HVERDAG- TIDENES SVENSKEHANDEL.

 

Noen ganger blir selv jeg overrasket over hvor god deal man kan gjøre i Sverige.

 

En 15 kg sekk med Eukanuba, som Petter spiser, koster 819 kr. Jeg må ha to sekker i måneden. Det blir altså 1.638 kr i måneden på fór til Petter aleine. Irsk ulvehund er ikke akkurat billig i drift. Jeg har ikke vært så veldig fornøyd med Eukanuba og har lenge snakket om å prøve et nytt fór. Ting tar litt tid bare.

Det fóret jeg vil prøve er ikke alltid så lett å få tak i. Stort sett må jeg bestille det på nett. Noen ganger har de tilbud på fóret, men jeg har vel som regel betalt rundt 759 kr for 13 kg. For en tid tilbake var jeg i Sverige og fant ut at XXL på Nordby Senteret solgte det til 579 kr. Det er vesentlig billigere, kan du si.

Før jeg dro til Gol stoppet jeg derfor innom for å kjøpe med en sekk til Petter slik at jeg fikk begynt overgangen til nytt fór mens jeg enda hadde en sekk igjen av Eukanuba. Det er lurt å ta en mild overgang, ellers kan de fort bli dårlige i magen. Til min store glede hadde de ta tre og betal for to på hele butikken.


Den siste sekken med Taste of the Wild befinner seg i den svarte dunken.

Jeg tok da så klart med meg 3 sekker hundefór, selv om jeg egentlig bare skulle ha én. Før jeg fant ut at det var tre for to på hele butikken hadde jeg plukket med meg et par andre ting også, og måtte derfor på let etter en tredje ting, slik at jeg fikk utnyttet tilbudet fult ut. Man må jo gjøre det så billig man bare kan.

Jeg endte derfor opp med 3 sekker hundefór, 2 kg hundegodis, 1 stk balansebrett og 1 stk gym ball. Jeg fikk beskjed for sikkert 3 år siden at jeg måtte kjøpe meg et slikt balansebrett, så når den likevel var billig i Sverige passet jeg på. For alt dette betalte jeg, i svensk valuta, 1.316 kr! Tidenes svenskehandel!


Gym ball kr. 59 og balansebrett kr. 99.

Jeg betaler altså til vanlig 1.638 kr for mat til Petter på én måned, og nå fikk jeg alt dette for under den prisen. Det er billig altså! Det er seriøst den beste svenskehandelen jeg har gjort noen gang. Og det sier litt, med tanke på at jeg har bodd i Sverige og bodd på grensen og handlet i Sverige i alle år.

Jeg kommer nesten ikke over hvor god deal jeg gjorde den dagen. Det er jo jo helt rått! Jeg håper de har det tilbudet neste gang jeg er oppover også. Med dyre hunder i drift er det kjekt å spare hver eneste krone man kan spare. Om ikke så er uansett én sekk i Sverige nesten 200 kr billigere enn i Norge.

Så penger spart er det uansett om jeg har turen oppover og trenger hundemat. Dette fóret er også mer mettende enn Eukanuba, så selv om sekken er 2 kg mindre enn Eukanuba vil jeg likevel slippe unna med kun to sekker i måneden. Den svarte fórdunken kjøpte jeg på Felleskjøpet til 149 kr. Billig det også.

 

Er du ofte i Sverige og handler billig?

 

___________________________________________________________________________

#hverdag #svenskehandel #harrytur #billig #tatrebetalforto #hundemat #gymball #balansebrett

___________________________________________________________________________

HUND & KATT- 2 ÅR MED PETTER I HUS.

 

Tiden går fort! 

 

I dag er det hele to år siden jeg satte meg i bilen for å hente Petter. Det var hele 6 måneder før tiden, faktisk. Jeg hadde egentlig ikke tid til valp når Petter kom til verden, så jeg sa nei mer enn fem ganger når oppdretter spurte om jeg ikke ville ha han. Etter mye nei, nei og nei blei vi enige om en plan likevel.

Petter skulle bo hos oppdretter frem til han var et år, så skulle han bo hos meg etter det. Jeg hadde som sagt ikke tid til valp den gangen siden jeg var ny i jobben og jobbet mye. Oppdretter har et ganske likt hundehold som meg hva kommer til regler inne, så vi kom frem til en løsning som passet oss begge.

Men så blei en av de andre hundene til oppdretter syk og hu hadde mye å styre med. Jeg tilbød meg å passe Petter, eller en av de andre voksne hundene, et par uker så hu ikke hadde så mye å styre med. Jeg måtte overtale henne og to dager seinere blei vi enige om at jeg skulle passe Petter noen uker. 


