sted bare for å se fantastiske ting. Alt man ser, bare man åpner øynene. Noen ganger, faktisk veldig ofte, rett foran øynene våre. Man må bare være åpen for å se det som er rett framfor oss.


Stay strong. 
 

Timon og Pumbaa sier det så fint i sin egen film: “Se forbi det du ser”. Der møtte de alltid noe finere og flottere når de lette etter det som skulle bli hjemmet deres. Man må bare ikke glemme å stoppe blikket innimellom for å se tingene på veien også. Naturen har så mye å by på.

 

Er du flink til å se ting rundt deg?

 

_______________________________________________

#foto #staystrong #seforbiderduser #ordtak #bilde #natur

_______________________________________________ 

HVERDAG- STRESS INNFOR TUR.

 

Det er ikke bare bare å være meg når det gjelder å skulle pakke til tur. 

 

Jeg er jo av den typen som aldri pakker før samme dagen jeg reiser. Det kan jeg ikke nå, da det er tusen ting jeg skal ha med og må være sikker på at jeg får med alt. Jeg hadde store planer om å begynne i helgen allerede, men slik gikk det ikke etter at jeg skadet ryggen og bein og det som er. 

I går var jeg så slapp at jeg satt plantet  sofaen fra jeg kom hjem til jeg gikk å la meg. I dag stresser jeg med andre ord som en gal, og det samme må jeg gjøre i morgen. Jeg blir helt sliten av meg selv, for å si det rett ut. Det er liksom ikke måte på hvor mye ting man må ha med på en slik tur. 

Vi skal altså til Gol i år igjen. Irsk Ulvehund-spesialen og Petter skal på sin første utstilling siden han var rundt 4-5 månender. Det si seg selv er ikke så stress. Jeg har bare vært fryktelig treig med å dusje han. Nå lukter det våt hund i hele leiligheten og det er vått overalt. Det stresser meg litt. 


I går regnet det. Da gidder man verken å vaske bil, eller hund.
 

I dag måtte jeg bare vaske bilen innvendig, mens det likevel  var sol. I går regnet det hele dagen og vel så det, sa da gadd jeg rett og slett ikke. Det var ikke bare lett å skulle vaske bilen innvendig, så sykt mye dritt jeg greier å samle på meg. Inne må det være ryddig, men bilen ser jo ikke ut. 

Nå har jeg tømt bilen for absolutt alt som ikke hører hjemme der og det var ikke lite, for å si det sånn. Jeg har vasket bilen både foran hos meg og bak hos hundene. Jeg har satt på plass burene til Nakenfisen og Iimo, så de er i alle fall godt losjert når vi drar. Petter begynner å få liten plass. 

Jeg må ha med utstillingstelt, kompostgrinder til å gjerde inn terrassen på hytten slik at Iimo ikke rømmer, campingstoler. Jeg må ha med koffert med klær og ting til meg, hundemat, kattemat, kattedo med tilbehør, pute og dyne. Det er faktisk snart ikke plass til mer og det er litt krise.


I dag er det fint vær så da må man bare passe på å gjøre uteting.
 

Jeg skal tross alt ha med meg en passasjer som også har med bagasje. Hu skal reise uten hund, og det er i grunn veldig greit nå for jeg trur ikke jeg hadde hatt så god plass til flere dyr. Jeg skjønner ikke hvordan jeg har hatt plass til to store hunder og en liten hund i tillegg til all bagasjen. 

Når jeg tenker meg om har jeg stort sett reist aleine så da har jeg jo stablet ting i passasjersetet og på gulvet foran. Det kan jeg jo ikke nå, så jeg mister jo en del plass bare der. Jeg satser på at hu som skal sitte på ikke har med så alt for mye bagasje. Da har vi et lite problem. Kremt. 

Det gjenstår fremdeles en del som må pakkes, men det får faktisk vente til i morgen. Jeg orker ikke å styre på mer i dag. Ryggen er ikke helt god så jeg må rett og slett bare slappe litt av føre jeg skal legge meg. Jeg skal på jobb i morgen, så jeg reiser lenge før solen står opp på torsdag. 

 

Er du god på å planlegge til litt lengre turer?

 

______________________________________________________________________

#hverdag #pakke #tur #gol #hundeutstilling #hund #irskulvehund #stress #planlegging

______________________________________________________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 24.

 

En liten oppdatering over uken som gikk. 

