KRONISK SYK- DEN STORE BAKEDAGEN.

 

Dette går helt klart under kategorien “Elin gjør ting hu ikke kan”. 

 

Jeg var hjemme passe tidlig fra jobb og bestemte meg brått for å mekke opp noen proteinrundstykker jeg kan putte i fryseren. Den 28 dagers dietten er over, men resten av livet står for tur. Hele poenget er en livsstilsendring og med det følger kostholdet. Jeg har bestemt meg for å ta kostholdet litt mer seriøst. 

Jeg fikk bakt en ladning med disse proteinrundstykkene som nå ligger i fryseren. Jeg har smakt på et par av de til kveldsmat, og jeg må si de er veldig gode! Jeg lagde noen tidligere i uken, men fikk ikke smakt på de før onsdag, når dietten var ferdig. Jeg spiste en til frokost med smør og banan. Herlighet så godt!


De ser jo nesten litt fine ut også, for å være meg som har lagd de.


Proteinrundstykker med havregryn og cottage cheese. Kjempegode! 

Etter 28 dager på diett med egg, og yoghurt med frø til frokost hver eneste dag, så smaker vel i grunn alt helt fantastisk. Jeg hadde gledet meg så lenge til å kunne spise frukt, og banan var det jeg hadde mest lyst på. Det er også kjempegodt på skive, så det var nok den beste frokosten jeg noen gang har spist!

Etter at jeg hadde laget en ladning med proteinrundstykker fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle lage et proteinbrød også. Jeg har aldri i hele mitt 23 år for niende året på rad lange liv baket brød. I dag har jeg bakt brød og det er til og med spiselig. Jeg måtte smake på det før jeg puttet det i fryseren også. 


Det ser jo til og med ut som et brød!


Kunne med fordel stekt i 5-10 minutter til, men dette var ikke verst altså! 

Nå er i alle fall fryseren fylt med en passe stor ladning rundstykker og et brød. Jeg har egentlig bakt en ladning til med en litt annen type rundstykke, men den failet seriøst helt. Den blei jo aldri ferdig og plutselig glemte jeg at de sto i ovnen og da var de brått stekt alt for lenge. Oops. Ja ja, sånn kan det gå. 

Jeg har som mål å bake mest mulig brødmat selv fremover. Vi får vel se hvor kort tid det tar før jeg mister alt som heter lyst på det å bake, men. Enn så lenge er det faktisk litt gøy, ser man bort i fra at kjøkkenvekten min er helt klikk i vinkel. Jeg hater oppskrifter som er oppgitt i vekt og ikke liter. Talentløs. 

 

Baker du mye brødmat selv? 

 

__________________________________________________________________________

#kronisksyk #kosthold #livsstil #fibromyalgi #brød #rundstykker #proteinrundstykker #protein

__________________________________________________________________________

HVERDAG- JEG HOLDT PÅ Å DØ AV SKREKK!

 

Jeg kunne ønske jeg var fri for fobier! 

 

I dag tidlig holdt jeg seriøst på å dø. Det skulle komme en elektriker hit mellom kl. 07 og 09 for å montere en ny smart strømmåler av noe slag. Jeg følger virkelig ikke med i utviklingen, men jeg har fått med meg at det er siste dag i dag jeg noen gang ever trenger å lese av strømmen. Jeg husker det sjeldent. 

Siden sikringsskapet henger inne på rommet der Petter spiser og sover når jeg ikke er hjemme tenkte jeg at jeg bare skulle vaske veggene i full fart, og støvsuge litt vel mye støv i taket, før han kom. Petter både spiser og sover opp etter veggene så det må vasket litt innimellom, eller veldig ofte, faktisk. Vel vel.

Mens jeg sitter på huk og skrubber veggen reagerer jeg på noe i sidesynet bak døren. Døren går innover i rommet. Jeg er så dum at jeg flytter på døren for å se. Reaksjonen får meg til å gi meg tidenes strekk i nakken! Det gjør vondt ved hver minste bevegelse! Bak døren satt den gedigeneste edderkoppen ever!


Petter er bare glad i dag. Stroppen rundt kroppen er en refleks, for de som måtte lure. 