På båten på vei hjem igjen etter å ha plukket opp Petter i Moss.

Det var jo veldig kjekt å få muligheten til å bli kjent med Petter også. I tillegg skulle jeg ha litt sommerferie i ukene som kom, så jeg hadde tid til han. Vi fikk liksom muligheten til å bli kjent og det å trene på å være litt hjemme aleine de dagene jeg var på jobb. Oppdretter hadde så klart begynt denne treningen. 

Det gikk veldig bra med en stor valp i hus. Han var jo så snill og god den lille rampen. Som med andre hunder kom han liksom aldri hjem til oppdretter igjen. Han bare blei her hos meg, selv om han egentlig bare skulle bli noen få uker og jeg skulle hente han hjem på heltid 6 måneder seinere. Sånn kan det gå.

Etter et par måneder var han faktisk på “ferie” hos oppdretter i tre uker. Da trengte jeg en pause og et par ekstra øyne grunnet litt utfordringer. Det løste seg heldigvis. Petter har garantert gitt meg minst 5 ekstra grå hårstrå på disse to årene, men han er helt fantastisk og har kommer for å bli for evig og alltid. 

 

Har din hund gitt deg grå hår?

 

________________________________________

#hundogkatt #hund #irskulvehund #valp #jubileum

________________________________________

TYPISK ELIN- ELIN I LØPET AV UKEN #4

 

Noen ganger hender det det blir litt mye syting, altså. 

 

1. 


Det er seriøst nedtur! Jeg hadde gledet meg hele dagen til å sette tennene i denne vannmelonen, som både så og luktet godt. Den smakte dritt, for å si det rett ut. Denne statusen, etter at jeg hadde sutret over et åttebeint monster som satt på veggen min, som brått var borte, gjorde dagen ganske dritt altså. 

 

2. 


Du har stor familie, eller? Ja, det har jeg. 7 søsken og 10 tantebarn. Tanter og onkler med sine barn og så videre. Jeg er helt rå på å huske bursdager! I alle fall til søsken, tantebarn og de fleste søskenbarn på ene siden av familien. De jeg ikke husker minner uansett facebook meg på, hvis jeg har de på face.

 

3.


Det har i flere år gått sport i å “spre rykter” om at jeg er gravid. Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så forbannet giret på at jeg skal være gravid. Noen er til og med så skråsikre at de ikke trur meg når jeg avkrefter det. De må jo ha vært skuffet 9 måneder seinere i 15 år nå, men optimistiske er de likevel.

Og det som fikk “ryktet” til å fly denne gangen var dette bildet jeg delte på Instagram: 


Altså, et bordkort fra en dåp jeg var i i fjor, hvorav onkelen og tanten min ikke visste navnet på følget mitt og hadde humor nok til å ikke spørre. Onkelen min ville det skulle stå “boytoy of the week”, men tanten min var litt mer tam der. Så beklager å måtte skuffe dere: jeg er IKKE gravid denne gangen heller. 

Bare til info i fremtiden: jeg verken snakker, eller skriver kryptisk, jeg sier og skriver ting rett ut som det er! Jeg er ikke gravid. Og følget mitt den gangen går under navnet Doffen, noen ganger Kristoffer, og dukker rett som det er opp både på Instagram, blogg og facebook. Så da veit dere det, folkens. Peace.

 

Er du ofte gravid uten å vite det selv? 

 

___________________________

#typiskelin #typisk #humor #rykter

___________________________

HVERDAG- FORANDRING FRYDER, ALTSÅ.

 

Når man har hatet en ting fra dag én kan det umulig bli verre. 

 

Jeg trenger vel ikke å begynne innlegget med at jeg er syk! Fasiken altså! Enn så lenge er det bare en vanlig forkjølelse med kløing i hals, nysing og uendelig mye snørr! Håper ikke det blir mer ut av det enn det, for nå er jeg lei. Jeg tåler visst ikke å bli sliten for tiden. Ekstra kjipt at jeg blir sliten for alt da.

Uansett. I går var jeg og kjøpte meg ny PC. Denne dritten jeg har hatt de siste 2-3 årene har jeg hatet siden dag én! Da kan det umulig bli verre, for å si det sånn. Absolutt alt med denne PC jeg har nå er galt, så det skal i grunn bli kjekt å starte opp en helt ny en litt seinere i dag. Det må bli bra. I alle fall bedre. 


Jeg fant den voksende inne i en hekk. Har ikke peil på hva det er.

