FOTO- EN LITEN TUR I SKOGEN.

 

Vi prøver å være litt aktive. 

 

Vi har ikke vært utenfor dørene siden mandag. Annet enn ut i grøften for å tisse. Det er ganske ille. I dag måtte jeg bare bruke litt energi på å ta med meg Petter i skogen. Vi skulle egentlig til Havsyn, men vi hadde ikke gått mange meterne føre jeg skjønte det ikke  kom til å gå så greit. 

Vi gikk derfor opp til Myra, som er ca. halvparten av turen til Havsyn. I tillegg er det garantert ingen folk i skogen her, så da kan jeg ligge som et slakt på bakken mens Petter suser rundt og gjør sitt uten at jeg må ha øyne i nakken til enhver tid. Det er ikke bare lett når energien forsvinner. 


1. Litt lyng.


2. Litt sliten etter å ha løpt bananas hele tiden.


3. Gladeste fisen ever.


4. Snart høst.


5. En liten flue. 


6. Litt mer lyng. 


7. Kongen over Lindesnes.


8. Lek med meg da. Orker ikke.


9. Han gikk heller berserk på lyngen og kuttet seg litt i tannkjøttet.


10. Full fres hele tiden.


11. Et flyvende danseblad. 


12. Det danser så fint så.


13. Det er en smule fascinerende.


14. Skiller seg ut. 


15. Et blad.


16. Det bare henger der i strået.


17. Sopp.


18. Søte og små.


19. I en stor, stor skog.


20. Enda et flyvende danseblad.


21. Vakker dans.


22. Rundt og rundt og rundt. 


23. Enda en sopp i den store skogen.


24. Noen sopper er finere på undersiden enn over. 
 

Det blei ikke en veldig lang tur. Vi var ute i nesten 1.5 timer, men jeg orket ikke å gå så mye. Jeg satt mer enn jeg gikk, for å si det sånn. Men Petter er flink til å underholde seg selv, så det gikk heldigvis greit. Jeg lot Iimo være hjemme, og jeg stengte vinduet for Nakenfisen denne gangen. 

Sist jeg prøvde å ta Petter med på en aleinetur fulgte Nakenfisen med og da blir som regel all oppmerksomhet rett mot han, siden jeg hele tiden må følge med på han. I dag var det Petter som skulle få all oppmerksomhet. Jeg sneik likevel noen bilder når han var opptatt med sitt. 

 

Har du vært på tur i skogen i dag?

 

_______________________________

#foto #tur #hund #skog #sopp #blader

_______________________________

BLOGGERE- 30 DAY BLOGGING CHALLENGE #5

 

I håp om å komme greit i gang med bloggingen igjen, etter en veldig lang og ufrivillig pause, hiver jeg meg på en challenge jeg fant hos Lithanna.blogg.no.

 

 

DAG 5 – MITT STOLTESTE ØYEBLIKK

Jeg trur i grunn ikke jeg har utrettet noe som jeg kan skryte av selv. Det er liksom ikke tull en gang. Jeg var selvsagt stolt når jeg endelig var ferdig med utdannelsen innen Regnskap og Økonomi og jeg faktisk besto til tross for en veldig vanskelig tid på privaten den gangen. 

Men, en utdannelse er liksom noe alle er igjennom, stort sett. Misforstå meg rett, det er virkelig noe å være stolt av, men det er liksom ikke noe jeg føler er spesielt med meg. På en annen side er det tydeligvis det eneste også, så jeg bør vel bare skryte av det så mye jeg kan. 

Ellers er jeg jo veldig stolt tante. Jeg husker hver enste gang jeg har fått beskjed om at jeg skal bli tante igjen, og jeg husker hver enste gang det kom et nytt tantetroll til verden. Om ikke lenge er jeg tante til 10, og det er like stas hver eneste gang. Det er jo virkelig noe å være stolt over. 

 

Hva er ditt stolteste øyeblikk?