Om jeg sier at den var større enn meg, mellom øya, så overdriver jeg nesten ikke i det hele tatt! Jeg fikk helt noia. Jeg var kjapp i tankegangen, og tenkte at jeg kunne låse den inne på rommet til elektrikeren kom, slik at han kunne angripe den for meg. I det jeg tenkte tanken begynte den å bevege på seg!

Jeg blei helt hysterisk på nytt og løper inn på boden for å hente støvsugeren. Jeg har på en måte lært det at man kan ta de i støvsugeren og så støvsuge et tonn med andre ting, bare for å være sikker på at den dør! Monsteret var så stor at den såvidt hadde plass i røret. Jeg kastet nesten hele støvsugeren på den.

Jeg fikk i alle fall drept den jævelen tilslutt. Nakken er fremdeles vond, men jeg lever heldigvis, selv om jeg helt seriøst hadde en nær døden opplevelse til tusen! Jeg kunne ønske jeg var fri for fobier. Jeg bare hater å være så redd at jeg nesten dør. Det er vondt og det sitter i så sykt lenge etterpå. Bahh.

 

Har du fobi av noe slag? 

 

________________________________

#hverdag #fobi #redd #skrekk #hysterisk

________________________________

HUND & KATT- HVIL I FRED, RARESTE LEON.

 

Verdens rareste, søteste, mest plagsomme og kule katt sover nå godt. 

 

Jeg har virkelig ikke villet skrive om dette. Det sitter så dypt i meg at jeg har tapt enda en kamp. Det er fortvilende å kjempe så mye man bare kan, for så å måtte innse at man tapte kampen. Etter 5.5 år med plager har nå Leon fått slippe. Han fikk sovne inn hos veterinæren på mandag. Fineste raringen min.

Leon og jeg hadde et elsk-hat forhold til hverandre. Jeg er fremdeles overbevist om at han innerst inne ville drepe meg. Jeg har aldri hatet Leon, den kule katten som han var, men jeg har hatet alt det styret magen hans har forårsaket. Det har vært så utrolig mye jobb at det ofte har ødelagt gleden ved å ha katt. 

Jeg har skrevet en del om mageproblemene hans tidligere, om veterinærbesøk for å prøve å finne ut hva som er galt og alle de uendelige tingene vi har prøvd, som ikke har hjulpet. I desperate forsøk prøver man alt. Jeg har prøvd absolutt alt. Jeg har vært så desperat i flere år, uten å greie å fikse problemet. 

Jeg har grått av å ha kommet hjem fra jobb, fra butikken eller bare en tur med hundene for å oppdage at Leon har spydd, helst i sofaen, igjen. Jeg har grått over at jeg igjen har måtte skrubbe sofaen for avføring, fordi han er så dårlig i magen at det bare renner ut av han, uten at han kan noe for det, stakkars.

Jeg har vært lei meg på han sine vegne for at jeg har måtte “tvangsbade” han, fordi han igjen har griset seg ned med avføring fordi kattedoen plutselig blir for liten til å være så dårlig i magen at det spruter alle veier. Det er ikke sjeldent dette har skjedd. Vi likte sommeren best, da var det varmt nok til å gå ut på do.

Det som har gjort det mest vanskelig å innse at kampen var tapt var det at han ellers er en frisk og sunn katt. Når man ser på han, er han som en hvilken som helst annen katt. Han har alltid hatt klare og fine øyne, huden var feilfri og han var aktiv og leken, alltid. Magen og tennene var det som var problemet. 

Folk har ofte trudd at jeg har overdrevet når jeg har fortalt om mageproblemet hans. De samme folkene har nærmest rømt landet hvis de har vært i samme hus som han når han har vært på do. Det er ekstra tungt å ta et så allerede vanskelig valg, når katten ellers er så frisk og rask som han var. Rareste Leon.

Jeg har gjort alt jeg kan for Leon. Etter mange samtaler med flere veterinærer, katteeiere og generelt folk som ånder og lever for dyrene sine, var tiden inne for å la han slippe. Det fantes ikke mer å prøve og ingenting av det som har vært prøvd har gitt noen fremgang. Leon fortjente å slippe å ha det vondt mer.