I tillegg har jeg kjøpt meg nytt minnekort til kameraet mitt. Jeg har alltid syns at kameraet har gått litt lenge i dvale når jeg tar seriebilder, og det lærte jeg i vår at har med minnekortet å gjøre. Jaggu lærer man noe nytt hele tiden. Så da oppgraderte jeg minnekortet litt så får vi se om det hjelper. Jeg er spent!

Jeg fant ikke akkurat det minnekortet jeg ville ha, men det er i alle fall en betydelig oppgradering så jeg bør merke forskjell. Nå gjenstår det i grunn bare å kjøpe nytt objektiv også, men det får vente bittelitt til. Jeg overlever det hakket i linsen en stund til. Trur jeg. Nei, nå må det nyses. Hele tiden! Hejdå. 

 

Er du fornøyd med PC’en du bruker? 

 

_________________________________

#hverdag #nytt #pc #minnekort #kamera

_________________________________

HVERDAG- SLITNE DAGER.

 

Det er ikke måte på hvor lenge “sliten” skal henge i. 

 

Selv om jeg mer eller mindre har sovet i 2 dager og 2 netter er jeg fremdeles like sliten som når jeg parkerte etter en langhelg på Gol. Jeg er helt slakt altså. Sånn kan det gå. I går tok vi bilen bort i gaten og strakk litt på beina, Petter og jeg, mens Doffen prøvde fiskelykken. Hadde det ikke vært for all knott!


1. Fisketur. 


2. Jeg håper egentlig på at han skulle snuble underveis og få seg et lite bad. Kremt. 


3. Petter og jeg sto på den sikre delen av land. Vi var ikke klare for et bad.

Knott er noe helt forferdelige greier altså. Er jo til å dø av! Jeg har sikkert hundre myggstikk fra Gol, men knotten her vil visst gi meg tusen bitt til!. Ja ja, det var ikke så lenge vi var ute, så vi slapp vel unna med hundre nye bitt i stedet for tusen. Nå skal jeg ut å ha meg ny PC. Denne er ikke brukenes til noe!

 

Liker du å fiske?

 

____________________________

#hverdag #fiske #tur #solnedgang

____________________________

HVERDAG- LIVSTEGN.

 

Jeg er såvidt i live!

 

Alle fikk kanskje ikke med seg at jeg har vært en langhelg på Gol i forbindelse med Irsk ulvehund Spesialen. Det er derfor det ikke har vært noe livstegn tidligere. Jeg var nemlig mer død enn i live på Gol. Fryktelig sliten og mye i dårlig form. Jeg hater ting slik det er nå, at jeg må velge hva jeg orker. 

Men men, koselig har det vært like vel. Petter imponerte stort i ringen i år og det gjorde søsteren hans, Sally også! De fikk samme plassering i hver sin gruppe- gøy! Dommeren var veldig streng, noe de også skal være, men som alle absolutt ikke er, så jeg er enda mer imponert over at det gikk så bra. 


Her sitter vi, liksom. Foto: Linda Vabø.

Jeg kom tilbake til Halden i går, drittrøtt og dritsliten. Jeg har sover sånn ca. 3 timer siden torsdag til mandag, så jeg sovnet som et slakt ganske tidlig på kvelden. Våknet for å pusse tenner og litt sånn og sovnet nesten like fort igjen. Jeg har jo 4 dager med søvn jeg må ta igjen. Jeg er helt utslitt. 

Petter er veldig sliten han også. Han dro på seg skikkelig dårlig mage på Gol, så lite søvn og mat på han nesten hele helgen gjorde han så klart veldig trøtt. Han sov som en stein hele veien hjem i går og i hele natt. Vi lo å dro oss til kl. 11 i dag. Vi trengte det. Nå skal vi bare slappe av resten av dagen.

 

Hadde du en fin helg i helgen? 

 

______________________________

#hverdag #livstegn #langhelg #sliten

______________________________

HUND & KATT- MUSEJAKT!

 

Ubrukelige katter altså! 

 

I går våkner jeg altså klokken 05.15 til at Mini kom inne med en levende mus, igjen! Jeg ville ikke akkurat ha den løpende rundt, så jeg hadde kappjakt med Mini om å få fanget den først. Det var ikke bare lett. Jeg hadde skallebank til tusen og linsene var på vei til å dette ut av øynene. Jeg så ikke så mye. 

Og de er jo så inn i hampen kjappe, disse små dyrene! Jeg greide rett og slett ikke å få tak i deg og det gjorde ikke Mini heller. Litt min skyld også, men musen blei brått borte vekk! Jeg tenkt som så at den  var såpass skadet at jeg mest sannsynlig lå et eller annet sted for å dø. Enkel å finne da, i grunn.