 

_______________________________

#bloggere #challenge #lithanna #stolt

_______________________________

BLOGGERE- 30 DAY BLOGGING CHALLENGE #4

 

I håp om å komme godt i gang med bloggingen igjen, etter en veldig lang og ufrivillig pause, hiver jeg meg på en challenge jeg fant hos Lithanna.blogg.no.

 

 

DAG 4 – MIN DRØMMEJOBB

Da jeg var liten skulle jeg bli alt mellom himmel og jord, bokstavelig talt. Bortsett fra prinsesse. Jeg skulle spesielt bli politi slik at jeg kunne holder oversikt over hvor en onkel av meg var. Jeg skulle nemlig putte han i fengsel, så mye han var borte til tider. Mulig jeg ikke var en favoritt hos han som liten. 

Når jeg blei eldre skulle jeg fortsatt bli mye rart. Fremdeles ikke prinsesse. Diktator er nok mer min greie. Jeg hadde i grunn ikke peil på hva jeg ville, men jeg har alltid likt å studere. Underveis endte jeg opp på frisørlinjen. Det tok ikke lange stunden føre helsen satte en stopper for det. Typisk min flaks.

Det var i grunn bare veldig tilfeldig at jeg endte opp med en utdannelse innen Regnskap og Økonomi. Jeg skjønte veldig fort at det var det jeg ville, etter at jeg først hadde begynt der. Ikke fordi at jeg er noe geni innen tall. Det skal enhvermansen vite, men jeg liker yrket. Det er et utfordrende yrke.

Året etter jeg var ferdig med studiene fikk jobb i bank. Ikke helt det jeg hadde i tankene, men det var i alle fall mer rettet mot utdannelsen min enn å jobbe i matbutikk. Etter fire år i banken som vikar hadde jeg veldig lyst til å bli, men jeg hadde så utrolig flaks med å få jobb på et regnskapskontor.

Det tok sin tid føre jeg fikk drømmejobben, men jeg hadde noen flotte år før den tid. Nå har jeg mange flotte år foran meg som regnskapsfører. Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb og liker tanken på at man aldri blir ferdig utlært. Evig student, bare at det er en godt betalt jobb i stedet. Drømmejobb. 

 

Hva er din drømmejobb?

Hva ville du bli når du var liten?

 

______________________________________

#bloggere #challenge #lithanna #drømmejobb 

______________________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 34.

 

En bitteliten oppdatering over uken som gikk. 

 

Mandag: Jeg hadde en liten oppdatering over tre uker siden jeg ikke har blogget så mye i det siste. Trykk her for å komme til innlegget.

Ellers hang jeg meg på en 30 dagers challenge, i håp om å komme greit i gang med bloggingen igjen. 


Trykk på bildet for å komme til første innlegg av challengen. 

 

Tirsdag: Dag 2 av challengen. 20 fakta om meg selv var ikke bare lett å komme på. Trykk her for å komme til innlegget. 

 

Onsdag: Dag 3 av challengen. Dette ordtaket/sitatet har jeg faktisk kommet på helt selv. Litt moro det også. Hvis du vil lese om det kan du trykke her for å komme til innlegget. 

Ellers var jeg på stranden med hundene, på en tur som blei alt for kort pga turister. Sånn kan det gå noen ganger. 


Trykk på bildet for å se resten av bildene fra turen. 

 

Torsdag: Jeg trenger rett og slett en liten pause. Trykk her hvis du vil lese om hvorfor. 

 

Fredag – søndag: Bloggpause. 

 

Jeg kom litt i gang, men formen ødelegger en del. Hjernen fungerer ikke helt som den skal og energinivået er nesten helt på bunn. I morgen håper jeg på å finne et par bøker på biblioteket jeg har lyst til å lese. Få hjernen litt i gang igjen, men samtidig holde meg i ro, som jeg har fått streng beskjed om.

 

Hvordan har din siste uke vært?