 

Hvil i fred, rareste Leon ♥

 

___________________________

#hundogkatt #katt #leon #hvilifred

___________________________

HVERDAG- HØSTLIG MORGEN.

 

Jeg elsker en god start på dagen. 

 

I dag var det grått og litt regn når vi gikk morgenturen, men det gjorde ingenting. Det var bare litt duskregn og det er bare deilig. Man blir ikke direkte våt av det regnet. Temperaturen var veldig grei og vi hadde generelt en veldig fin tur. Jeg fant Mini liggende på en stein oppe i bakken, så han blei med på turen.


Lys og refleks må frem nå. Litt lys fra lyktestolpen ved siden av hjalp. 

Det var en skikkelig høstlig morgen, og jeg bare kan ikke annet enn å nyte det! I dag var det faktisk såpass mørkt at vi egentlig burde ha funnet frem lys og refleks. Jeg hadde ikke på linsene når jeg gikk tur, så det tok litt tid før jeg oppdaget hvor mørkt det faktisk var. Vi møtte uansett ingen biler i dag. 

 

Liker du høstlige morgener? 

 

________________________

#hverdag #høst #morgen #tur

________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 34.

 

En liten oppdatering over uken som gikk.

 

Mandag: I dag blei det med den oppdateringen for den forrige uken, men hvis du kanskje har gått glipp av noe fra da kan du trykke her for å komme til innlegget. 

 

Tirsdag: Litt typisk Elin. Tamagotchi for the winn! 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Naturen er så vakker. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Torsdag: Teite linser. Må nok begynne å bruke briller litt oftere.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Fredag: Petter og jeg har gått tur hver morgen før jobb denne uken. Det føles veldig godt å være litt i live på morgenkvisten, om ikke noe annet.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Lørdag: Er ikke i live. I alle fall ikke nok til å blogge. 

 

Søndag: Formen er ikke helt god enda, men jeg er i alle fall litt mer i live. Trykk her for å lese om det. 

Ellers fikk vi kavet oss en tur i skogen i dag. Petter syns det var helt fantastisk, mens jeg var mest glad for å kunne ta bilder av sopp. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Faktisk har jeg rukket å planlegge litt fremtidig kosthold også, nå når dietten min nærmer seg slutten. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. (Bildet er lånt i fra smilforhelse.no sin side). 

 

Det var min uke. Det har bitt for mye jobbing denne uken, noe jeg merket godt på formen i helgen. Men jeg har jo vært ganske så aktiv likevel, må jeg si. I dag har jeg kun jobbet frem til lunsj, siden formen ikke er helt god i dag heller, men jeg er i alle fall ikke helt slakt. Jeg skal kun jobbe 60 % de neste 6 ukene. 

 

Hvordan har din siste uke vært? 

 

___________

#oppdatering

___________

FOTO- LITT SOPP OG SÅNN I SKOGEN.

 

Det er så fint i skogen nå.

 

Det var ikke den beste fotodagen for min del, men jeg fikk i alle fall knipset noen bilder. Jeg er så sliten for tiden og det merktes godt når man prøvde å ta bilder. Hendene skalv og skavl. Kameraet veier ikke akkurat ingenting. Det var derfor ganske utfordrende å få klare bilder, spesielt i det lysforholdet vi hadde.

Litt sol, mest skygge. Det blir ganske mørk dypt inne i skogen ned i ei myr. Lysforholdene blir ganske så utfordrende da. Men, jeg fikk knipset frem noen bilder og med litt redigering blei de ikke totalt ubrukelige. Vi gikk ikke så langt i dag, men Petter var helt i hundre over å være på tur. Ikke minst å få løpe fritt.


1. Minisopp.


2. Et blad har tatt tidlig høstferie. 


3. Noen sopp bor i fjellveggen, sammen med mose.


4. En litt rar sopp, syns jeg.


5. Soppen er ikke alltid like lett å få øye på.


6. Kløver av noe slag. 


7. Har gjort seg klar for høsten. 


8. Enda flere som har tatt høstferie.


9. En rett opp og ned sopp.


10. Jeg syns disse er så fine. 


11. Noen sopp lever sammen.


12. En gul sopp. Jeg syns disse er fine.


13. Masse grønt.


14. En skeiv sopp.


15. Denne gikk i ett med naturen. En stilig liten sak.

Petter fikk i grunn gjøre som han ville i dag, og det var bare å løpe rundt og snuse på absolutt alt. Det er en evighet siden vi var i skogen, og sist vi var der var det båndtvang, så da fikk han ikke løpe fritt da heller. Han syns det var helt på sin plass å få løpe litt i dag. Det eneste er at vi savner noen å løpe med. 

