hits

HVERDAG- TEITE KJOLE!

 

Neste gang blir det en utvasket bukse! 

 

I går var jeg i 30 års lag og hadde til anledningen kjøpt en ny kjole. En svart, enkel blondekjole. Veldig fin, syns jeg. Men fasiken for en teit kjole. Jeg er som vanlig seint ute til alt og skal gjøre tusen ting på samme gang og da går så klart tiden veldig fort. Jeg fikk derfor bare hevet på meg kjolen og løpt ut døren.

Jeg satt på med tante-familien min så jeg kunne trekke pusten litt før vi kom til lokalet vi skulle være. Ikke lenge etter at vi kom inn dørene og hadde funnet oss en plass å sitte oppdager jeg at jeg er helt blå på hende. Blå liksom! Jeg skjønte ikke bæret, men løper inn på toalettet for å vaske hendene. 


Jeg ser kanskje skitten ut, men det er blåfarge! Dårlig mobilkamera. Bildet er tatt i dag, etter x-antall vask av hender i går.

Der viser det seg at jeg er blå i hele fleisen også! Pannen, skinnet og halsen hadde blå flekker. Seriøst. Blå liksom. Jeg kommer tilbake på plassen min og vi begynner å tenke høyt alle mann for å finne ut hvor jeg hadde blitt blå fra. Etter mye om og men viste det seg at den svarte kjolen min farget av, blått!

Jeg driver tydeligvis å tar på meg selv hele tiden, for jeg gjorde ikke annet enn å løpe frem og tilbake for å vaske hendene, selv om jeg var bevisst på å ikke ta på kjolen. Hjernen og hendene snakker tydeligvis ikke samme språk. På et tidspunkt var jeg så blå at jeg faktisk så syk ut. Det så ikke veldig greit ut. 


Ikke særlig festlig at det ser ut som at jeg er skitten under neglene, bare pga den teite kjolen. 

Det teiteste er at jeg har skylt kjolen før bruk. Jeg har ikke vasket den med vaskepulver, men jeg har skylt den på skylleprogram. Jeg er ikke så glad i sånn ny-lukt. Likevel har jeg ikke lagt merke til at den farger av når jeg har prøvd den. Teite greier altså. Jeg får prøve å vaske den med vaskepulver vel.

Det bør hjelpe. Hvis ikke ryker den i søpla! Lite teit å bli blå av en svart kjole. Jeg risikerer vel å få en hvit kjole etter en vask, eller to. Kremt. Ja ja, blå eller ei. Det var en hyggelig feiring i går med god og morsom underholdning, god mat og helt sykt gode kaker. Jeg er kakemonster til tusen. Just so you know. 

 

Har du hatt teite klær som farger av? 

 

___________________________

#hverdag #kjole #blå #farge #teit

___________________________

28 kommentarer

Lille meg

04.06.2017 kl.14:36

Ja og det er sykt irriterende. Vet ikke hvor mange lyse vesker som har fått flekker på seg pga at klær som farger av. Fant bloggen din for jeg søkte etter hunden charlie😄 Har du fått tak i filme på norsktale?


Elevele

05.06.2017 kl.10:31

Lille meg: Veldig irriterende! Og enda mer irriterende når det setter flekker på vesken og slikt da. Jeg hang fra meg vesken den kvelden, så det gikk mest ut over huden her bare :)

Oi, så gøy at jeg da dukket opp når du søkte på Charlie :D Jeg har dessverre ikke funnet den igjen noen sted. Men leter og leter når jeg kommer over en brultbutikk/loppemarked :)


frodith

04.06.2017 kl.15:08

Skal vi få se synderen? :-D


Elevele

05.06.2017 kl.10:32

frodith: He he.. Ja, hvis den slutter å farge etter en vask, eller to, så skal den jo i utgangspunktet brukes neste helg også, så da kan jeg vise den ;)


Den lille Pandaen c:

04.06.2017 kl.15:59

Oi! Har aldri hatt en sånn før! men jeg hadde maling fra kinnet og til øret og det gjorde jeg nesten hele dagen.


Elevele

05.06.2017 kl.10:33

Den lille Pandaen c:: Teite klær som farger altså! Ha ha- maling ja. Jeg kliner så sykt med slike ting- i hår, på klær, hender, ansikt, ja i grunn overalt :P


Helge

04.06.2017 kl.16:11

Det var en lei opplevelse. Kan lønne seg og forberede seg på alt, at klær kan farge i vask er en kjent sak. Men at en kjole farger sånn med engang var noe nytt. Har ikke opplevd noe slikt noe. Håper det var en festlig kveld for deg.


Elevele

05.06.2017 kl.10:36

Helge: Ja, jeg vasker alltid ting jeg veit kan farge av i vask for seg selv en, kanskje til og med to ganger. Men jeg hadde jo bare skylt opp denne kjolen én gang. Men har jo kjent på den og prøvd den etter det og har ikke vist tegn til å farge av da. Og så plutselig! Ha ha.. Men men, var en fin kveld for det om- selv om jeg så ut som en Smurf :P


Eva

04.06.2017 kl.18:24

I alle dager? Høres ut som en feilvare. Jeg ville nok gått tilbake med den, og forlangt en ny, eller pengene tilbake. Med mindre det ikke sto noe om avfarging i vaskeseddelen.

Jeg har flere ganger sett i jeans og bukser at det opplyses om avfarging. Og selv om de da farger av, så er det nok ikke så ille som denne kjolen.