 

___________

#oppdatering

___________ 

HVERDAG- EN LITEN PAUSE.

 

Noen ganger bare trenger man å samle tanker og energi. 

 

Noen ganger trenger man rett og slett en liten pause. Jeg tar en liten pause nå. Regner med å være tilbake over helgen igjen. Mulig jeg titter innom føre det, men hvis ikke veit dere i alle fall hvorfor. Jeg syns det er veldig hyggelig med alle som tar seg turen innom her, det skal dere vite. 

Jeg skulle gjerne underholdt dere mer enn det jeg har gjort i det siste også, men når formen er som den er, med noen helt forferdelige dager og noen gode dager, så er det ikke så lett å underholde. Verke seg selv, eller andre. Jeg sliter nok med å underholde mine egen hunder og katter. 

De lider ingen nød, det er bare min egen samvittighet i forhold til hvor mye jeg ønsker. Sånn er det noen ganger. Men jeg kommer sterkere tilbake der også. Det har jeg bestemt. Jeg har ingen planer om å være så sykt sykling som det jeg er nå i en evighet. Det orker ingen av oss, for å si det sånn. 

 

Tar du noen ganger pauser fra bloggen? 

 

_________________________

#hverdag #pause #underholde

_________________________

FOTO- EN ALT FOR KORT TUR PÅ STRANDEN.

 

Når vi endelig trudde vi kunne være aleine på stranden. 

 

Jeg kavet meg ut av døren i dag, med kamera over skulderen og hundene på slep. Ikke at jeg trengte å slepe de. Tur er alltid gøy, uansett. Jeg måtte en tur innom posten for å hente en pakke med noen flere turbukser jeg har bestilt. Jeg tenkte derfor at vi kunne ta en tur på stranden på vei hjem igjen. 

Været er der at det er like før det regner, typ. Likevel var det en familie på fire på stranden. Jeg satser på at den lille stranden på bortsiden, med fjell på begge sider, skulle være ledig. Det var den. I typ 5 minutter! Brått sto det en sykkeltysker der og glodde. Jeg tok Petter i bånd, til han sin store fortvilelse. 


1. Petter er så glad for å få løpe fritt, selv om plassen ikke er så stor.


2. Kortvarig glede! På med båndet.


3. Han ser fornøyd ut, men det er ikke helt sant.


4. Han klager sin nød over tyskerne som sørget for at han måtte i bånd.

Tyskeren hadde planer om å campe akkurat på denne lille stranden vi var på. Campe liksom. Som man kan se på bildene er det ikke akkurat verdens mest behagelige underlag, men for all del, bare slå opp teltet ditt du! Han gikk igjen, jeg slapp Petter, men to minutter etterpå kom han tilbake med to kompiser!

De skulle campe! Jeg får Petter i bånd igjen og blir bare sittende å vente til alle tre hadde kommet seg ned på stranden med tingene sine. Man må nemlig klatre litt i en skråning for å komme seg opp og ned her i fra så jeg ville ikke risikere å snuble i beina på de, med to hunder på slep opp fjellveggen. 


5. Iimo syns tyskerne er litt spennende.


6. Hu er ei lita ei altså. 


7. Jeg bare sniker litt rundt her jeg.


8. De må øynene, den lille nesen og de små potene. Evig søt!

Det blei en kortvarig glede på stranden. Jeg trur vi fikk vært der i maks 15 minutter. Når vi endelig trudde vi kunne være aleine på stranden måtte det selvfølgelig komme noen turister som skulle campe. Og så der da liksom. Ja ja, sånn er det bare. Vi gikk bare tilbake til bilen igjen og dro hjem.

Jeg satser heller på at jeg er i form til en rusletur litt seinere i kveld. Jeg vil så gjerne ut å bevege meg, men jeg oker ikke så lenge om gangen. Hundene er i alle fall litt fornøyd med den korte turen, for de snorker i kor her. De må trenes opp i takt med meg igjen, trur jeg. Vi er jo ikke så aktive i disse tider.