Vi trasket bare rundt en times tid i dag, med en liten pause på det faste stedet vårt, hvor vi har utsikt ut over havet. Vi trengte en pause begge to. Petter hadde vært i konstant bevegelse, så en liten pust i bakken var ikke feil. Nå ligger vi rett ut begge to og det trur jeg vi gjør resten av kvelden og enda litt lenger.

 

Har du vært på tur i skogen i dag?

 

___________________

#foto #sopp #tur #skog

___________________

HVERDAG- NULL KOMMA NIKS.

 

Slappere enn slappest. 

 

I går var jeg helt utslitt hele dagen. Jeg orket ingenting. Først ut over kvelde fikk jeg tatt meg litt sammen til å sette på en klesvask. Den klesvasken ligger fremdeles i vaskemaskinen. Skal fikse den snart, håper jeg. Jeg var så sliten i går. Jeg har lagt meg før kl. 21 hver kveld hele uken og helgen var inget unntak.

I går hadde jeg en slik dag der jeg blei svimmel og uvel så fort jeg reiste meg. Øresusen har vært litt til bry, så det er nok derfor. Petter er heldigvis fornøyd med livet, så han overlevde å ikke få en skikkelig tur i går. Jeg trur vi tar en tur i skogen i dag. Jeg trur ikke jeg er like død i dag som resten av uken. 


Håper jeg finner sopp i skogen i dag. Håper også jeg rekker å ta bilde av de før Petter tråkker de i stykker.

Jeg venter i grunn bare på at frokosten skal bli kald så jeg kan spise den. Jeg har hvit dag i dag, så det står egg på menyen. Jeg skulle egentlig ha eggerøre, men glemte meg i det jeg sto over stekepannen, så det blei vanlig stekt egg. Ja ja, egg er egg, si. Jeg veit om noen som ikke er enig i det. Inkl. meg. 

Nei, jeg får vel fikse den klesvasken vel, og få den hengt opp etter hvert. Jeg har nemlig flere klær jeg må vaske i dag. Og så må jeg hive i meg frokost. Petter vil vel ha frokost snart han også. Kattene er så glupske at de allerede har spist frokost, to ganger! Rester fra kveldsmaten i går og frokost i dag. Jessda. 

 

Har du hatt en fin helg så langt? 

 

___________________________

#hverdag #ingenting #slapp #helg

___________________________

HUND & KATT- MORGENTURER MED PETTER.

 

Denne uken har vi kavet oss ut av sengen hver morgen kl. 05.50. 

 

Morgenturen er i grunn den viktigste turen vi tar, siden Petter er hjemme aleine mens jeg er på jobb. Da er det viktig at blæren er tømt og at man er sliten og fornøyd mens man må være hjemme en arbeidsdag. Jeg skulle for første gang på evig lenge prøve å jobbe full uke. Da må man opp før solen. Deilig. 


Mandag. En deilig og frisk morgen. Så vidt jeg kan huske blei det ganske fint vær hele dagen. 


Tirsdag. Enda en flott morgen. Og denne dagen veit jeg var fin. Det var over 20 grader stort sett hele dagen.


Onsdag. Enda en fin morgen. Det var ikke så varmt resten av dagen, hvis jeg ikke husker helt feil. 


Torsdag. Regn! For et vær. Det hadde akkurat blitt opphold når jeg tok bildet, men ellers regnet det hele dagen!


Fredag. En ny flott dag. Enn så lenge er det sol ute og det håper vi varer frem til kvelden i alle fall.

Både mandag og tirsdag gikk ganske greit på jobb, men så begynte jeg å kjenne at det blei tyngre og tyngre for kroppen. Jeg har sovnet før halv ni hver kveld siden tirsdag, og vært nok så død før det. I dag måtte jeg rett og slett hive inn håndkleet og dra hjem før lunsj. Satser på en litt roligere uke neste uke. 

