TRENING- OPPSKRIFT PÅ SMOOTHIE JEG LIKER.

 

Jeg er ingen smoothie-mester, men jeg har funnet noen jeg liker. 

 

Spesielt etter en treningsøkt og tur med hundene syns jeg det er veldig oppfriskende med en kald og frisk smoothie. Jeg har funnet tre favoritter jeg liker godt, men kommer nok til å prøve flere smaker etter hvert. Jeg kan likevel dele oppskriften på mine tre favoritter til nå:

 

Appelsin, mango og lime.

1 stk appelsin

1/2 mango

1/4 lime

En liten skvett (jeg måler ikke, bare tar det ut i fra hvor fast/flytende jeg vil ha smoothien) ublandet fun-saft med appelsin, eller lime (avhengig av hvilken smak du liker å fremheve litt mer). 

3-4 isbiter som knuses i blenderen mot slutten.

Denne gir en god og frisk smak av appelsin, men en liten ettersmak av lime. Jeg elsker lime/sitron, så jeg kunne gjerne hatt så mye som en halv lime i denne oppskriften. 

 

Kiwi og lime.

4 stk kiwi

1/2 lime (1/4 lime om man ønsker en litt mindre syrlig ettersmak)

En liten skvett (jeg måler ikke, bare tar det ut i fra hvor fast/flytende jeg vil ha smoothien) ublandet fun-saft med lime.

3-4 isbiter som knuses i blenderen mot slutten.

En kjempegod og frisk smoothie som er litt mer syrlig enn folk flest liker, kanskje. Jeg elsker lime så slike ting kan nesten ikke bli syrlig nok for min smak. Denne er uten tvil min favoritt. Man kjenner kiwismaken mest, men den har en deilig ettersmak av lime.  

 

Appelsin og sitron.

1 stk appelsin

1/2 sitron

En liten skvett (jeg måler ikke, bare tar det ut i fra hvor fast/flytende jeg vil ha smoothien) ublandet fun-saft med appelsin.

3-4 isbiter som knuses i blenderen mot slutten.

En kjempefrisk smak av appelsin og sitron. Sitron er ikke så surt som lime, så denne har bare et lite hint av syrlighet fra sitron som ettersmak. Appelsin kan jo være både søt og syrlig. Nå for tiden er kanskje appelsinen mest søt.

 

Tilleggsopplysning: Jeg har noen isbiter i glasset og lar den stå en liten stund i frysen før servering for at den skal bli ekstra kald og god.

 

Det er vel ingen tvil om at jeg liker syrlige smaker på smoothiene mine. Disse tre er kjempegode, på hver sin måte, men jeg må nok si at den med kiwi og lime uten tvil er min favoritt til nå. Jeg trur det skal godt gjøres å finne en som er bedre! Flere oppskrifter kommer nok med tiden.

 

Liker du smoothie? 

Liker du best søte og syrlige smaker?

 

________________________________________________________________________

#trening #smoothie #oppskrift #syrlig #søt #smak #appelsin #mango #lime #kiwi #sitron

_________________________________________________________________________

18 kommentarer

Siste innlegg