 

Har du vært på tur i dag?

 

_______________________

#foto #tur #hund #stranden

_______________________ 

BLOGGERE- 30 DAY BLOGGING CHALLENGE #3

 

I håp om å komme godt i gang med bloggingen igjen, etter en veldig lang og ufrivillig pause, hiver jeg meg på en challenge jeg fant hos Lithanna.blogg.no.

 


 

 

DAG 3 – MITT FAVORITT ORDTAK/SITAT

“De lekne har det godt – Jeg har det strålende”

Faktisk er det jeg selv som har kommet på den der, for veldig mange år siden. I en verden der man følte at man måtte vokse opp alt for fort, følte jeg vel litt at jeg måtte huske på det å ha det gøy også. Og det hadde jeg. Jeg hadde fantastiske venner på den tiden som helt klart gjorde dagene bra. 

Jeg har tatovert denne teksten på kroppen. Jeg tenkte lenge på hva jeg ville ha, tekst var bestemt, men ikke hva, helt til ei bloggvenninne hintet om teksten i headeren jeg hadde den gangen. Og den passer meg jo perfekt, siden det er jeg selv som har sagt det. Forresten betyr Elin “den strålende”. 

 

Har du et favoritt ordtak/sitat?

 

______________________________________

#bloggere #challenge #lithanna #ordtak #sitat

______________________________________

BLOGGERE- 30 DAY BLOGGING CHALLENGE #2

 

I håp om å komme godt i gang med bloggingen igjen, etter en veldig lang og ufrivillig pause, huver jeg meg på en challenge jeg fant hos Lithanna.blogg.no.

 


 

 

DAG 2 – 20 FAKTA OM MEG

1. Jeg hater å fryse! 2. Jeg takler ikke når det blir for varmt. 3. Jeg er veldig gald i farger. Favorittene er blå og lilla. 4. Jeg pusser tennene i snitt 7 minutter om gangen. 5. Jeg prøver veldig hardt å redusere inntaket av Red Bull. 6. Jeg bruker størrelse 36.5 i sko. 7. Jeg har ikke balanse nok, eller konsentrasjon nok til å greie å sykle. 8. Når jeg var liten blei kalt Madam Mim pga håret. 9. Jeg er elendig på det å lyve, men jeg har en helt syk overtalelsesevne. 10. Jeg er nummer fire i rekken av åtte søsken. 

11. Høsten er min favoritt årstid. 12. Barn har en tendens til å gråte når de ser meg. Jeg liker ikke dem så godt heller, så. 13. Min favoritt is er Piggelin. 14. Jeg er vilt forelsket i Bruce Willis, Juliette Lewis, Paul Walker (R.I.P), Emma Stone og Ryan Gosling. Åhh, Ryan Gosling! 15. Jeg er stor fan av Hugh Grant. 16. Jeg har tre tatoveringer, men skal ha én til føre jeg gir meg. 17. Jeg trur på gjenferd. 18. Jeg er ikke mørkeredd. 19. Jeg liker reklame. 20. Jeg sleit veldig med å komme på 20 fakta om meg. 

 

Visste du noe av dette om meg?

 

________________________________

#bloggere #vhallenge #lithanna #fakta

________________________________

BLOGGERE- 30 DAY BLOGGING CHALLENGE #1

 

I håp om å komme godt i gang med bloggingen igjen, etter en veldig lang og ufrivillig pause, hiver jeg meg på en challenge jeg fant hos Lithanna.blogg.no.

 

 

DAG 1 – DITT BLOGGNAVN

ELEVELE – et kallenavn som henger i fra mange år tilbake. Det er ikke mange som kaller meg det, stort sett bare ei tante og onkel, men det henger liksom i. Når jeg begynte å blogge for fem år siden var både “Madam Mim” og “Trollet” opptatt. To kallenavn jeg også har fra jeg var liten. Kjært barn, bla bla bla. 