 

Mandag: I dag har jeg trent, helt av meg selv, nesten. Må si jeg blir litt imponert over alt jeg orker. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Tirsdag: Og mens jeg følt meg så flink som hadde trent helt av meg selv i går, blei jeg litt svett av at jeg fikk beskjed av fysioterapeuten i dag at jeg måtte trene enda mer! 


Trykk på bildet for å lese mer om behandlingen i dag. 

 

Onsdag: Hipp Hurra for Iimo (ja, hu heter iimo) som har bursdag i dag! 


Trykk på bildet for å lese mer om bursdagstrollet. 

 

Torsdag: Du veit du har hatt en bra treningsøkt når du trur du skulle stryke med underveis. Shit altså, det var tungt i dag!


Trykk på bildet for å lese mer om treningen. 

 

Fredag: Kunst på sitt beste! I dag har jeg kjøpt de flotteste bildene ever! 


Trykk på bildet for å se nærmere på disse to kunststykkene! 

Ellers fikk jeg bursdagspenger fra ei tidligere kollega og i dag fant jeg endelig noe jeg kunne kjøpe meg for noe av pengene. Det var hyggelig. 


Trykk på bildet for å se tingene jeg kjøpte. 

 

Lørdag: Jeg har funnet noen smoothier jeg liker kjempegodt, så da tok jeg like gjerne å delte oppskriften med dere. Har blitt spurt om å gjøre det, så da måtte jeg bare få rumpen i gir da. 


Trykk på bildet for å komme til oppskriftene. 

Ellers har vi vært en tur i skogen i dag. Jeg glemte så klart minnebrikke til kameraet! Da blei det liksom bare en tur. Men jeg måtte ta bilde med mobilen at jeg faktisk hadde badet! Ellers er det ingen som hadde trudd på meg.


Trykk på bildet for komme til innlegget. 

 

Søndag: I dag planlegger jeg en tur langs stranden. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Og som jeg planla, slik blei det. En tur langs stranden med kameraet, uten hund! Litt rart, men likevel veldig deilig.


Trykk på bildet for å se resten av bildene fra strandturen uten hund. 

 

Det var min uke. En grei uke i grunn. Ikke så alt for mye som skjer, men mer enn nok til at jeg ikke trenger at det skjer så mye mer. Har nok som skjer denne uken, for å si det sånn.

 

Hvordan har din siste uke vært? 

 

___________

#oppdatering

___________

FOTO- STRANDENS VOKTER!

 

Samspillet i naturen kan være ganske så fantastisk. 

 

I dag tok jeg meg en tur på stranden helt aleine. Jeg endte opp med å parkere enda litt lenger unna enn først planlagt, men det gjorde ingenting for min del. Jeg trengte å bevege meg i dag, så nesten en ekstra kilometer hadde ikke så mye å si for min del. Det er deilig å bare kunne gå for å gå.

Hundene var hjemme, så da kunne jeg bare festet blikket på absolutt hva jeg ville. Når hundene er med må jeg alltid ha kontroll på omgivelsene rundt, være seg det er andre dyr, mennesker eller ting de kan skade seg på. En fototur med og uten hund er to vidt forskjellige fototurer.

Jeg liker begge deler, men jeg syns helt klart det er veldig deilig å bare ta en tur helt på egenhånd uten å måtte tenke på noen verdens ting annet enn å feste blikket på alt som virker spennende. Stranden kan ha mye å by på, både av dyreliv og ting som er skylt i land. Dyreliv er fint.


1. Litt rosa på veien.


2. Rosa er litt romantisk.


3. Søteste humlen!


4. Gult er kult.


5. En liten blå.


6. Man kan finne mye rart krimskrams på langs vannkanten.


7. Morsomt utseende på denne planten.


8. Snegler.


9. Litt tørt og litt vått.


10. Noen ganger må man ofre seg for motivene.
 

Samspillet i naturen kan være ganske så fantastisk. En kråke satt i et tre og varslet mens jeg gikk nedover stranden og knipset bilder. Jeg kom litt nære en liten fugl som også begynte å varsle litt. Det satt også en and av noe slag og vasket seg ute på steinene i vannet. Et flott dyreliv.