 

Går du tur før jobb om morgenen?

 

_____________________________________

#hundogkatt #hund #irskulvehund #morgentur

_____________________________________

HVERDAG- TEITE LINSER.

 

Briller og linser til besvær!

 

Jeg har hatt briller i mange år, men det var først for 4 år siden at jeg begynte å bruke briller fast. Det tok ikke lange stunden føre de var mer til bry enn nytte. Brillene var i veien hele tiden. Spesielt på tur med hundene. Ikke ser man noe i kameraet og de flyr jo alle veier hvis man herjer litt med hundene. 

I tillegg så jeg sjeldent noe fordi de alltid var skitne. Enten av fingeravtrykk, av en eller annen merkelig grunn, eller også snuteavtrykk fra hundene. Jeg bestemte meg etter hvert for at jeg bare måtte få meg linser, om jeg så skulle bruke en måned på å greie å pirke meg selv i øynene. Jeg er litt følsom i øyene. 

Det viste seg at jeg ikke så dårligere kun pga fingeravtrykk og hundesnuter, synet hadde rett og slett blitt dårligere. Så linser blei det i alle fall og det gikk overraskende bra. Etter en liten uke hadde jeg null problemer med å få de på. Og det beste av alt var at jeg hadde haukesyn hele tiden. Deilig! 

Siden jul har jeg hatt en del problemer med øynene. Jeg trudde først at jeg hadde fått noe på øyet etter at ei hissigpropp kastet et glass i bordet rett ved der jeg satt slik at jeg satt med glasskår over hele meg. Det gikk over et noen få dager, så jeg lot det bare være. Jeg drar ikke til legen med mindre jeg er død.


Nye briller på plass for 4 år siden. 

Men dette problemet har kommet tilbake med jevne mellomrom. På begge øynene. Kun én gang samtidig, heldigvis. Jeg ser ingenting da. Øynene hovner opp og de renner og renner. På tirsdag måtte jeg rett og slett ta meg en tur til optikeren for å få sjekket det. Det føles ut som at det er noe som river på øyet. 

Det viser seg at linsene jeg har er litt til bry. De irriterer øynene og innsiden av øyevippene, så det er rett og slett noen kjertler som blir såpass irriterte at de hovner opp og dermed river i øynene når jeg blunker. Det er ikke særlig behagelig. Faktisk er det dritvondt! Jeg må i alle fall bytte linser til noen tynnere. 

Jeg bør aller helst bruke briller mye oftere slik at øynene får hvile fra linsene. Det er kjipt siden jeg må bytte glass i brillene og det koster nesten like mye som å kjøpe helt nye! Jeg har liksom bedre ting å svi av mange tusenlapper på enn å måtte investere i briller igjen. Ja ja, vi får vel gjøre som vi får beskjed om. 

Jeg orker ikke å ha disse øyeproblemene hele tiden, så jeg får bare fikse meg dagslinser og enten bytte glass på brillene jeg har, eller bare kjøpe nye. Jeg er ikke helt fornøyd med de jeg har da jeg ikke syns de sitter noe godt på. Når det likevel nesten koster det samme kan jeg i alle fall bli fornøyd med de da. 

 

Bruker du linser og/eller briller? 

 

_____________________________

#hverdag #linser #briller #syn #øyne

_____________________________

FOTO- NATUR #12

 

Natur.

Det går mot høst og det gleder en liten Elevele noe veldig. Jeg elsker høsten. Deilig frisk luft, flotte farger og masse spennende sopp. Det har allerede kommet en del sopp, men jeg har ikke fått vært på tur enda til å kunne ta bilder. Håper de lever frem til helgen slik at jeg kanskje rekker det da. 

Noen sopp dør jo nesten før de har kommet opp fra bakken. Men satser på det er en god del sopp utover høsten også. Jeg prøver å jobbe fullt denne uken, så jeg orker dessverre ikke å løpe i skogen etter endt arbeidsdag. Det blir med den vanlige runden med Petter frem til helgen. Satser på mer energi da.

 

Liker du høsten? 

 

_______________

#foto #natur #høst

_______________