Jeg endte til slutt opp med bare navnet mitt som bloggnavn den gangen. I mars i år bestemte jeg meg likevel for å bytte blogg til “elevele” av den enkle grunn at jeg liker mitt anonyme liv. Jeg kommenterer alltid under fult navn, og det står også i profilen min, men litt begrenset blei det likevel når jeg endret.

Jeg opplevde stadig at folk søkte meg opp på nummeropplysningen og sendte meg meldinger om alt og ingenting. Det var jo en enkel sak siden jeg er den eneste med det navnet. Nå når jeg går under elevele sitter det litt lenger inn for at folk gidder å søke meg opp. I alle fall virker det slik til nå. 

Elevele betyr for øvrig “skolejenter” på rumensk. Det er ikke der i fra jeg har fått det. Grunnen er så enkel som at jeg noen ganger bare går rundt uten mål og mening, eller har helt kontroll på alt. Jeg veler rett og slett, så da blei det vel det kallenavnet da. Og det passer jo til Elin. Elevele liksom. 

 

Hva betyr ditt bloggnavn for deg?

 

____________________________________

#bloggere #challenge #lithanna #bloggnavn

____________________________________

HVERDAG- OPPDATERING UKE 31, 32 OG 33.

 

En liten, veldig liten, oppdatering over de tre siste ukene som har gått. Sånn kan det gå.

 

Uke 31

 

Mandag: Jeg fikk til en oppdatering for forrige uke. Det er ikke verst bare det. 

 

Tirsdag: Ingen blogging. 

 

Onsdag: Når kun det beste er godt nok. Endelig Spangereidmoreller! 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Torsdag: Null blogging. Formen er ikke på topp. 

 

Fredag: Ingen blogging i dag heller. 

 

Lørdag: Vel, null blogging. 

 

Søndag: Litt livstegn må man likevel ha. Det skjer jo litt selv om jeg er syk.


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Uke 32

 

Mandag – søndag: Jeg har ikke blogget i det hele tatt denne uken. Kroppen er ikke så samarbeidsvillig.

 

Uke 33

 

Mandag: Null blogging enda.

 

Tirsdag: Fremdeles ikke noen blogging. 

 

Onsdag: Når man ikke orker noe på veldig, veldig lenge, så blir man litt desperat og frustrert til slutt. Så selv med 41 i feber tok jeg meg en tur med hundene i skogen. De er nok så frustrerte om dagen de også, selv om de oppfører seg helt eksemplarisk. Tur må man ha!


Trykk på bildet for å se resten av bildene fra turen. 

 

Torsdag: Null blogging. Turen i går tok litt på. 

 

Fredag: Energinivået er ikke på topp, men jeg må ha frisk luft. Petter og jeg skulle ha en aleinetur, men underveis viste det seg at Leon hadde sneket seg med på tur. Den katten altså! 


Trykk på bildet for å se resten av bildene fra turen. 

 

Lørdag: Null blogging. 

 

Søndag: På de dagene hjernen fungerer så får man tid nok til å tenke i alle fall. Jeg kom over et sitat/ordtak som fikk meg til å tenke. 


Trykk på bildet for å lese mine tanker rundt dette. 

Ellers blir jeg litt inspirert av folk rundt meg. Å henge ut folk på nett syns jeg ikke noe om, og blir derfor litt oppgitt på bloggere som misbruker bloggen sin på denne måten- det ødelegger for alle. 


Trykk på bildet for å komme til innlegget. 

 

Det var en kort oppsummering av tre uker det der. Formen er som sagt ikke helt god, så det er ikke hver dag jeg orker å blogge. Jeg orker faktisk ingenting. Nå håper jeg at formen er stigende og at jeg slipper å bli helt slått ut igjen. 

 

Hvordan har din sommer vært? 

 

___________

#oppdatering 

___________