Før jeg viste ordet av det var kråken i luften rett over meg og var ikke særlig glad for å se meg. Han sirkulerte over meg og stupte i mot meg for å gi klar beskjed om at jeg måtte holde meg unna. Mulig fuglen hadde egg, eller baibiser et sted. Kråken var uten tvil strandens vokter i dag.


11. En liten fugl som ikke syns det var greit at jeg skulle gå forbi.


12. Andre brydde seg ikke om meg i det hele tatt.


13. Kråken varslet nesten konstant!


14. Den sirkulerte over meg hele tiden mens jeg var i nærheten og stupte mot meg for å gi klar beskjed om at jeg skulle gå videre.


15. Bryr seg fortsatt ikke om meg.


16. Jeg fant en liten sommerfugl, men den hadde ikke tid til å bli tatt bilder av.


17. Den landet såvidt føre den fløy av sted igjen.


18. Strå med pynt.


19. De er jo ganske så fine der de henger rundt.


20. Som et smykke.
 

Jeg fikk noe å le av mens jeg gikk på stranden. En liten familie som skulle padle rundt langs stranden. Faren var en morsom mann. Jeg kunne ikke annet enn å le sammen med de når jeg passerte de. Jeg prøvde å ta et snikbilde av han, men han overlistet meg, dessverre. Men gøy var han.

Jeg fortsatte bare turen videre bort mot slutten av stranden. Der møtte jeg to rare fugler som absolutt ikke satte pris på at jeg kom. Jeg kaller de bare hylere, for de hyler noe veldig. Før jeg visste ordet av det var kråken igjen på plass over hodet mitt og ville ha meg vekk. Jeg elsker kråker.


21. Jeg fikk så vidt et glimt av mannen på brett ute i vannet.


22. Så jeg satt klar til å knipse han på vei inn igjen, men han valgte å følge strømmen og kom inn bak meg i stedet. Kleint.


23. Masse snegler gir masse liv. Selv om de ser nok så døde ut.


24. Denne lille hyler satte ikke pris på at jeg gikk forbi.


25. Og brått kommer kråken stupende i mot meg. Litt av en vokter altså!


26. Han slipper meg ikke ut av syne!


27. Brått var mammaen på plass og hylte også.


28. Og kråken er fortsatt rett over meg og gir klar beskjed om at jeg må gå.


29. Den var jaggu ikke lett å få øye på, denne lille kamuflasjebaibisen, men her er altså grunnen til at foreldrene hylte på hjelp i fra kråken.


30. Jeg tok en omvei på vei hjem igjen for å ikke plage de mer enn nødvendig. Kråken fulgte nøye med!
 

Det var et fantastisk samspill mellom alle fuglene i dag. Måten de varsler hverandre på, og måten kråken liksom voktet hele greiene med å skulle jage meg vekk. Man kan ikke annet enn å bli fascinert. Jeg prøvde å respektere de med å komme meg unna så fort som mulig.

Men, bilder måtte jeg jo ta. Jeg holdt meg ganske så greit på avstand, så bildene blei jo ikke helt imponerende, men gøy å ha likevel. Dyreliv er jo så fantastisk. Det var nesten litt rart å ikke ha med mine egen dyr, men hadde de vært med hadde jeg gått glipp av alt dette. 

Det er svært sjeldent jeg er på fototur aleine, så jeg koste meg maks med veldig god samvittighet. I følge appen min var den strekken av stranden jeg gikk på 1.6 km. Alt i alt gikk jeg 3.5 km og brukte rett i underkant av 2 timer. Det var to avslappende timer for min del. Mye vind på slutten bare.

 

Hvem vokter dyrelivet der du bor?

 

_________________________________________________

#foto #tur #strand #dyreliv #kråke #vokter #samspill #natur

_________________________________________________

FOTO- LANGS STRANDEN, KANSKJE.

 

Om man kanskje finner noen langs stranden. 

 

I dag blir det nok tur aleine på meg, helt uten hunder! Badeturen jeg hadde i skogen i går tok litt på kroppen kjenner jeg. Jeg har låst hele høyresiden av ryggen, igjen, fra skulderen og helt ned i hoften. Jeg må nok ut å bevege meg for å få løsnet det før jeg tar en liten treningsøkt seinere i dag.

Hundene skal få bli hjemme, ellers beveger jeg meg ikke helt fritt, og det trur jeg at jeg trenger i dag. Uansett er de helt utslitt etter i går de også, så de kan heller få en rusletur til kvelden igjen. Jeg tenker det blir en tur på stranden i Spangereid i dag. Jeg må hente en pakke på posten uansett.


