FOTO- STRANDENS VOKTER!

 

Samspillet i naturen kan være ganske så fantastisk. 

 

I dag tok jeg meg en tur på stranden helt aleine. Jeg endte opp med å parkere enda litt lenger unna enn først planlagt, men det gjorde ingenting for min del. Jeg trengte å bevege meg i dag, så nesten en ekstra kilometer hadde ikke så mye å si for min del. Det er deilig å bare kunne gå for å gå.

Hundene var hjemme, så da kunne jeg bare festet blikket på absolutt hva jeg ville. Når hundene er med må jeg alltid ha kontroll på omgivelsene rundt, være seg det er andre dyr, mennesker eller ting de kan skade seg på. En fototur med og uten hund er to vidt forskjellige fototurer.

Jeg liker begge deler, men jeg syns helt klart det er veldig deilig å bare ta en tur helt på egenhånd uten å måtte tenke på noen verdens ting annet enn å feste blikket på alt som virker spennende. Stranden kan ha mye å by på, både av dyreliv og ting som er skylt i land. Dyreliv er fint.


1. Litt rosa på veien.


2. Rosa er litt romantisk.


3. Søteste humlen!


4. Gult er kult.


5. En liten blå.


6. Man kan finne mye rart krimskrams på langs vannkanten.


7. Morsomt utseende på denne planten.


8. Snegler.


9. Litt tørt og litt vått.


10. Noen ganger må man ofre seg for motivene.
 

Samspillet i naturen kan være ganske så fantastisk. En kråke satt i et tre og varslet mens jeg gikk nedover stranden og knipset bilder. Jeg kom litt nære en liten fugl som også begynte å varsle litt. Det satt også en and av noe slag og vasket seg ute på steinene i vannet. Et flott dyreliv.

Før jeg viste ordet av det var kråken i luften rett over meg og var ikke særlig glad for å se meg. Han sirkulerte over meg og stupte i mot meg for å gi klar beskjed om at jeg måtte holde meg unna. Mulig fuglen hadde egg, eller baibiser et sted. Kråken var uten tvil strandens vokter i dag.


11. En liten fugl som ikke syns det var greit at jeg skulle gå forbi.


12. Andre brydde seg ikke om meg i det hele tatt.


13. Kråken varslet nesten konstant!


14. Den sirkulerte over meg hele tiden mens jeg var i nærheten og stupte mot meg for å gi klar beskjed om at jeg skulle gå videre.


15. Bryr seg fortsatt ikke om meg.


16. Jeg fant en liten sommerfugl, men den hadde ikke tid til å bli tatt bilder av.


17. Den landet såvidt føre den fløy av sted igjen.


18. Strå med pynt.


19. De er jo ganske så fine der de henger rundt.


20. Som et smykke.
 

Jeg fikk noe å le av mens jeg gikk på stranden. En liten familie som skulle padle rundt langs stranden. Faren var en morsom mann. Jeg kunne ikke annet enn å le sammen med de når jeg passerte de. Jeg prøvde å ta et snikbilde av han, men han overlistet meg, dessverre. Men gøy var han.

Jeg fortsatte bare turen videre bort mot slutten av stranden. Der møtte jeg to rare fugler som absolutt ikke satte pris på at jeg kom. Jeg kaller de bare hylere, for de hyler noe veldig. Før jeg visste ordet av det var kråken igjen på plass over hodet mitt og ville ha meg vekk. Jeg elsker kråker.


21. Jeg fikk så vidt et glimt av mannen på brett ute i vannet.


22. Så jeg satt klar til å knipse han på vei inn igjen, men han valgte å følge strømmen og kom inn bak meg i stedet. Kleint.


23. Masse snegler gir masse liv. Selv om de ser nok så døde ut.


24. Denne lille hyler satte ikke pris på at jeg gikk forbi.


25. Og brått kommer kråken stupende i mot meg. Litt av en vokter altså!


26. Han slipper meg ikke ut av syne!


27. Brått var mammaen på plass og hylte også.


28. Og kråken er fortsatt rett over meg og gir klar beskjed om at jeg må gå.


29. Den var jaggu ikke lett å få øye på, denne lille kamuflasjebaibisen, men her er altså grunnen til at foreldrene hylte på hjelp i fra kråken.


30. Jeg tok en omvei på vei hjem igjen for å ikke plage de mer enn nødvendig. Kråken fulgte nøye med!
 

Det var et fantastisk samspill mellom alle fuglene i dag. Måten de varsler hverandre på, og måten kråken liksom voktet hele greiene med å skulle jage meg vekk. Man kan ikke annet enn å bli fascinert. Jeg prøvde å respektere de med å komme meg unna så fort som mulig.

Men, bilder måtte jeg jo ta. Jeg holdt meg ganske så greit på avstand, så bildene blei jo ikke helt imponerende, men gøy å ha likevel. Dyreliv er jo så fantastisk. Det var nesten litt rart å ikke ha med mine egen dyr, men hadde de vært med hadde jeg gått glipp av alt dette. 

Det er svært sjeldent jeg er på fototur aleine, så jeg koste meg maks med veldig god samvittighet. I følge appen min var den strekken av stranden jeg gikk på 1.6 km. Alt i alt gikk jeg 3.5 km og brukte rett i underkant av 2 timer. Det var to avslappende timer for min del. Mye vind på slutten bare.

 

Hvem vokter dyrelivet der du bor?

 

_________________________________________________

#foto #tur #strand #dyreliv #kråke #vokter #samspill #natur

_________________________________________________

33 kommentarer

Siste innlegg