FOTO- EN KILOMETER MED STRAND.

 

Ut på tur, aldri sur, uansett vær. 

 

(Vi snakker mobilbilder som ikke er redigert, så vi snakker skeiv horisontal, litt uklare bilder, ikke det beste lyset og alt liksom).

 

I dag måtte vi forsette der vi sluttet i går med å se enda mer av hva Mandal har å by på. Jeg har liksom aldri vært på Uranienborg utsiktsplass, til tross for at jeg har brukt parkeringshuset i bunnen av fjellet flere ganger, og har med det gått forbi trappene opp dit hver gang. Det er litt barnslig.

Så i dag gikk turen først opp til Uranienborg, før vi tok turen videre bort på Sjøsanden for å gå tur på strendene der og litt rundt i Furulunden. Jeg har gått glipp av ganske mye flott de 7 årene jeg har bodd her nede, har jeg skjønt. Jeg har i alle fall gått tur på Sjøsanden og Furulunden et par ganger. 

I dag ville jeg veldig gjerne få med meg flere av strendene. Det er liksom 4, eller 5 strender etter hverandre. Jeg har kun vært på den første, som også er den største og lengste. På nett står det at den er 800 m, men jeg trur den er lenger! Vi gikk nesten en hel km tilsammen, fra der vi parkerte til enden. 


1. Musika ville bare hoppe og leke og løpe, men det var for mye folk til at de kunne løpe fritt. 


2. Etter nesten 1 kilometer med strand. Bittelitt sliten, skulle man tru. 

Jeg har fått beskjed om at det skal gå an å gå fra den ene stranden til den andre med å gå langs fjellet ved vannet. Jeg har aldri sett en sti, eller noe, men i dag måtte vi prøve. Vi fant til slutt noe som kunne minne om en sti, men det var absolutt ikke den beste plassen å gå med hund. 

Vi gikk så langt vi turte, men etter det stoppet det liksom helt opp. Jeg skjønner ikke en gang hvordan man skulle komme seg rundt der, selv uten hund, tørt fjell og alt annet av forhold. Det var jo klin umulig, med mindre man ville svømme! Det vil man gjerne ikke på denne årstiden, i alle fall ikke jeg.

Jeg trur ikke jeg ville ha gjort det om sommeren heller, for å være helt ærlig. En liten bølge der og man hadde smelt inn i klippene. Jeg kan i alle fall ikke se for meg at det hadde vært noe særlig. Jeg blei litt skuffet over denne veien altså. Etter at hundene hadde fått løpt litt gikk vi tilbake samme veien.


3. Spinnville hunder. 


4. Petter knuser isen for å få tilgang på vann. Han er en smarting han. 


5. Raringer. 


6. Musika i farten.


7. Hu er ei søt ei. 


8. Musika liker besøket mitt mer enn hu liker meg da. Den er kjip. 


9. Nå begynner vi å bli litt slitne. 


10. Hu er jo så fin!


11. Langbeiner på tur. Det ser ut som at Petter går helt ute på kanten, men det gjør han ikke.


12. Litt sliten han også. 


13. Men leke kan man uansett hvor sliten man er. 


14. Flott stil. Kremt. 


15. Førstemann frem!


16. De er nå søte sammen. 


17. Speider utover Bestemor (fyrtårnet på stranden) og alle folkene. 


18. Knuser mer is for å kunne drikke mer. 

Vi valgte heller å gå den “vanlige” veien til neste strand. Jeg har liksom sagt i evig lang tid at jeg vil gå på alle strendene som er her, så jeg måtte i det minste få med meg én til i dag. Det rekker ikke å ha sett den på avstand, man har ikke vært der før man faktisk står med skoen i sanden. 

På veien dit fant vi et nytt utsiktspunkt som vi så klart måtte gå oppom. Man så i grunn ikke så mye mer enn ut i havet, men siden det regnet så man i grunn ikke så langt ut i havet heller. Men nå har vi i alle fall vært der. Vi fant også dette minnesmerket for Utøya. Jeg har aldri visst hvor det har stått. 

Jeg syns jo vi har fått med oss en god del likevel. Når vi kom frem til den andre stranden var det ingen folk der, så Petter og Musika fikk løpe et par minutter før vi gikk tilbake mot bilen. Det er overraskende mye energi i disse hundene, til tross for at de er passe slitne etter all gåing. Leking er gøy uansett. 


