FREM OG TILBAKE.

 

Enda godt at alle er på stranden. 

 

I dag måtte jeg en tur på Nordby for å kjøpe hundemat, og jaggu er jeg glad for at det er så fint vær at alle er på stranden i stedet for å henge på Nordy, som de pleier. En fordel var vel også at det er torsdag i dag. Vi skulle egentlig dra ut i morgen, men når jeg tidligere i dag kom på at i morgen er fredag så ombestemte jeg meg litt. Det gikk veldig greit å bare dra frem og tilbake. 


Vikinggraven på Blomsholm i Strömstad. 

Det blei bare med hundemat og litt småhandling i matbutikken for min del. Kristoffer kjøpte noen småsaker til treningen sin, og så var det bare rett hjem. Jeg har hengt opp klær og støvsuget mens Kristoffer er ute å klipper hekkene. Ok fordeling det, syns jeg. Nå er jeg sliten og megatrøtt, noe jeg har vært i hele dag, så nå skal jeg gjøre ingenting frem til jeg skal legge meg. Helt innafor. 

 

Har du gjort noe spennende i dag? 

 

____________________________________

#hverdag #harryhandel #sverige #sliten #trøtt

____________________________________

KAKTUS.

 

Kaktus liker varmen. 

 

Sommer, ingen tvil om det. Nå er det så varmt at selv varmen svetter- garantert! Jeg fant frem kaktus-skoene mine i dag, som jeg kjøpte for sikkert 3 år siden, og tenkte at de passet bra i denne varmen. Hallo, de er jo dritkule! Kaktus på tur liksom. I kveld tenker jeg det blir en tur på stranden for å bade. Det er uutholdelig å gå tur i denne varmen, så Petter får heller få seg et kveldsbad. 

 

Liker du varmen? 

 

_____________________________

#hverdag #kaktus #sommer #varmt

_____________________________

HVEM ER DU?

 

Bare for gøy! 

 

Jeg kan begynne. Jeg er: 

♠ Elevele Elin

♠ 23 år for tiende året på rad (hvis noen spør)

♠ Utdannet regnskapsøkonom

♠ Jobber som regnskapskonsulent i Kommunen 

♠ Dyreeier av hund og katt

♠ Livredd for edderkopper, og noen få andre krypdyr

♠ “Lett” mottakelig for ting fra den “andre siden”

♠ Alltid trøtt 

♠ Glad, snill og omtenksom

♠ Hysterisk morsom, det er bare ikke alle som veit det, enda

 

Hvem er du? 

 

_____________________________

#ommeg #meg #blikjentmed #humor

_____________________________

MYE SOM MÅ FORBEREDES.

 

Ting tar tid altså. 

 

I dag har jeg sittet plantet foran pc fra jeg kom hjem fra jobb, mer eller mindre. Petter har nettopp spist kveldsmat, så han må vel få en litt lenger kveldstur snart, så han får strukket litt på beina. Jeg sitter plutselig i premiekomiteen til Irsk ulvehund klubb og har i dag sittet å kontaktet alle som gir premie til spesialen på Gol. Det har tatt mye lenger tid enn jeg trudde, så nå trenger jeg en pause.

Jeg trur jeg har fått kontaktet alle, så nå gjenstår det bare å kontakte alle som fikk vandrepremier på fjorårets spesial-utstilling. Det tar nok mest sannsynlig like lang tid som det jeg har brukt i dag, så det må vente til i morgen. Nå er jeg sliten i både hode, kropp og spesielt fingre. Kremt. Vi får se hvor lenge jeg greier å holde meg våken i dag. Trur det blir tidlig kvelden. Ikke uvanlig det akkurat. 

 

Har du hatt en fin start på uken? 

 

__________________

#hverdag #jobb #sliten

__________________

NU ÄR DET NATTEN.

 

Dagene bare flyr når man har det hyggelig. 

 

I dag tok vi en tur over grensen for å bade. Det er så varmt for tiden at selv jeg, som er den største badepingla ever, har badet to dager på rad nå. I dag gikk turen til Färingen i Strömstad, og selv om vannet var litt kaldere der enn i Halden, så var det bare deilig i vannet , sånn etter noen sekunder og man hadde vendt seg til det. Jeg har så dårlig kondis, så jeg badet bare i fem minutter.


Gammel vikinggrav fra 1668. Kristoffer nektet å flytte seg, så da blir han med på bildet da. 

Før vi dro hjemover for å grille tok vi et stopp ved Blomsholm for å se på noen gamle vikinggraver. Den er i alle fall formet som et vikingskip. Egentlig veit de ingenting om disse gravene, da de ikke har vært utgravd før, men historie er spennende uansett det. Jeg kunne historien bedre før, men nå har jeg glemt det litt, og i dag var det så varmt at jeg ikke en gang orket å lese tre ord på skiltene. 

Det er fin plass å gå, så det kan helt klart anbefales hvis dere har veien forbi Strömstad. Blomsholm ligger akkurat ved der man tar av motorveien til Strömstad, så det er ingen omvei. Bare en veldig fin pause, med litt historie. Nå er jeg sliten etter en lang dag, så nå skal jeg finne sengen. I morgen er det full arbeidsuke for første gang på evig lenge. Det blir sikkert litt uvant. 

 

Har du hatt en fin søndag?

 

___________________________________________________________________

#hverdag #sommer #bade #historie #vikinggrav #vikingskip #strömstad #blomsholm

___________________________________________________________________

LITT OM BARSKINGEN I GÅR.

 

Hinderløp, for spesielt interesserte. 

 

I går var det tid for Barskingen, så jeg måtte så klart opp å heie på Kristoffer og Rino, og et par andre kjente. Det er veldig gøy å se på, og det er imponerende hva de orker i den varmen. I går var det helt sykt varmt, mildt sagt. Jeg smurte meg 3 ganger med solfaktor 50 på de ca. 4 timene jeg var der, men jeg kom likevel hjem rød her og der. Irriterende. Det er ikke fint å være rød. 


1. Det tok litt tid før jeg kjente igjen Kristoffer, fordi han var så sykt møkkete. Eller var det en apa? 


2. Det går ikke an å hoppe tau og dra opp buksen samtidig, Rino! 

Løypen er egentlig 8 km, men i år har de bommet litt, så de måtte løpe 9.6 km. Det er betydelig mer når man er innstilt på 8 km. Jeg stusset også på hvorfor de brukte så lang tid i år i forhold til i fjor, men det var jo ikke rart, siden løypen var lenger enn den skulle, i tillegg var det mye brattere i år også. Så alt i alt hadde de faktisk en meget imponerende tid likevel. Flinke gutter, og jenter. 


3. Martin og Kristoffer er fornøyde med å ha kommet i mål. 


4. Tipper Rino er glad for å være i mål også! 


5. Disse løp i samme klasse og Rino tok 1. plassen, Martin tok 3. plassen og Kristoffer tok 4 plassen. Woop woop!

Etter at Bjarte, som driver Farm Ninja Challenge, hadde løpt 8 km (9.6 km) Eliteklassen og Kristoffer og Rino hadde løpt 8 km (9.6 km) Single menn klassen, skulle de også løpe som lag på 5 km klassen, som altså i år var 6.7 km fordi de hadde bommet der også. At de orker! De hadde som mål å vinne, men krampen kom og tok de underveis og det blei mye gåing, men de kom seg i mål. 


6. Kristoffer, Rino og Bjarte hopper tau. 


7. Fonøyde gutter. De kom på 7. plass av lagene. Det skilte ca. 6 minutter fra de som vant, så det var et jevnt løp. 

Kort oppsummert tok altså Rino 1. plassen i sin gruppe (Rino er broren min, for de som ikke har fått med seg det), Kristoffer tok 4. plassen og så tok de sammen 7. plassen på lagløpet. Jeg veit ikke hvilken plass Bjarte kom på i Eliteklassen, men han gjorde det helt sikkert bra. Vi grillet på kvelden og jeg tok årets første bad. Faktisk er det to år siden sist jeg badet. Det var deilig i vannet! 

 

Har du hatt en fin helg så langt? 

 

_____________________________________________________

#foto #barskingen #barskingenocr #hinderløp #gjørmebad #trening

_____________________________________________________

NATUR #20

 

Natur. 

 

Det er ikke mange blomster jeg veit om som er finere som visne, enn de er i full blomst. Er den ikke bare perfekt fin? Blomsten altså, ikke selve bildet, bare for å poengtere det. Kremt. Jeg syns i alle fall den er så perfekt fin. Rund og flott, en liten dott. Man blir jo bare glad av å se på den. Og så så fint når man blåser på den og den liksom bare flyr sin vei. God helg, folkens. 

 

Har du noen spennende planer for helgen? 

 

________________________

#foto #natur #perfekt #blomst

________________________

GLAD IGJEN!

 

Det var like før jeg klikket, for å si det mildt! 

 

Å fjerne visdomstannen gikk lekende lett. Ikke hadde jeg vondt i ettertid heller, i det hele tatt. Selvfølgelig litt øm hvis man trykket på kinnet, men det gjorde ikke vondt ellers. Flaks. Tannlegen sa at det kunne komme til å gjøre veldig vondt, spesielt samme dagen, så smertestillende blei sterkt anbefalt å ha i hus. Jeg tok smertestillende bare sånn i tilfelle jeg, for å være sikker. 

Jeg fjernet tannen fredag forrige uke, men først nå på tirsdagen begynte jeg å bli en smule irritert. Stingene plaget meg noe så sykt. Det var ikke vondt med selve stingene, eller pga fjerning av tannen. Stingene var bare så lange at jeg hele tiden beit i de når jeg lukket munnen. Spesielt om natten var det plagsomt, da jeg har en vane med å presse tennene sammen når jeg sover. 

Det gjorde at jeg hele tiden hadde vondt i tennene, fordi jeg da har presset de sammen i tillegg til at det da har ligget en “fisketråd” i mellom og laget ekstra press. Tungvindt forklart, men du skjønner kanskje hva jeg mener? I tillegg har stingene ligget å gnaget på tannkjøttet, de har pirket bort i hullet hvor tannen var og jeg har “lugget” på innsiden av kjaken for hver gang jeg beit på stingene. 

Det har ikke vært direkte vondt, men det har vært skikkelig plagsomt. Så plagsomt at jeg nesten har klikket, flydd på veggen og kastet ting rundt meg. Stakkars Kristoffer som har måtte høre på meg. I tillegg har denne “papirbiten” som har ligget i hullet for å unngå bakterier og slikt gått meg på nervene. Den var på vei ut, men jeg fikk beskjed om at jeg måtte dytte den inn igjen. 

I dag orket jeg ikke mer. Jeg holdt seriøst på å klikke, så jeg ringte tannlegen kl. 08.00 og var heldig å få time på timen. Stingene skulle egentlig gå bort av seg selv, men jeg måtte be tannlegen om å fjerne de, ellers kunne liv gå tapt! Det var som natt og dag det å få fjernet stingene og den papirtingen, som jeg ikke husker hva de kaller. Nå kan jeg endelig lukke munnen uten å bite i ting. 

Utrolig hva så lite kan gjøre med humøret. Det har som sagt ikke vært direkte smertefullt, eller vondt, men det har vært helt sykt plagsomt. Et skikkelig irritasjonsmoment. Nå er jeg seriøst glad igjen og gleder meg til tannkjøttet ikke er så sårt lenger og at tennene ikke føles som de er i konstant press. Nei, på tide å gjøre seg klar til å legge seg snart. Har vært på farten i hele dag. 

 

Er du glad i dag? 

 

___________________________________________________

#hverdag #tannlege #plagsomt #irriterende #klikk #humør #glad

___________________________________________________

PETTER #11

 

Petter.

Lille bustebarten fikk seg et bad i dag. Det trengtes etter en uke med dynking i Aloe vera spray. Han var helt fet i huden, og det tiltrakk seg så klart alt av mulig skitt og støv. Men nå er han ren og pen igjen og lukter deilig, våt hund. Kremt. Etter skrubbingen fikk han litt vannmelon. Vannmelon er godt, spesielt på slike varme dager. Akkurat nå ligger vi inne, fordi det er for varmt ute. 

 

Liker du vannmelon? 

 

______________________________________

#foto #hund #irskulvehund #bading #vannmelon

______________________________________

TRØTT, TRETTERE, HELT SLAKT.

 

Så inn i hampen trøtt. 

 

Jeg har ikke gjort annet enn å sove siden jeg la meg natt til søndag. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å sove så mye uten å greie å våkne i det hele tatt. Jeg har overlevd arbeidsdagen i dag, men sovnet nesten med en gang jeg kom hjem og satte meg i sofaen. Jeg er fremdeles trøtt, trettere, eller bare helt slakt enda, så tviler på jeg får problemer med å sove i kveld. 

 

Har du hatt en fin dag i dag? 

 

____________________________

#hverdag #trøtt #slakt #sove #jobb

____________________________