Jeg glemte den litt bort og ladet opp til å gå på musejakt i dag. En død mus. Plutselig ville Nakenfisen opp i stuevinduet, noe som ikke er lov! Det tok ikke mange sekundene føre Petter blei kjempeglad der han lå i sengen sin. Halen gikk fra side til side. Jeg skjønte ikke hvorfor, helt til jeg så den!


Der var den plutselig, oppe i vinduet!

Jeg la fort merke til den lille skapningen som satt oppe på kanten på en blomsterpotte. Den skulle fanges! Jeg trudde som sagt den var død, men jaggu var den frisk og rask. Mini har gjort den blind på det ene øyet, men ellers virker den å være i fin form. Jeg fikk i alle fall ikke tak i den. Seriøst, den var kjapp!

Den hopper ned i bokhyllen som står under vinduet. Etter noen minutter intens leting fant jeg den endelig helt ned i et hjørne. Klin umulig å få tak i. Og vips var den vekk igjen. Det er jo umulig å få med seg hvor de blir av. Fordelen var jo at jeg fikk støvsugd bak bokhyllen. Det er ikke hver dag, akkurat. 

Bortevekk var den musen, men jeg fant den plutselig bak sofaen. Selvsagt blei den borte når jeg begynte å skyve frem sofaen. Det er som sagt umulig å se hvor de blir av. Men, jeg fikk i alle fall støvsugd bak sofaen også. Det er ikke akkurat hver dag det heller. Mini fikk pent holde seg inne, selv om han ville ut. 

Men borte var den musen. Jeg lette og lette, men den var ikke å se noen plass. Jeg var helt svett etter den første runden med leting og støvsuging bak hyller og sofa, så jeg tok en vannmelon-pause. Plutselig fikk jeg se den krype rundt oppe på bokhyllen. Nå skulle den fanges altså. Seriøst!


Jeg fant den jeg. Og jaggu fikk jeg tørket støv av ting som tydeligvis står å samler støv. 

Jeg fikk tilslutt flyttet såpass mye ting fra bokhyllen så jeg fikk fanget den i en isboks. Woop woop- den som gir seg er en taper. Så nå har jeg altså sluppet musen ut og åpnet vinduet på hunderommer så Mini kan gå ut om han vil. Selvsagt vil han ikke det nå. Helt til jeg skrur på støvsugeren igjen, vel. 

Ubrukelige katter altså. Mini som tar de med seg inne, levende, og Nakenfinsen som ikke skjønner bæret. Jeg kan se poteavtrykk i støvet rundt omkring, så det er tydelig at han har vært på musejakt uten å få det til. Mini var ikke en gang klar over at den fremdeles var inne. Ubrukelige katter, rett og slett. 

Nå håper jeg Mini slutter å ta med levende dyr for en lang stund. Jeg har jo ikke samvittighet til å drepe de selv. Jeg dreper ikke en gang veps liksom. Men men, nå er i alle fall musen reddet og sluppet ut i det fri. Snakk om å være dobbelt moralsk. Jeg har katt for å holde musene vekk, men drepes skal de ikke. 

 

Har du vært på musejakt noen gang?

 

_________________________________

#hundogkatt #katt #musejakt #ubrukelig

_________________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 24.

 

En liten oppdatering over uken som gikk. 

 

Mandag: Tidenes stress med å få tak i veterinær! Hos den 9. veterinæren fikk jeg endelig time! Trykk her for å lese om det. 

Ellers er det bare fordeler med å kastrere og sterilisere kattene sine! Mini har nå fått behandling og må gå på antibiotika i 5 dager. Hadde folk tatt ansvar for dyrene sine kunne dette vært unngått!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Tirsdag: Jeg ser på ganske mange serier. Og det er av den enke grunn at de er bra og rå og alt det der! 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Ellers fant jeg noen flotte Humlerumper på turen med Petter i dag. Jeg syns de er så flotte!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Jeg har en flott konkurranse gående, hvor du kan vinne hudpleiesettet Botanical Effects fra Mary Kay. 


Trykk på bildet for å komme til konkurransen. 

 

Torsdag: Dyrehagen i løpet av uken. Jessda. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Og Fullstendigkaos har bursdag i dag. Hurra!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Fredag: Elin i løpet av uken. Typisk Elin. Jessda.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Ellers tok vi en liten kveldstur på stranden i dag. Noen ganger er det helt greit. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Lørdag: Mulig jeg sitter for mye på rumpa. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Og så var det den årlige utstillingen da, som vi så klart ikke er klare for. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Ellers er det natten, men jeg tørr ikke å sove!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Søndag: I dag orket jeg ikke å blogge. Jeg var så trøtt etter å ikke ha sovet, og så var jeg på sommertreff med jobben noe som gjorde at jeg var helt skutt når jeg kom hjem at jeg la meg før kl. 21.