Det er kjekt i sånne bursdager. Godt å komme seg ut litt :)


Elevele

05.06.2017 kl.10:38

Eva: Jeg bestilte den på nett da, og det er så styrete :P he he.. Men det var ingen som nevnte noe som avfarging. Og, jeg skylte den jo i maskinen en gang før bruk og prøvde den etter det og tok en del på kjolen uten at jeg merket noe. Og så plutselig liksom :P Men men.. Får prøve å vaske den med vaskepulver så får vi se om det hjelper- hvis ikke klager jeg :)

Ja, mørke jeans vasker jeg ofte både én og to ganger for seg selv når de er nye. Men har likevel aldri opplevd at buksene har farget av på ting når man bruker de liksom :)


Kristin

04.06.2017 kl.18:46

Jeg hadde også en sånn episode. Tok bussen i ny dongeribukse og så ut som jeg hadde fått tyfus på hendene da jeg kom frem. Skulle i et møte, og kunne ikke kommet meg fort nok til en vask for å prøve å normalisere forholdene. Men det sitter jo så inderlig godt også.....


Elevele

05.06.2017 kl.10:39

Kristin: Åhh, den er kjip da! Jeg var jo heldigvis bare på en fest med fulle mennesker :P Men ja, farger sitter godt! Jeg skrubbet meg så mange ganger den kvelden og på morgene etter at jeg følte jeg snart ikke hadde hud igjen på hendene :P


annebe

04.06.2017 kl.18:47

Kjedelig at den farger når du likte den ellers.. håper det hjelper med vaskepulver da..

Men det er bra du hadde det trivelig i 30 års laget :)) Tror jeg har hatt klær som farger av.. men mange år siden.. Ha en fin kveld <3


Elevele

05.06.2017 kl.10:40

annebe: Ja, håper det hjelper med en vask, eller to :) Den er jo veldig fin og skal jo egentlig brukes til helgen igjen, hvis det er fint vær :)

Det var veldig hyggelig :D


dvergpinschere i mitt hjerte

04.06.2017 kl.19:20

Ja det er skummelt med sånne plagg..for tenk om du satte deg i en sofa som var hvit!! eller stol..herlighet så teit!! ja det spørs om du ikke har en grå kjole ihvertfall..for du må nok vaske den et par ganger...Jeg hadde en sånn buksen engang..men det ble til at jeg ikke brukte den..også fikk jeg en sånn serviett engang..tenk det...og den var rød..så når jeg tørket meg rundt munn...rød....helt ned på haka!!! ikke greit... Men det var godt du hadde en fin kveld!! Håper du får en god kveld i dag også!!


Elevele

05.06.2017 kl.10:42

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, hvis fargen forsvinner skal jeg i alle fall klage så det holder. Jeg veit jo at visse plass- jeans og sånn - kan farge av i vask, men har aldri opplevd at klær farger av på denne måten. Merkelige greier altså :P

Ånei, servietter som avfarger er lite teit da! Man oppdager det jo kanskje ikke før lenge etterpå, og det er jo ikke alltid folk sier i fra heller :P


karidansen

04.06.2017 kl.19:51

Litt spesielt det der. Ikke særlig moro å bli blå på hendene og i ansiktet når man liksom skal være pyntet og fjong! Ja, jeg hadde en batikk-aktig kjole en gang som farget av. Den lyse strømpebuksa jeg hadde på meg, ble rødrosa! ;)


Elevele

05.06.2017 kl.10:44

karidansen: Ja, har aldri opplevd at klær har farget av på denne måten før, så blei jo litt paff liksom. At de kan farge av i vask har jeg vært klar over, men ikke slik. Åhh, kjempefint med rødroa strømpebukse :P he he.. Så kjedelig når slike ting skjer.


Margrethe

04.06.2017 kl.22:31

Åååå knurr.... då irriterende! Jeg har heldigvis ikke opplevd det! Klem <3


Elevele

05.06.2017 kl.10:45

Margrethe: Veldig irriterende! Men, nå skal den "skrubbes" så får vi se hvordan det går :P


Etdiktomdagen - MJmettejosteinsdatter

04.06.2017 kl.23:28

åååååååååååå det er teit da............. skikkelig kjedelig rett og slett :-(

Ja jeg har nok hatt noen slike klær............... trasige greier.....

Håper det ordner seg når den får en vask :-D


Elevele

05.06.2017 kl.10:46

Etdiktomdagen: Skikkelig teit og irriterende :P Men får se om det hjelper med en liten (stor) skrubb :)


Vera Lynn

06.06.2017 kl.01:10

Jeg hadde kjøpt meg nye jeans for et par år siden, og så var det litt varmt ute å det tok ikke langt tid før jeg også ble det.... Når jeg skulle en tur på toalettet, merket jeg at lårene og leggene mine var helt blå... Så nesten ut som jeg hadde malt dem! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg vasket jeansen, før de sluttet å farge men det var noen ganger!!


Elevele

06.06.2017 kl.17:38

Vera Lynn: Åhh, så teit! Håper det gikk lett å vaske av fargen på beina da? :O


Vera Lynn

06.06.2017 kl.22:22

Hihi, ja da... Den gikk fint av etter en dusj :o))


Elevele

07.06.2017 kl.17:36

Vera Lynn: Enda godt det da :D


Tone

19.06.2017 kl.13:57

Så kjedelig da! Har du klaget inn kjolen? Burde ikke vært sånt på en svart kjole!!!


Elevele

20.06.2017 kl.18:26

Tone: Skal sende de en sinnamail snart! :P


Skriv en ny kommentarDesign av JMWebDesign

Elin Slåen. Jeg, meg og Elin pluss min fantastiske treighet. Bær over med meg- jeg er ikke alltid like tam! Men jeg har humor så det holder og selvironi nok for en hel verden. For kontakt: eleveleblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

JM WebDesign

Design laget av JMWebdesign.no