Fra stranden på Reme.
 

Sist vi prøvde å gå tur langs stranden der var det folk absolutt overalt. Da blei litt av gleden borte, så da dro vi heller hjem. I dag som jeg skal gå aleine har det ingenting å si om det er folk der, eller ikke. Jeg trenger ikke å følge med på noen verdens ting når jeg ikke har dyrene med.

Da kan jeg bare gå helt i min egen verden, med kameraet rundt halsen og lete etter spennende motiver. Så, jeg trur det blir en tur langs stranden i dag. Det er sol, men litt vind, så vi får se hvordan det blir med bilder. Uansett skal det bli deilig å bevege litt på seg uten å måtte tenke på annet. 

 

Har du noen planer for dagen?

 

_____________________________

#foto #stranden #bilde #tur #aleine

_____________________________

HVERDAG- BARE EN TUR.

 

Noen ganger blir jeg matt på meg selv. 

 

I dag tok jeg en tur i skogen med hundene for å bade. Jeg pakket med meg kamera og det som var. Målet var å lære Petter å svømme. Jeg hadde med ande ord badetøy på meg. Skal jeg få han til å svømme, må jeg bade selv. Jeg var ikke så alt for begeistret, men.

Når jeg går ut av bilen, med kameraet på skulderen gikk det opp for meg at minebrikken mestsannsynlig sto hjemme i pc’en enda. Jessda! Det var bare til å hive i fra seg kameraet i bilen. Det blei derfor bare en tur. Null kamera liksom, da er hele turen rar og kjedelig på sitt vis. 

Å springe rundt i skogen med mobilen for å ta bilder blir i alle fall ikke det samme. Jeg tok et par bilder, men ikke mer enn at jeg bare skulle “skryte” av at jeg hadde badet. Og badet gjorde jeg, uten hunder. Og jeg badet i grunn litt lenge også, mest fordi jeg var lei kleggen på land!


En smule sjokket over å ha badet! 
 

Det var ikke akkurat veldig varmt i vannet, men det var ikke slik at jeg døde heller. Det var helt geit å være ute i vannet når jeg først hadde kommet meg ut i det. Petter var ikke like enig. Ikke fordi det var kaldt, men fordi det var dypt. Jeg fikk ikke lært han å svømme i dag heller. 

Der vi hadde planer om å bade gikk det ikke an å bade fordi jeg sank så sinnsykt i gjørmen. Jeg veit ikke hvor dypt man sank, men når kneet mitt forsvant måtte jeg bare kave meg på land. Jeg hadde ikke akkurat lyst til å drukne i gjørme heller. Litt ekkelt når man ikke veit hvor langt man synker. 

Petter syns ikke det var så greit å bare gå rett ut på dypet og det er jo forståelig. Jeg prøvde å lokke han ut i, men han stoppet bare på kanten. Neste gang drar vi et sted det faktisk går an å bade uten å synke, slik at jeg kan få han til å svømme skikkelig. Det er jo så god trening.


Smoothie må man ha. I ny flakse og greier.
 

Vi var vel i skogen en times tid føre vi dro hjem igjen. Siden jeg heiv i fra meg kameraet i bilen pga manglende minnebrikke hadde jeg heller ikke tørt undertøy å ta på. Typisk meg liksom. Jeg hadde ikke akkurat den mest spennende buksen å gå truseløs i heller, for å si det sånn.

Når vi først kom hjem så det ut som at jeg hadde tisset noe sinnsykt i buksen. Naboene så litt rart på meg, men det går greit. De er tyskere, tyskere er smarte, så de skjønte nok bedre enn at jeg hadde gjort i buksen. Jeg hoppet rett i dusjen og det var litt bedre temperatur. 

Etter det har vi ligget rett ut alle sammen, bortsett fra at jeg har snakket i telefonen en stund. Resten av kvelden er forbehold slappings, mildt sagt. Jeg skulle egentlig ha gjort så mye i dag, men har ikke gjort noen ting av det, som vanlig. Stress i morgen, med andre ord.

 

Har du badet i det siste?

 

______________________________________________

#hverdag #tur #skogen #bade #kaldtvann #hund #typisk

______________________________________________