 

Det var min siste uke. Jaggu har jeg vært aktiv. I dag har jeg tidenes skallebank,så i dag har jeg ligget rett ut på sofaen hele dagen, med pleddet over hodet. Hver minste bevegelse har nesten tatt livet av meg! Jeg husker ikke sist jeg hadde skikkelig skallebank, så dette var døden altså. Sofaen kaller. 

 

Hvordan har din siste uke vært? 

 

___________

#oppdatering

___________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 22 OG 23.

 

En liten oppdatering, siden jeg ligger etter igjen, som vanlig. 

 

Uke 22

 

Mandag: Si hei til Sally! Heldige meg får passe kullsøsteren til Petter et par uker. Hu er så søt.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Tirsdag: Det er så kjekt å være på tur med to hunder igjen. Petter koser seg maks!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Myrull er i grunn fint. Det minner meg om sukkerspinn.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Mary Kay her mange flotte produkter, til alle andre. En liten presentasjon for den yngre hunden er på plass.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Torsdag: Jeg har fått bekreftelse på plass på diagnoseopphold i Lillehammer.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Fredag: Null blogging, visst nok. 

 

Lørdag: Grunnen for null blogging i går er nok at jeg sover hele tiden. Sånn kan det gå. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Søndag: Jeg nevnte for litt siden at jeg hadde klikket hjem en kjole jeg skulle bruke i 30 års lag. Vel, kjolen er teit!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Uke 23

 

Mandag: Jeg liker blomster!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Tirsdag: En av grunnene til at jeg ikke oppholder meg så mye på kjøkkenet er fordi jeg er så klønete med kniv.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Verdens søteste, Søtmonsen, har bursdag i dag- hipp hurra!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Selv om det er grått og vått ute kan man få fine bilder mellom oppholdene for det om. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Torsdag: Naboen har flotte syriner i grøften sin!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

Og bare for å poengtere at jeg har en hundebil!


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Fredag: Naboen har syriner i grøften, mens vi har Rhododendron i hagen.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Lørdag: Morgentur er sjeldent feil, spesielt ikke når man har stranden for seg selv. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Søndag: Blomster er ikke bare bare, men det er bare noen blomster i innlegget. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Det var de to ukene. Greie to uker i grunn. Jeg har vært inne i en litt god periode, selv om jeg har noen tunge dager innimellom. Alt er i alle fall bedre enn det var og det er bare bra. Jeg prøver å ikke ta for mye i, selv om jeg har en god periode. Jeg vil heller holde meg stabil, enn frem og tilbake. Så det. 

 

Hvordan var dine første uker i juni? 

 

___________

#oppdatering

___________

HVERDAG- NU ÄR DET NATTEN.

 

Det er sengetid, men jeg tørr ikke gå å legge meg! 

 

Seriøst! Dette er flere timer siden og jeg har ikke fått kvittet meg med problemet enda! Jeg tør ikke å legge meg når jeg veit det finnes et monster i leiligheten min! Tenk om den finner veien inn på soverommet og kryper meg i ansiktet mens jeg sover. Seriøst, jeg får helt mark bare av å tenke på det. 

Det er ikke mange ukene siden jeg lå i sengen og så på Netflix, når jeg plutselig oppdager i sidesynet at det kryper en jævel på veggen bak meg! Jeg løp hysterisk inn i boden for å finne støvsugeren. Enda godt ikke huseieren og barna hennes var hjemme, når jeg drar frem støvsugere kl. 3 om natten!

Som dere kan se har jeg googlet dette før, om edderkopper overlevere i støvsugeren, og det gjør de ikke! Første gang jeg tok en edderkopp i støvsugeren turte jeg ikke støvsuge på tre uker fordi jeg var redd den skulle krype ut. Jeg har så fobi at ting ikke henger på greip oppe i hodet. Hysterisk, rett og slett.

Men jeg har altså lært at de ikke overlever, så nå har jeg på en måte lært hvordan jeg skal tørre å fjerne de. Støvsugeren er litt lang da, så jeg ikke kommer så alt for nære innpå. Det er mer enn nære nok, for å si det sånn. Nei, jeg får vel ta med meg Petter å sove i bilen vel, for å være sikker. Ikke god natt!

 

Har du fobi for noe?

 

___________________________________

#hverdag #natten #fobi #hysterisk #panikk

___________________________________