19. Dagens andre utsiktsplass. Husker ikke hva det het der. 


20. Nå vil vi hjem. 

Å gå tur på stranden når det regner er ikke alltid like gøy, siden man får med seg et tonn med sand hjem på gulvene. Men, ut på tur, aldri sur, uansett vær. Sånn er det når man har hund. Da må man tåle litt kliss og klass og sand og det som er som hundene drar med seg inn etter turene. 

Vi endte på en 4.5 kilometerstur, så vi har jo gått ganske langt. Vi gikk på stranden på veie bort til den andre stranden, siden det er veldig god trening for hundene, men jeg orket absolutt ikke å gå langs stranden tilbake til bilen igjen. Da blei det grusveien hele veien. Det er tungt å gå i sand. 

Hundene er veldig fornøyde med turen. De klager ikke en gang på at de må ligge til tørk inne på hunderommet. De sover som stein begge to. Det blir nok bare å slappe av resten av kvelden og så blir det en liten tissetur ut i grøften rett før vi finner nattesøvnen. Vi har hatt en veldig fin dag. 

 

Har du vært på stranden i dag? 

 

__________________________________________

#foto #hund #tur #strand #mandal #utsikt #mandal 

__________________________________________

30 kommentarer
  1. Åååå så koselig!! ja de må jo ha veldig glede av hverandre! Ser jo så flott ut der! Flotte bilder av hunder i farta!! Ha en god og rolig kveld!

  2. Så mange fine bilder 🙂 Skulle virkelig jeg bodde nærmere en strand, eller hadde lappen så jeg kom meg lettere til en :-p Likte spesielt godt det hvor Petter knuser isen med labben – super herlig <3 Håper du har en fin kveld 🙂

  3. Hørtes ikke heldig ut den “stien” gitt. Det er alltid så herlig å se hunder storkose seg! Greit å ha de til å springe i gresset etter turen på stranda. Litt mindre sand å ta med seg hjem da kanskje 😀

  4. frodith: Ja, de er veldig herlige sammen 😀 Veldig greit nå når løpetiden er over og jeg kan slippe de sammen, uten å være redd for at Petter skal finne ut at han ikke er homo likevel 😉 ha ha

  5. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, de har mye glede i hverandre- spesielt nå når løpetiden er over og de kanløpe fritt sammen 😉 Selv om Petter skjønner lite tar jeg null sjanser liksom 😉 he he..

  6. Den Rutete Skjorta: Tusen takk 🙂 Vi har en liten strand en liten kilometer her i fra, men der kan jeg ikke slippe de så mye siden det er ganske nære til en vei og det bor folk rett ved og det generelt går folk her ofte 🙂 Men så har vi fem minutter med bil til en annen stor, fin strand, men brått er det mye folk der også hele året- før hadde vi liksom den stranden for oss selv i alle fall om høsten og vinteren, men ikke nå lenger, så er ikke der så ofte 🙂 Og inn til Mandal er det jo bare 20 minutter med bil så det er overlevbart 🙂

  7. Etdiktomdagen: De er veldig fornøyde etter denne turen 😀 Og det er så mye turglede i de <3 Er helt fantastiske å ha med på tur <3

  8. Margrethe: Takk 🙂 Det er et veldig flott sted- glemte så klart å ta bilde ved strand nr. 2, men det får bli neste gang 🙂

   Og de er flotte modeller disse trollene <3

  9. Søtmonsen ): Veldig herlig og koselig 😀 Jeg er så fornøyd med at jeg orker å gå slike turer igjen 🙂 Er så klart hele ute av form, men jeg dør i alle fall ikke helt lenger 😛 he he..

  10. Mia: Nei, jeg skjønner helt ærlig ikke hvordan det er mulig å komme seg over dit i det hele tatt jeg altså :/ De har til og med bygget “broer” man går over, så jeg veit jo at vi var på riktig sted, men det stoppet jo liksom like etter det da :/ Men men, det er jo vei rundt, så får bare gå der med en gang neste gang og så følge skogsstiene til neste strand der igjen- det så nemlig veldig enkelt og greit ut 🙂

   Ja, burde ha latt de løpt i fra seg på et annet underlag før vi gikk inn, men det orket vi ikke 😛 Ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg