PERSONLIG- DET STORE VALGET: FRP.

 

Jeg bruker stemmeretten min! 

 

Jeg har stemt siden jeg gikk på skolen. Jeg var en av de som blei brukt som “forsøkskaniner” på skolen, ved å la 16 åringer få lov til å stemme. Jeg husker ikke hva jeg stemte den gangen. På den tiden brydde jeg meg svært lite om politikk. På mitt første ordentlige valg stemte jeg blankt. Jeg stemte i det minste.

Jeg har aldri vært spesielt interessert i politikk, noe jeg i grunn ikke er den dag i dag heller, men jeg er nok så engasjert likevel. Jeg stemte som sagt blankt på mitt første ordentlige valg, av den grunn at jeg såvidt visste hva de ulike partiene het. Alle år i ettertid har jeg stemt FrP. Ja, jeg sier det høyt, med stolthet!

Jeg er så absolutt ikke enig med alt FrP står for, men det er det partiet jeg har mest til felles med, derfor går min stemme til FrP. Det finnes flere partier jeg er veldig enig med også, men siden FrP står for mer av det jeg engasjerer meg i, så velger jeg å stå ved det når det er valg. De er ikke verre enn noen andre. 


Trykk på bildet for å lese mer om hva FrP jobber for. 

Et lite utvalg av FrP sine hjertesaker og mine tanker rundt det: 

Skatter og avgifter: Kort fortalt vil FrP redusere skatter og avgifter. De vil blant annet fjerne eiendomsskatten, da den rammer alle, uavhengig av inntekt. For de som har lite merkes dette ekstra godt. Jeg har hørt flere si at det å fjerne eiendomsskatten vil ødelegge økonomien til flere kommuner. Jeg tviler.

Eiendomsskatten utgjør kun 2.5 % av inntektene til kommunene. Hvis kommunen går “konkurs” ved å fjerne eiendomsskatten tenker jeg som så at problemet ligger et annet sted enn at den inntekten fjernes i sin helhet. Nå eier ikke jeg noen eiendom pr dags dato, men jeg er for generelt lavere skatter og avgifter. 

Helse og eldreomsorg: Jeg er enig med FrP i mye av dette. Spesielt er jeg enig med at tilbudet innen psykisk helse må styrkes, at rusavhengige må gis et behandlingstilbud, at helsekøene må ned og at tannlegeutgifter må inn under egenandelsordningen, bare for å nevne noen av punktene under dette feltet.

Samferdsel: Jeg vil veldig gjerne ha bedre veier å kjøre på, et bedre kollektivt tilbud og en litt billigere bil å bruke. I år var for eksempel årsavgiften billigere enn tidligere og det klager jeg så absolutt ikke på, da jeg syns det er dyrt nok med diesel og bompenger for å komme meg fra A-B. Bil er alt for dyrt.

Innvandring: Jeg er helt klart for en strengere og mer ansvarlig innvandringspolitikk. Jeg er likevel ikke enig med alt, det skal sies. Jeg syns det er helt på trynet at innvandrere som jobber og betaler skatt til Norge, og som har gjort det i mange år, blir sendt ut av landet, mens kriminelle som ikke bidrar får bli. 

Jeg skal ikke en gang kommentere Listhaug sine uttalelser, da man noen ganger kan få vondt langt inn i hjerterota av måten hu formulerer seg på. Selv om jeg er enig med at vi må ha en strengere og mer ansvarlig innvandringspolitikk, så må man ikke glemme at det er mennesker dette gjelder. 

Trygghet: Jeg er helt for økte ressurser til politiet, at offeromsorgen må styrkes og et bedre dyrevelferd, for å nevne noe. Det gleder meg stort at Norge faktisk har fått et dyrepoliti, selv om det foreløpig kun er i få kommuner. Men det er en begynnelse og jeg håper at Norge med tiden vil ha dyrepoliti i hele Norge!

Jeg er likevel veldig uenig i at pelsfarmer er greit! FrP er for en bedre dyrevelferd og dyrepoliti, men de vil ikke forby pelsfarmer, noe jeg syns er veldig motsigende. Heldigvis finnes det flere partier som kjemper for å avvikle pelsfarmer og jeg kan bare håpe FrP vil snu i denne saken med tiden. 


Trykk på bildet for å lese mer om hva FrP jobber for. 

Jeg er som sagt ikke enig med alt FrP står for, men jeg er ikke enig med absolutt alt noen andre partier står for heller. Jeg velger å bruke min stemmerett slik at jeg kan være med på å påvirke hvordan ting skal være i Norge. Jeg er ikke veldig politisk engasjert, men jeg blir mer engasjert for hvert år som går. 

Jeg syns uansett at det er viktig å bruke stemmeretten sin, uavhengig om man er politisk engasjert eller ikke. Jeg vil oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin. Er du ikke politisk engasjert i det hele tatt, så stem i det minste blankt. Det er bedre å stemme blankt, enn å ikke stemme i det hele tatt. Ta et standpunkt. 

Er du i tvil om hvilket parti du skal stemme på vil jeg anbefale å ta flere forskjellige valgomat for å se hvilket parti du lener mest mot. Selve valgdagen er førstkommende mandag. Personlig mener jeg at hvis man ikke bruker stemmeretten sin under valg, har man heller ingen rett til å klage! Godt valg folkens! 

 

Bruker du stemmeretten din? 

 

___________________________________________________

#personlig #stortingsvalg #valg #parti #politikk #stemmerett #frp

___________________________________________________

18 kommentarer

Siste innlegg